Jens og Gry skal for første gang i år ta imot en utvekslingselev. I august kommer Clara fra Spania til Norge, klar for å møte vertsfamilien sin og bli med på deres hverdag. Her deler de sine tanker om det å bli vertsfamilie, både gleder og bekymringer! 

Hvorfor har dere bestemt dere for å ta imot en AFS elev?

Vi har begge vært utvekslingsstudenter med AFS, så vi vet hvilken fantastisk mulighet det er for en ungdom å dra til et annet land, bo i en familie, og virkelig lærer en kultur og et språk å kjenne fra innsiden. Vi lærte begge mye fra våre opplevelser i henholdsvis den Dominikanske Republikk og Australia, og har alltid sagt at vi skulle ha en student hos oss. Våre barn begynner å bli store – 14, 11 og 8 – og er alle nysgjerrige på det å få en storesøster i huset. Så da tenkte vi at tiden var inne til å åpne huset vårt.

Hvilke bekymringer hadde dere da dere diskuterte om dette var aktuelt? 

Den største bekymringen er kanskje om man faktisk har tid til en til, men barna er mer selvgående nå enn tidligere så vi er optimistiske i forhold til tid. Kanskje det å få en ny datter også gjør en mer bevisst på hva man bruker tiden på?

Hva tror dere de største utfordringene blir?

En utfordring kan bli å snakke bare norsk. Ellers er det jo alltid utfordrende å være ny et sted, så for oss å hjelpe henne til å finne seg tilrette i vår familie, våre vaner og vårt lokalsamfunn blir en annen utfordring.

 

Hva er det dere gleder dere mest til?

Det blir spennende å treffe vår nye datter i august. Vi gleder oss til å vise henne Norge, naturen, sjølivet og vinteren, men også alle de hverdagslige tingene vi tar for gitt. Kanskje vi kan lære å sette mer pris på disse når vi gjøres oppmerksomme på dem på en ny måte?

Har du vært inne på tanken på å være vertsfamilie, men er fortsatt litt usikker? Vi gir deg gjerne mer informasjon! Send oss en melding eller ring 22 31 79 00 for en uforpliktende prat!