Kyle fra USA har det siste året fått en ny hverdag i Norge. Nå har han dratt tilbake til Washington D.C., og selv om han er glad for å se familien og vennene sine igjen, er det også veldig rart, da han måtte si ha det til sin andre familie og venner her i Norge. Les videre for å få et innblikk i hvordan Kyle har hatt det de siste 10 månedene. 

Jeg kom til Norge 17. august 2018 for å være utvekslingselev her. Jeg skulle på hos en norsk familie og gå på en norsk videregående skole i et år. 22. juni 2019 dro jeg hjem til USA. Det som har skjedd i løpet av denne perioden har ikke bare endret meg, men også måten jeg ser verden på.

Kyle har hatt et flott år i Norge! Mye takket være vertsfamilien sin – kanskje du kan være med å gi en lignende opplevelse til en av elevene som kommer i år?

Da jeg kom til Norge var jeg veldig begeistret, men samtidig var jeg litt nervøs for å møte vertsfamilien min, da de i begynnelsen var fremmede folk jeg skulle bo hos i ti måneder.

På et tidspunkt, og på en eller annen måte, begynte vertsfamilien min å føle som familien min, Norge ble landet mitt og jeg startet å føle at det var her jeg tilhørte. Til tross for dette, var jeg på utveksling, så uansett hva jeg følte, visste jeg jo at jeg måtte tilbake til USA. I en liten stund slet jeg mye med tanken på at Norge bare var en midlertidig situasjon, og at jeg etter hvert måtte dra.

Mens jeg skriver dette innlegget er jeg i USA og ser tilbake på året mitt i Norge. Når jeg tenker tilbake husker jeg hytteturer med hele vertsfamilien min, skiturer sammen med vertsfar og baking med vertsmor, fotball med vertsbroren min og morsomme samtaler med vertsøsteren min. Jeg husker mørke dager og varme mennesker, vinterens skjønnhet som sto i kontrast med den ekstreme kulden, den første, varme dagen i vår og min siste dag i Norge.

Jeg husker skolen min, men jeg tenker ikke bare på timene og fagene jeg hadde, Jeg tenker på de snilleste menneskene jeg har truffet i hele mitt liv, jeg tenker på stedet der jeg lærte norsk, og viktigst av alt, tenker jeg på mine beste venner jeg aldri kommer til å glemme.

Nå som utvekslingsåret mitt er ferdig, har jeg funnet ut at selv om Norge bare var midlertidig, vil vertsfamilien min, vennene og opplevelsene mine være med meg for resten av livet. På grunn av året mitt her, vil jeg huske Norges skjønnhet og vennlighet. Dette året har gitt meg en norsk familie, og jeg vil for alltid ha en familie i Norge og en i USA. Og med hjelp av de frivillige i AFS, utvekslingsorganisasjonen min, hadde jeg det beste året i hele mitt liv.

Har du vært inne på tanken på å være vertsfamilie, men er fortsatt litt usikker? Vi gir deg gjerne mer informasjon! Send oss en melding eller ring 22 31 79 00 for en uforpliktende prat!