Elevene drar på utveksling for å erfare en ny hverdag, med alt det dette innebærer – hektiske ettermiddager, små diskusjoner, rot i stua og fredagstaco. Familien Lounibos hadde sine bekymringer rundt tanken på å bli vertsfamilie. Les videre for å se hvorfor de bestemte seg for å si “JA!” til å ta imot en ungdom fra et annet land. 

I begynnelsen hadde Jenny og Tim noen bekymringer rundt det å være vertsfamilie. Jenny skulle til å starte på en videreutdanning og de bekymret se

g over at de ikke kom til å klare å balansere den nye hektiske hverdagen, samtidig som å gi en utvekslingselev en fin opplevelse.

Men så, etter litt om og men, bestemte de seg – “La oss bare hoppe i det og gjøre så godt vi kan!”. “Vi bestemte oss for å fokusere på alle de vidunderlige aspektene ved å dele livet med noen andre”, sier Tim. 

Dette valget resulterte i en livsforandrende opplevelse både for familien Lounibos og deres vertsdatter, Lison. Lison ble fort integrert i familiens travle hverdag, og ble en god søster til familiens to barn. Noen av familiens mest kjære minner inkluderer de daglige øyeblikkene som å spise frokost sammen, se på tv og dele interne vitser. 

På spørsmålet om hvorfor de mener at kulturutveksling er viktig, svarer Heeli, vertsøsteren til Lison: “Å åpne seg for andre mennesker, fremmer forståelse, som igjen fremmer respekt og kjærlighet. Verden kunne trengt mer av dette.” Tim legger til, “Jo flere som er vertsfamilier for utvekslingselever, desto mer kan vi spre vennlighet blant alle.”

Ble du inspirert av historien til familien Lounibos? Les mer om det å være vertsfamilie her eller send oss en melding for å ta en uforpliktende prat!

Original artikkel fra AFS USA