Helgen 25. – 27. mai arrangerte en engasjert og flittig vertsmor en fantastisk helg for 30 vertselever fra hele verden.

Hun inviterte de med på tur til Prekestolen.

For mange var det første møte med vestlandet og den vakre naturen som omringet Stavanger. Alle elevene ankom på fredag og fikk sove i lavoer i hagen. Både sosialt og nytt. Tidlig morgen ble de vekt av konsert framført av versfamiliens døtre. Litt høyt, men mye stas.  Klokken 8 var alle klare til å sette snuten mot Prekestolen. Egen buss var leid inn for anledningen sånn at de som ville sove litt ekstra fikk lov til det.  Bussturen gikk raskt (Kanskje for raskt for noen som gjerne skulle slumret litt til) og plutselig var de fremme på Prekestolen parkeringsplass.

Gjengen var heldig, og dagen kunne ikke vært finere. Solen sto oppe hele dagen, i tillegg til en liten vind som gjorde at turen opp ikke var for slitsom.  Det ble også tatt mange pauser og alle ble tatt godt vare på. Med påfyll av mat og drikke var alle fornøyd. Det er også godt mulig at det ble tatt fotografirekord i løpet av turen den dagen. Det ble tatt bilder hele veien, og den ene utsikten etter den andre begeistret stort.

Vell oppe på toppen var det masse folk og god stemning. For noen ble høyden litt skremmende, men for de aller fleste var det spennende og se utover fjorden.  Og for de fleste ble det et minne for livet. Og spesielt fordi de fikk dele det med hverandre.