Håvard er for tiden på utveksling i USA hvor han bor hos en vertsfamilie i Iowa. Nå har han sendt oss et reisebrev om ferien han var på i California!

«Siden sist har jeg besøkt i solstaten California. Det var veldig deilig komme seg litt ut av kalde Iowa. Det var varmt og mye sol i både San Diego og LA hvor jeg var. Det var første gangen jeg besøkte California, og jeg koste meg veldig mye. Første dagen reiste jeg og min vertsfar på båtsafari.  Vi så delfiner, seler og hvaler. Jeg har aldri sett delfiner før, så det var ekstra gøy når de kom så nærme at jeg neste kunne ta på dem. Jeg fikk også filmet ett øyeblikk, når en av hvalene kom med ett kjempehopp bare 100 meter unna båten.

Dagen etter kjørte vi til LA for bli noen dager. Det er vinterstid i LA, men det kjente jeg lite av med rekordvarme for årstiden, hele 34 grader med sol og skyfri himmel var det. Jeg elsker varme, men det kan av og til bli litt for mye. Spesielt når det er vindstille i tillegg. Til tross for varmen, gikk vi en 8 km lang tur opp til Hollywood-skiltet.  Senere på kvelden besøkte vi et observatorium like i nærheten  som hadde ett mikroskop som kunne se stjerner millioner av lysår unna.

Siden vi var i LA, så kunne vi ikke unngå og besøke den berømte gaten WALK OF FAME. Der står den ene kjendisen etter den andre innskrevet i en stjerne oppover gaten. Vi kunne heller ikke si nei takk til en turbuss som viser og forteller oss om kjendiser som bor side om side i det mest berømte nabolaget, Beverly Hills. Selv om jeg ikke er så veldig interessert i kjendiser lot jeg meg fascinere av huset til den berømte Tv-show-verten Ellen Degeneres som vi ble fortalt bor side om side med en av de tidligere Beatles medlemmene og Jennifer Lopez. Litt lenger opp i gaten bor Katy Perry.

Høydepunktet i LA var når vi besøkte Warner Bros Studio. Hvor vi fikk en guidet tur på scenen og bak scenen til The Ellen Degeneres Show. Vi fikk også gå inn å se hvor de spiller inn Big Bang Theory,  og hvor de spilte inn andre kjente tv serier som Two and a half men, Pretty little liars og Friends for å nevne noen få. Vi gikk også inn på et lager hvor alle kjøretøyene til Batman var. Det var ikke lov å røre dem, men jeg klarte ikke å stå imot fristelsen, så jeg tok på Batmoblien og motorsykkelen til Batman. På toppen av det hele fikk jeg holde i en Oscar statue som ble vunnet av studioet, og som var verdt mer en 1,3 millioner dollar.

Så en fin… fin uke i California ble det, og  om du tar deg en tur, må du prøve In and Out Burgers, det er den beste hamburgeren jeg har smakt og kjeden finnes bare i California.

NB: Møtte ikke på noen store kjendiser mens jeg var der nede.»