Hei! Jeg heter Emilie Kjærås og er utvekslingsstudent i Costa Rica et år. Nå har jeg vært her i Costa Rica i 7 måneder allerede, og her kommer en oppdatering.

Jeg har opplevd og lært så mye de siste månedene. Da jeg kom til Costa Rica, kunne jeg nesten ikke snakke eller forstå spansk. Det var veldig utfordrende å ikke få formidlet noe eller sagt hva du føler eller vil. Etter 7 måneder kan jeg nå endelig forstå så og si alt noe som er en utrolig lettelse! Jeg har både møtt oppganger og nedturer noe som jeg har vokst på som person.

Jeg har nå hatt 3 måneders sommerferie fra november til februar. Jeg har fått muligheten til å reise mye rundt i landet disse månedene. Landet er så lite, så det er lett å komme seg fra den karibiske kysten til stillehavskysten på bare noen timer! Costa Rica har så mye å by på, og naturen og klimaet endrer seg fra sted til sted.

Meg med surfebrettet på Samara, Guanacaste

Den 15.september opplevde jeg nasjonaldagen i Costa Rica. Jeg og de andre utvekslingsstudentene fra komiteen min gikk i tog i byen der vi bor, Naranjo. Vi hadde på oss nasjonaldraktene og bærte flagga våres!

Jeg har også fått muligheten til å dra til Nicaragua! Jeg dro med AFS og vi tok bussen fra Costa Rica til Nicaragua. Det var spennende å oppleve et annet land i Mellom Amerika, og sammenligne Costa Rica og Nicaragua. Vi bodde i en by kalt Granada. En kjempe fin by med masse fargerike bygninger og hester i gatene! Fikk også opplevd noe av fattigdommen i Nicaragua. En opplevelse for livet.

Nå har skolen startet, og nå føler jeg alt går mye lettere pga språket. Jeg har fått mange gode og nære venner, og jeg blir bare trist av tanken på å dra hjem fra dem. Jeg har blitt så forelsket i landet, folket, kulturen og ikke minst naturen! Folket her er så åpne, glade, inkluderende, nysgjerrige og «pura vida» som de sier her! De stresser aldri, og de har aldri noe de skal rekke, noe jeg digger! Når de sier «ahora» som betyr «nå», kan det bety alt fra om 10 min til 2 timer. Så nå har jeg lært at hvis man avtaler en tid her, burde man alltid legge avtalen litt tidligere enn planlagt!:-)

Fra bursdagen min, da de dynket hodet mitt i kaka noe som er en tradisjon å gjøre her når noen har bursdag:-) 

Fra da vi presenterte oss selv i mikrofon for hele skolen:-)

De siste 3 månedene skal jeg nyte og jeg ser frem til å oppleve og lære mer av denne kulturen. Følg meg gjerne på sosiale medier for flere oppdateringer!

Instagram: @emiliekjaeras
Snapchat: emiliekj

Mvh
Emilie Kjærås