Sommeren 2016 reiste jeg sammen med tre andre norske ungdommer til Costa Rica. Det er uten tvil den aller beste avgjørelsen jeg har tatt i løpet av livet! Vi tilbragte tilsammen syv uker i det tropiske paradiset.

Helt i starten får man reise til en fantastisk gård, Finca la Flor, som ligger i en søt by litt oppe i høyden i provinsen Cartago. Der ble vi kjent med mange andre utvekslingsstudenter, noe som uten tvil var høydepunktet.

I dag – nesten to år senere – har jeg fortsatt god kontakt med mange av dem. Finca la Flor var helt ubeskrivelig. I tillegg til å bli kjent med den costaricanske kulturen og den lokale befolkningen, går man også på spanskkurs. Jeg kunne mye spansk fra før, men fikk fortsatt mye utbytte av kurset, og lærerne er så flinke og veldig lett å bli glad i.

Etter to uker reiser man til de byene man skal bo i for å møte vertsfamilien, og jeg var ekstremt heldig med den familien jeg fikk. De hadde fire barn, og bodde i en stor by i San José som het Coronado.

I ukedagene går man på skole med noen andre av  utvekslingsstudentene som bor i nærområdet. Skolen var utrolig lærerikt, her får man praktisere det man har lært på spanskkurset og man får mange nye costaricanske venner, ”ticos”. Hver morgen stod jeg opp ekstra tidlig fordi jeg gledet meg så mye til å gå på skolen!

Noen ganger hadde vi sammenkomster med de frivillige fra AFS og hvor vi gjorde forskjellige aktiviteter.

Vi lærte blant annet å lage costaricansk mat den ene dagen, mens vi hørte på musikk og koset oss. Det er en helt annen hverdag enn i Norge, og det er det som er så  spennende med å reise på utveksling. Jeg angrer ikke et sekund på noe av det, og skal faktisk reise tilbake til Costa Rica i desember for å bo noen måneder med min tidligere vertsfamilie, som nå er min ”andre familie”.

Etter mitt opphold i Costa Rica sitter jeg igjen med mye kunnskap, jeg lærte flytende spansk og mye om kulturen i landet, jeg fikk reise rundt for å besøke flere steder og severdigheter og et nytt perspektiv. Man får så mange inntrykk hver dag, og man lærer å kjenne et nytt land på en helt annen måte.

Jeg er så takknemlig for muligheten og alt jeg har fått ut av å reise på utveksling. Hvis du er i tvil, så vil jeg bare anbefale deg til å ikke tvile! Selv om jeg bare var der i underkant av to måneder, angrer jeg mye på at jeg ikke ble i Costa Rica i ett år. Det er verdt det!