I AFS tror vi på kjærligheten; grenseløs og i alle former. Utveksling skaper bånd mellom mennesker, som blir til uforglemmelige historier. Mennesker fra ulike land lærer å leve sammen, og oppdager at når vi blir kjent med og respekterer hverandre blir vi bedre mennesker – både i vennskap og kjærlighet.

En av disse historiene tilhører Gabriela Duque, ei jente fra Chile som var på utveksling i Norge i 2005-2006. Her møtte hun en annen utvekslingselev fra Frankrike, Noé Mercier, som hun mange år senere kom til å gifte seg med. Her får du høre historien med hennes egne ord. Dette er bare ett eksempel på at en AFS-opplevelse virkelig endrer liv!

«Jeg dro på utveksling da jeg var 15 år, sammen med resten av gjengen fra Chile som skulle på utveksling til Norden. I Norge ble jeg tatt imot av to fantastiske familier (vertsfamilien og lokalkontakten min), som jeg delte uforglemmelige opplevelser med. Jeg fikk venner for livet, som jeg fortsatt har kontakt med den dag i dag. En av de jeg møtte var helt spesiell. 

29. juli 2017 giftet jeg meg i Bourgogne, med han som var min beste venn og med-AFSer i Norge. Vi har vært en del av hverandres liv i over ti år. Etter utallige turer over Atlanterhavet for å møtes noen måneder hvert år, bestemte vi oss til slutt for å slå oss ned i Frankrike, og drive med økologisk jordbruk. Paradokset i avgjørelsen vår ligger i at i en verden som kaller oss til å utforske, og som førte oss sammen på grunn av det, har vi nå valgt å virkelig slå rot. Vi ønsker å skape en forbindelse til jorden, med menneskene som bor her og knytte sterke bånd i lokalsamfunnet.

Den dagen vi giftet oss var det nettopp utforskertrangen som gav oss den beste gaven vi kunne få. Mennesker fra mange nasjonaliteter var samlet, alle de menneskene som utgjorde en del av det arktiske eventyret vårt, som fortsetter å støtte og følge oss – uansett tid og avstand. I tillegg til familiene våre, både den chilenske og franske, var vi så heldige å dele dagen med de norske familiene våre, og venner fra Norge, Italia, Portugal i tillegg til mange andre. 

Å kunne samle så mange fra utvekslingsåret var så følelsesladd at det nesten ble vondt, siden vi visste at en slik anledning trolig ikke byr seg igjen. Det var nesten som en pandoras eske som vi må beskytte, det var en malstrøm av følelser som virkelig fikk oss til å sette pris på – og lengte etter – den opplevelsen vi hadde for 12 år siden i landet til våre kjære vikinger. 

En stor hilsen fra Gabriela Duque ( chilensk AFSer i Norge i 2005/06) og Noé Mercier (fransk AFSer i Norge i 2005/06)”