Nå har jeg vært i Portugal i noen måneder. Så langt har det vært kjempekjekt! Jeg føler jeg allerede har opplevd utrolig mye nytt og møtt mange nye mennesker!

Den første helgen tilbragte jeg med andre AFS studenter. Her fikk vi mer praktisk info om året og hva vi burde forbedre oss på når vi skulle møte vertsfamilien for første gang. De lærte oss blant annet hvordan en hilser på hverandre med to kyss på kinnet, og hvordan en introduserer seg på portugisisk. Da seremonien for utdeling av vertsfamilien nærmet seg var jeg kjempenervøs!

Jeg har vært ganske heldig med vertsfamilien min. Vi passer godt i lag og har god kommunikasjon. De passer godt på meg og er flinke til å ta meg med på aktiviteter. Det er ikke alle av AFS studentene som har vært like heldige, men det har ordnet seg til slutt for dem også. Familien min består av mor, far og to brødre, en to år eldre og den andre ti år eldre. De første dagene ble jeg kjent med andre familiemedlemmer og min vertsbror sine venner. Vi dro på en del konserter og festivaler, noe som jeg føler er mer normalt å dra på her enn i Norge.  De tok meg også rundt i byen for å vise meg de mange historiske severdighetene Lisboa har å by på.

Skolen har vært utrolig vanskelig faglig. De lærer på en helt annen måte her enn det jeg er vant til hjemme og språket er en utfordring. Skolen min her er, i forhold til den i Norge, en fattig skole.  Jeg har også en oppfatning av at elevene har mindre respekt for læreren enn i Norge, dermed mer bråk og uro i timene. Dette er noe som kan variere fra skole til skole i Portugal. Andre AFS studenter har et helt annet syn på skolen deres. Det kan være vanskelig å forstå hva som skjer i timene i starten, men det vil bli bedre! Elevene og lærerne har vært utrolig hjelpsomme så langt.

Jeg har hatt mye å gjøre i det siste. Det å være en utvekslingsstudent her har gitt meg masse oppmerksomhet. De jeg har møtt så langt har vært nysgjerrige, hjelpsomme og ganske utadvendte. På den andre siden er det ikke alle som prater engelsk så bra. Derfor kan det være lurt å lære seg litt av språket før en reiser. Jeg hadde privat timer i portugisisk før jeg dro, noe som gav meg fordeler når jeg kom hit. Det å starte med fritidsaktiviteter her har også hjulpet meg mye. Mitt sosiale nettverk har blitt større og språket bedre.

Så langt har oppholdet vært over all forventning! Ser ut til å bli et bra år!