Det er alltid stas å høre fra tidligere AFSere! Vi har fått en kjempekoselig hilsen fra Inga Rystad, som var AFSer i Japan i 2009.

«Jeg var utvekslingselev i Japan for noen år tilbake (9 for å være helt presis), og bodde hos verdens snilleste, mest inkluderende vertsfamilie. Jeg var deres første utvekslingselev og det var et helt fantastisk år. Siden det har vi holdt kontakten, og de har hatt tre andre utvekslingselever siden. Den siste utvekslingseleven kom veldig brått på, de fortalte meg ikke om henne i forkant, jeg så det på Facebook. Jeg tar for tiden en master i Tyskland, og når jeg så bilde av henne, så tenkte jeg «oi, hun der så tysk ut!» når jeg gikk inn på profilen hennes fant jeg ut at hun ikke bare var fra Tyskland, hun var fra Babelsberg! Babelsberg er en plass utenfor Potsdam, som er utenfor Berlin, og som tilfeldigvis er AKKURAT der jeg studerer! Jeg kontaktet henne, og vi møttes når hun kom hjem. Det var helt utrolig hyggelig, hun var like glad i familien vår som jeg, og nå til jul dro vi for å handle julegaver til dem, sammen.

Men vent, det er mer! Min mor var også utvekslingselev gjennom AFS, i USA. Der bodde hun med en familie som blandt annet hadde en datter som var like gammel som henne selv. Jeg har alltid vokst opp med å høre om Amerikanerne, og fikk tilsendt julegaver og bilder. Datteren til vertssøsteren til mamma har selv en datter som er ett år yngre enn meg. Hun har studert spansk, og i fjor sommer skulle hun til Spania i en måned på spanskkurs. Vertssøsteren til mamma benyttet anledningen til å bli med, og de kom alle (inkludert mamma) og besøkte meg i Berlin! Det var første gang de møttes på 40 år.

I år er det reunion på high school’en mamma gikk på i USA, og da skal jeg og mamma dit, for å dra på reunion og besøke Amerikanerne, som kom til oss i fjor.»