Alf Marius har sendt oss en ny oppdatering fra Argentina. Her kan du se noe av alt han har opplevd så langt!

Aller først vil jeg fortelle om turen min til Iguazu; en av de flotteste stedene på jordkloden. Jeg ble spurt av tredjeåret på skolen min (jeg går i femte) om jeg ville være med på turen deres til Iguazu. Jeg måtte selvfølgelig si ja til en så stor mulighet. Vi reiste den 20. oktober og skulle bli til 25. oktober. Vi tok buss til stedet vi skulle bo på, fire timer unna fossefallene. Iguazu ligger på grensa mellom Paraguay, Argentina og Brasil så bussturen varte i omtrent 16 timer. De første dagene slappet vi av ved bassenget, hadde kostymefest, spilte «fotball» i gjørme og jeg ble kjent med alle de andre.

Den 23. oktober var endelig dagen jeg hadde ventet på der! Vi skulle dra til fossefallene. Vi dro klokka 06.00 om morgenen og kom fram til stede cirka klokka 10.00. Det var tre turer vi skulle gå denne dagen, i totalt cirka 9 km. Den første turen var til det største fossefallet; Garganta del Diablo. Det var helt utrolig! Det var som en drøm, mye vakrere enn jeg hadde forestilt meg. Der var vi en god stund før turen gikk videre til de neste fossefallene. 

Dagen etterpå besøkte vi en bitteliten og fattig landsby og vi ga godterier og godsaker til småbarna og danset og sang litt med dem. Etter dette kjøpte vi litt «yerba mate» og dro hjemover til Concordia.

9. – 12. november var det en slags gitarmesse i Buenos Aires der noen av de fremste gitarmakerne i landet stilte opp for at vi kunne komme og prøve dem. Familien min tok meg med til Buenos Aires og lot meg være der hele lørdagen og hele søndagen for at jeg kunne snakke med gitarmakerne og få prøvd gitarene ordentlig. Jeg fikk prøvd alle de klassiske gitarene som var utstilt og snakket med alle gitarmakerne. Jeg fant en gitar som jeg elsket og derfor bestilte jeg en av dem, så nå må jeg bare vente til mars så kan jeg komme og hente den.

Helgen 2. – 3. desember meldte jeg meg på min aller første argentinske sjakkturnering. Den var i en annen by som heter Gualeguaychu, noen timer unna min by. Når man driver med sjakk i et annet land, er det ekstra stas å være fra Norge, landet som har verdensmesteren. Alle kalte meg Carlsen og av en eller annen grunn trodde alle at jeg var kjempegod i sjakk. Jeg ble kjent med mange nye mennesker! Bare to uker etterpå var det klart for provinsmesterskapet i Villaguay. Her fikk jeg muligheten til å spille mot noen av de beste i landet og fra andre land, for eksempel spilte jeg mot en internasjonal mester som har deltatt i OL for lag fire ganger og var argentinsk mester på 80 – tallet. I tillegg fikk jeg spilt mot en internasjonal mester fra Venezuela som deltok i OL i fjor. Det var kult! Jeg ble også intervjuet av en mann, vet ikke hva det var for, men antakelig var det for en avis. Nok en gang ble kjent med mange nye personer som alle kalte meg Carlsen…

Jeg skal også bytte familie etter jul, fordi familien er bor hos nå har andre paner. For to dager siden møtte jeg de nye familien min for første gang og jeg likte dem veldig. Jeg tror jeg kommer til å ha et veldig godt opphold med dem. Ellers merker jeg at jeg takler spansk mye bedre i dag enn sist gang. Jeg har enda ikke fått hjemlengsel, og jeg tror faktisk ikke at den vil komme. Nå skal jeg nyte ferien min fram til mars og oppleve jul og nyttår for første gang i Argentina! Gleder meg!