Nå har jeg vært i Argentina i et par måneder, og jeg trives veldig her. I starten var det veldig vanskelig for meg, mye på grunn av språket, men også det å være i en ny familie som ikke er «din». Alt var nytt, og jeg var veldig forsiktig og redd for å gjøre noe «feil». Den første dagen turte jeg nesten ikke stå opp, for jeg var så usikker på hva jeg skulle si og gjøre når jeg skulle tilbringe min første dag med familien. Etter en måned føler jeg at jeg har lært meg mye av normene/skikkene deres, men jeg har fortsatt litt å gå på.

Jeg kunne litt spansk før jeg dro, men hadde allikevel veldig vanskelig for å kommunisere i starten. Det er en veldig dårlig følelse når man ikke får utrykt seg, fordi jeg følte at alle trodde jeg bare var sjenert, eller kjedelig. Nå går det heldigvis mye bedre, og merker at allerede på kort tid er det lettere og snakke spansk, og jeg har også blitt litt mer selvsikker også.

I starten hadde jeg et lite kultursjokk, for ting er mye mer annerledes enn det jeg trodde. Jeg bor i en ganske fattig by, så det veldig uvant fra forholdene i Norge. Jeg har heller ikke den luksusen av å kunne gå alene ute når jeg vil, noe jeg savner veldig. Allikevel, trives jeg veldig i byen min, og har fått ganske mange gode venner. Ungdommene i byen min er glade i å feste, og fester definitivt mer enn hva som er vanlig i Norge. I ukedagene har jeg begynt å spille volleyball tre ganger i uka, noe jeg syntes er veldig gøy.

Jeg har det generelt mer gøy her enn i Norge, med tanke på at alt er nytt og spennende, og jeg lærer noe nytt hver dag. Jeg føler nesten at jeg har lært mer om andre og meg selv på denne måneden, enn hele livet mitt i Norge. Man lærer fort å bli selvstendig, og være mer tålmodig. Det er utrolig gøy å være i ett litt utradisjonelt land, hvor du ikke kan noe om språk og kultur. For de som er usikker på å dra, anbefaler jeg å bare hoppe ut i det. Jeg angrer ikke ett sekund på at jeg dro, og jeg er veldig glad jeg valgte Argentina. Jeg ser frem til hva de neste 10 månedene vil bringe, og jeg vet at dette blir ett veldig bra år.