Kia ora (hei) fra New Zealand! Dra på utveksling til landet med pittoreske landskap, beitende sauer, og barn som spiller rugby. Om du er glad i å være utendørs, å grille, slappe av og møte nye mennesker, er dette det rette stedet for deg. Utforsk den mangfoldige kulturen med påvirkning fra både Europa, Asia og Stillehavet, til lyden av maori, urbefolkningens språk.

Ungdom bruker mye tid sammen med familien, på skolen og henger sammen på kafeer, kino og shopping. De utforsker også gjerne New Zealands vakre landskap. De mest populære idrettene er rugby, cricket, nettball og fotball, men du vil kunne møte venner på alt fra ultimate frisbee til vannpolo. Du kan også surfe eller dra på hvalsafari på noen av New Zealands mange flotte strender!

 

AFS New Zealand

New Zealand Ambassade

Les mer om New Zealand

Vertsfamilie og samfunn

Du vil trolig bli bosatt semi-ruralt eller i et jordbruksområde, for eksempel på en gård hvor du vil kunne mate storfe og melkekyr. Newzealendere elsker utendørslivet, og du kan forvente at mye av din tid sammen med familien vil bli brukt i hagen, på stranden eller på fottur. Det er vanlig at alle familiens medlemmer hjelper til med husarbeidet, så forvent å få noen små plikter.

Et innlegg delt av Esther Poh (@estherpohh)

Skole

Du kommer sannsynligvis til å gå på en offentlig videregående skole og ta fag som matematikk, engelsk, kunst og fysikk. Du vil også få mulighet til å studere fag som landbruk, film, digital kunst og friluftsliv. Det er mange idrettslag, kor og dramaklubber du kan delta i.

Språk

New Zealand har tre offisielle språk, Maori, engelsk og tegnspråk. Engelsk er det dominerende språket i New Zealand, og snakkes av 98% av befolkningen, språket er svært likt australsk engelsk. Mange Maori ord brukes i dagligtalen Newzealendere er også kjent for å snakke veldig fort. Å ha en grunnleggende kjennskap til engelsk vil være nyttig.  

Mat

Mange mennesker med ulik kulturell bakgrunn flyttet til New Zealand i løpet av 1800-tallet, og maten i dag er en refleksjon av migrasjonsstrømmene fra Europa, Asia og Midtøsten. Den lokale maten er kjent som Pacific Rim og består av ferskt kjøtt og meieriprodukter, smeltet sammen med smaker fra hele verden. Kjøttforbruket i New Zealand er høyt, hvilket kan gjøre det spesielt utfordrende for vegetarianere. Newzealendere flest elsker fish & chips og desserter som Pavlova (en marengs basert kake). Det er mange kaféer i landet og det er relativt vanlig å spise ute. Du kan oppleve å få være med på en tradisjonell Maori fest, kalt Hangi.

Se tilgjengelige programmer - New Zealand