Utforsk den ville islandske kysten, isbreer, varme kilder, geysirer, vulkaner og lavaørkener på utveksling på Island! Himmelen lyses ofte opp av Aurora Borealis, nordlys. Islendingene ses gjerne på som progressive folk som liker friluftsliv (bading i varme kilder, ski, og ridning), og er stolte av sitt litterære tradisjon.

Islandske tenåringer har ganske mye selvstendighet, og tilbringe tid sammen. De liker å gå på fest, se filmer eller bare henge. Å se på TV og å spille sjakk er vanlige aktiviteter for de som ikke er veldig glad i idrett og friluftsliv, mens sportsentusiaster kan nyte fiske, bading i varme kilder, fotball, ski, camping og fotturer.

 

AFS Island

Islands Ambassade i Norge

Les mer om Island

 

A photo posted by bálint zsófi (@bzsoofii) on

Vertsfamilie og samfunn

Enten du bor i hovedstaden Reykjavik eller på landsbygda, vil du være del av et kystsamfunn. Noen vertsfamilier bor et godt stykke fra sentrum, så du kan måtte reise et stykke for å komme deg på skolen eller møte venner.

Skole

Videregående skole har undervisning mandag til fredag (8 – 15). Islandsk, dansk og engelsk er alle obligatoriske språkfag, i tillegg til et ekstra fremmedspråk. Relasjonen mellom lærere og elever er som regel uformelt og vennskaplig,  og skolene ønsker en kreativ og støttende atmosfære. I tillegg til fag kan du bli med i mange fritidsaktiviteter gjennom skolen, som foto, film, radio og kor, eller aktiviteter som friluftsliv og matlaging.

A photo posted by AFS Iceland (@afsiceland) on

Språk

Islandsk er språket på Island. Engelsk, tysk, samt andre nordiske språk som dansk er utbredt. Å ha et grunnleggende nivå i engelsk vil være nyttig. AFS vil hjelpe deg å finne språkkurs for de første månedene, og gi deg materiell så du kan jobbe med språket før utvekslingsåret begynner.

Mat

Middag er det viktigste måltidet i løpet av dagen, når hele familien er sammen. Islendingene spiser mye sjømat, lam, ost og skyr, den lokale versjonen av yoghurt. Kokte poteter hører med til de fleste middager. Takket være Islands mange drivhus, er et stort utvalg av frisk frukt og grønnsaker også tilgjengelig.

A photo posted by Lily (@__lilinka__) on

Se tilgjengelige programmer - Island

ISL – Giulia Bertolazzi

Skoleår på Island

  • DestinasjonIsland
  • Varighet10 mnd (skoleår)
  • Deltakeravgift107 900 NOK
  • Programmet varer fra
    • aug 2025 - jun 2026
Toppvalg