Kjent for sine hvitkalkede hus og krystallklare, turkise hav, er Hellas en destinasjon som byr på både historiske skatter og naturskjønnhet. Som utvekslingsstudent i Hellas vil du få oppleve en spennende blanding av gammel kultur og moderne liv. Hellas er ofte omtalt som den vestlige sivilisasjonens vugge og har en historie som strekker seg tusenvis av år tilbake i tid. Det var her mange av de ideene som har formet dagens samfunn, oppstod. Med sin lange kystlinje, solfylte vær og idylliske øyer, er Hellas den perfekte destinasjonen for deg som ønsker å oppleve både byliv og øyparadis.
Folk og samfunn
Familien står i sentrum for det greske samfunnet, og som utvekslingselev vil du oppdage hvor nært de greske familiene er knyttet til hverandre. Måltider er viktige sosiale begivenheter, og du vil raskt bli introdusert til den fantastiske greske matkulturen, kjent for sin bruk av ferske grønnsaker, fisk, olivenolje, og frukt. Greske familier er ofte store og har ikke bare foreldre og barn, men også besteforeldre og andre slektninger som spiller en viktig rolle i dagliglivet. Greske familier er ofte tett sammensveiset, og foreldrene har stor innflytelse på barnas liv, også etter at de blir voksne. Du vil merke at eldre mennesker respekteres høyt, og det forventes at man opptrer med formell høflighet.
Skole
Du vil gå på en gresk videregående skole, hvor undervisningen hovedsakelig foregår på gresk. Skolen legger stor vekt på akademiske prestasjoner, og elevene forberedes ofte for opptak til de offentlige universitetene, som er det mest populære valget etter videregående. Mens skolen kanskje ikke tilbyr et bredt spekter av sports- eller fritidsaktiviteter, er det vanlig at greske ungdommer møtes i fritidsklubber eller hjemme hos venner for sosiale sammenkomster.
Mat
Matkulturen i Hellas er rik på smaker og tradisjoner, og er sterkt påvirket av Middelhavets klima og tilgang til ferske råvarer som olivenolje, sitroner, grønnsaker, urter, sjømat og ulike typer kjøtt. Den greske matkulturen legger stor vekt på kvalitet og enkelhet, hvor ingrediensene får skinne i retter som ofte deles sosialt i meze som er småretter som deles mellom venner og familie, enten i hjemmet eller på hyggelige tavernaer.
Typiske greske retter er souvlaki, moussaka, stifado, gyros og sjømat som kalamari, gjerne akkompagnert med horiatiki (greske salat), og tzatziki. Paier med fetaost og spinat som spanakopita og tiropita er og populær.
Greske desserter er ofte inspirert av arabisk og tyrkisk matkultur, og inkluderer baklava, en filodeig-kake fylt med nøtter og honning, og loukoumades, små, sprø boller dryppet med honning og kanel. Gresk yoghurt med honning og nøtter er også en populær, lett dessert. Frukt er også sentralt i det greske kostholdet, og du kan glede deg til å smake på ferske fiken, vannmelon og appelsiner rett fra trærne.
Se tilgjengelige programmer - Hellas

Skoleår i Hellas
- DestinasjonHellas
- Varighet10 mnd (skoleår)
- Deltakeravgift109 000 NOK
- Programmet varer fra
- sep 2025 - jun 2026