Danmark består av en halvøy og over 400 øyer, i Nordsjøen. Landet fungerer som bro mellom Skandinavia og det kontinentale Europa. Med sine vennlige innbyggere, ses landet på som en blanding av moderne, kosmopolitiske byer; enkel, historisk arkitektur, og landbyer som kunne vært hentet fra eventyr – med markeder, små kirker og slott. Det flate landet, med heier, innsjøer, dyrket mark, skog og milevis av sykkelveier, er perfekt for å sykle rundt eller møte venner på en kafè. Danskene setter pris på å ha litt rom for seg selv, samtidig som de også setter stor pris på konseptet hygge.

For tenåringer betyr «helg» som regel en fest, å møtes på kafè, eller kanskje gå på kino. Selv om fotball er den mest populære idretten, har du gode muligheter til å drive både med svømming, seiling og roing – siden du ofte befinner deg nær sjøen.

 

AFS Danmark

Danmarks Ambassade i Norge

Les mer om Danmark

Vertsfamilie og samfunn

Du kan få vertsfamilie hvor som helst i Danmark, inkludert Grønland og Færøyene, sannsynligvis i et landlig eller forstadsområde . Danske byene ligger tett sammen, og Danmark har et godt offentlig transportsystem. Familier i Danmark er svært nære, og de fleste foretrekker å lage middag hjemme sammen hver kveld. Gjør som vertssøsknene dine: Vær selvstendig, gjør lekser og hjelpe med husarbeidet på eget initiativ.

Family members❤️??? #kobenhavn #肖畅的丹麦生活 #hugge #boat

Et bilde publisert av ChangXiao (@lettyshaw233)

Skole

Du vil trolig gå første eller andre året av gymnasiet (studieforberendede videregående skole. Skoleåret er som i Norge, og går fra august til juni, mandag til fredag (klokka 8 til 15). Du vil sannsynligvis ha fem eller seks obligatoriske fag, og ett eller tovalgfag, i tillegg til dansk.

Skoler og organisasjoner tilbyr ulike fritisaktiviteter som idrett, musikk, håndverk, drama og speider.

Språk

Det offisielle talespråket er dansk, men både færøysk, grønlandsk og tysk er anerkjent som offisielle språk i enkelte regioner. Danskene er som regel god i engelsk, i tillegg. AFS vil hjelpe deg å finne språkkurs de første månedene, eller gi deg materiell for å lære språket på egen hånd. Som nordmenn går det ganske greit.

Mat

Dansk mat minner mye om det vi spiser i Norge, og inneholder et bredt utvalg av kjøtt og grønnsaker.  Middag er vanligvis det viktigste måltidet, og og gir familien mulighet til å samles og snakke om hvordan dagen har vært. Og så er de veldig glad i sild og salt lakris!

Se tilgjengelige programmer - Danmark