Et land av mangfold – Colombia har en unik blanding av kulturer, språk, dialekter og mattradisjoner. I tillegg er landet meget rikt på naturressurser og mektige landskap. Blide og hyggelige mennesker vil være med på å gjøre ditt utvekslingsopphold til en unik opplevelse. Utforsk karibien og stillehavskysten, den utrolige Amazonas-regnskogen eller snødekte fjelltopper. Opplev en livsstil influert av urfolk, afrikansk- og europeiskkulturarv. Colombianere har en stolt hilsningskultur, og elsker sitt brede utvalg av hilsener som alle er viktige i hverdagens mange møter.

Tenåringer i Colombia bruker mye av fritiden sammen med familien eller på sosialt samvær med venner. De elsker dans og musikk fra hele Latin-Amerika, Karibia og Nord-Amerika. Unge colombianere er kjent for villig å dele sine danse moves og vil nok gjerne lære deg å danse.

A photo posted by Mark | Hendrik (@lemontra) on

Vertsfamilie og samfunn

Familien er en viktig institusjon i den colombianske kulturen. Den utvidede vertsfamilien vil spille en viktig rolle under utvekslingsoppholdet i Colombia. Colombianske familier kan være svært konservative og beskyttende overfor barna sine, uansett hvor gamle de er. Du bør alltid fortelle foreldrene dine hva du skal gjøre, og be om tillatelse før du drar et sted.

Skole

Du kan ende opp på en offentlig eller privat skole i Colombia. Avhengig av skolen, kan skoleåret følge kalender A (februar til november, hvilket er mest vanlig) eller kalender B (august til juni). Elever går på skolen fra mandag til fredag og fagtilbudet varierer fra skole til skol. Alle videregåendeskoleelever bærer uniform. Fritidsaktiviteter tilbys ved den enkelte skole, og de fleste skoler tilbyr skolebuss om morgenen og ettermiddagen.

A photo posted by Mark | Hendrik (@lemontra) on

Språk

Spansk er hovedspråket i Colombia. Du bør prøve skaffe deg en grunnleggende kjennskap til spansk før programstart, og AFS vil gi deg linker og materiale som kan hjelpe deg å forbedre din spansk.

Mat

Colombiansk mat er ikke bare influert av urfolkstradisjoner, men også spansk, afrikansk og arabisk kultur. Mat i Colombia er rik på karbohydrater, og måltider består vanligvis av kjøtt, potet, ris, bønner og patacon (stekt banan). Husk å smak Sudado de Pollo, en veldig populær kyllingstuing. Fruktjuicer er også svært populære, og du vil trolig bli overrasket over mangfoldet av frukt tilgjengelig.

A photo posted by AFS Colombia (@afscolombia) on

Se tilgjengelige programmer - Colombia