Brasil er kjent for regnskog, strender og et pulserende byliv. Befolkningssammensetningen består av urbefolkning og etterkommere fra portugisere, europeere og afrikanere. Brasil arrangerer hvert år det verdenskjente karnevalet i Rio, men også mindre nabolagsfestivaler, gateparader og musikkfestivaler som alle skaper en helt spesiell stemning.

Blant ungdom i Brasil er det vanlig å henge i hverandres hjem i helgene, men også på cafèer og populære møtepunkter i byen. Brasil har et bredt kulturtilbud som gir mange spennende muligheter. Unge brasilianere deltar ofte på ekstra språkundervisning etter skoletid, eller tar musikk-, kunst- eller dansekurs. Skolene selv tilbyr sjelden aktiviteter etter endt skoledag, men det finnes mange lokale organisasjoner og foreninger som du kan engasjere deg i. Frivillig arbeid er en flott måte å bli kjent med lokalmiljøet, og idrett er veldig populært blant både gutter og jenter – spesielt fotball.

 

AFS Brasil

Brasils Ambassade i Norge

Les mer om Brasil

Vertsfamilie og samfunn

Brasilianere beskrives ofte som åpne og kjærlige. Som utvekslingselev kan du få vertsfamilie i hele Brasil, som regel i større og mindre byer. I Brasil har foreldre en tendens til å være beskyttende overfor barna sine, spesielt jenter. Du bør alltid holde vertsforeldrene informert, og involvere dem i avgjørelsene dine. Hjelp gjerne til med husarbeid.

Skole

Du vil gå på enten en privat eller en offentlig videregående skole. Skolen går i to ulike skift, du har undervisning enten fra klokka 7 – 12, eller fra 13 – 18. Det er ca. 10 fag som alle elever må ta, i tillegg til valgfag som kunst og matlaging. Ikke alle skoler krever uniform, men hvis de gjør det, vil det mest sannsynlig bestå av jeans og en t-skjorte.

Språk

Portugisisk er det offisielle språket i Brasil, men de fleste forstår engelsk. Å ha grunnleggende kunnskap i engelsk er nyttig. Du vil delta på språkkurs som tilbys av AFS før avreise til Brasil, og lokale frivillige kan ordne selvstendig språkstudier for deg de første månedene.

Mat

Måltider betyr familietid i Brasil. Mens frokosten er lett, er lunsj og middag er store måltider med solide porsjoner. Brasiliansk mat har en tendens til å være ganske tung, og inkluderer grillet kjøtt, afrikanskinspirert fisk, gryteretter med kylling, hvit ris, bønner, og farofaorfarinha (kassavamel). Måltidene serveres vanligvis med salat. Et herlig utvalg av frukt og grønnsaker er tilgjengelig året rundt.

Se tilgjengelige programmer - Brasil

BRA-sandra orre2

Skoleår i Brasil

  • DestinasjonBrasil
  • Varighet10 mnd (skoleår)
  • Deltakeravgift117 900 NOK
  • Programmet varer fra
    • aug 2025 - jun 2026