Østerrike er et land med med store kontraster. Fra historiske byer som Wien til de majestetiske Alpene. Østerrikere er kjent for Gemutlichkeit, sin karakteristiske måte å nyte livet på.  De er glad i sin kunst, sterke kaffe og idrett, og er veldig samfunnsengasjerte. Du hører gjerne østerrikere diskutere politikk og miljø. Mozarts hjemland er naturlig nok opptatt av musikk, og folk går ofte på konsert eller spiller musikk selv. På fine dager, kan du henge deg med på en klassisk gåtur – Spaziergänge.

Ungdommer i Østerrike liker å tilbringe tid sammen. Enten om det er hjemme hos hverandre, på kafeer, kino eller ungdomsklubber. Fotball, sykkel og alpint er blant de største idrettene i landet, hvor Alpene gir fantastiske muligheter for ski-elskere.

 

Vertsfamilie og samfunn

De fleste vertsfamilier bor i forsteder til større byer. Måltider er en familieaffære, og en tid du kan fortelle om dagen du har hatt.

Skole

Du vil sannsynligvis gå på en offentlig, studieforberedende videregående skole. Skolen varer normalt fra klokka 8 om morgenen til klokka 14, men du kan måtte bli så sent som klokka 17 noen dager. Noen ganger er det undervisning lørdag morgen. Du vil ha seks til åtte timer hver dag, avhengig av hvilke utenomfaglige aktiviteter du velger.

Språk

Det offisielle språket i Østerrike er høytysk, selv om hver region også har sin egen dialekt. Andre språk som snakkes er: tyrkisk, serbisk, slovensk, kroatisk og ungarsk. Du bør ha grunnleggende kunnskap i tysk før utvekslingen. AFS Østerrike gir deg tilgang til et språkkurs på nett gjennom Rosetta Stone, så du kan lære tysk før og under utvekslingen.

Mat

Østerrikere elsker smaksrik mat og drikke, så du vil sikkert prøve noen smakfulle godbiter mens du er på utveksling. Måltidene består ofte av suppe, kjøtt (ofte svinekjøtt) med poteter, salat, grønnsaker og dessert. Andre favoritter inkluderer pølser, smørbrød, kaker (som Strudel) eller desserter (som den klassiske Sachertorte, en sjokoladekake med syltetøy og glasur), egg, samt mange forskjellige oster og epler.

A photo posted by AFS Austria (@afs_austria) on

Se tilgjengelige programmer - Østerrike