For nesten nøyaktig ett år siden fikk tusenvis av AFS-studenter plutselig vite at de måtte avslutte AFS-opplevelsen på grunn av Covid-19-pandemien. Mens vårt nettverk har navigert gjennom mange kriser, var dette første gang i vår lange historie noensinne at vi avlyste alle våre programmer overalt for å beskytte deltakerne. AFS-ansatte og frivillige jobbet døgnet rundt i flere uker for å sørge for at hver eneste deltaker – nesten 7000 – kom seg trygt hjem. I Norge betydde dette både å sende hjem vertselevene som var her og samtidig hente hjem utvekslingselevene ute i verden.

Ett år senere er vi så stolte av AFS-ene våre for deres motstandskraft, og takknemlige for støtten din når vi gjenoppbygger en bedre AFS sammen.

Våre utvekslinger er tilbake i 50 land i 2021, og prioriterer deltakernes sikkerhet og velvære. Takket være vårt robuste støttesystem, frivillige nettverk på bakken og smidig tilnærming fra land til land, er over 2000 studenter nå i utlandet, og enda flere vil bli med dem snart. Vi utviklet raskt digitale interkulturelle læringsprogrammer for tusenvis av studenter, lærere og frivillige, og takket være våre sjenerøse givere ga AFS stipend til mange deltakere.

Frivillige har vært kjernen i AFS i mer enn 100 år. Vi er så takknemlig over deres engasjement og lidenskap for å identifisere nye måter å være frivillig i AFS, støtte deltakere og familier, og få kontakt over hele verden for å bringe positive endringer i samfunnene sine. Nok en gang har AFS frivillige vært med å gi ungdommer en opplevelse for livet.

I år sender vi ut rundt 50 elever og tar i mot 40 elever til Norge, dette hadde ikke vært mulig uten et hardtarbeidende og engasjert nettverk. Vi gleder oss til fortsettelsen!