Vi fikk alle AFSere trygt hjem!

Korona-pandemien gjorde at AFS Intercultural Programs måtte avbryte programmene, og AFS Norge måtte i løpet av kort tid evakuere omtrent 110 ungdom fra 30 ulike land. Det skjedde i en tid der et raskt økende antall flyplasser ble stengt, flyselskaper kansellerte avganger med kort varsel, og stadig flere land innførte reiseforbud. Parallelt med dette, skulle også de 110 ungdommene vi var vertskap til sendes hjem til sine land. Samlet sett var det krevende arbeid, men med god hjelp fra vertsfamilier, foreldre, AFSere, frivillige og ansatte i hele nettverket klarte vi det. Vihar fått mange gode tilbakemeledinger og sitter igjen med et sterkt inntrykk av at deltakere og foreldre har stor forståelse for avgjørelsen som ble tatt.

Takk og takk for en fantastisk jobb Afs har gjort i denne perioden. Gutten er nå vel hjemme i Bodø. Styrker virkelig opplevelsen av en solid og proff organisasjon ? nå håper jeg alle kommer hjem til påske så dere ansatte i Afs får tidenes velfortjente ferie!!! – Sendemor

Vi har endelig fått vår sønn hjem fra Russland. I går kunne han gå over grensen i Storskog/Kirkenes. Tusen takk til AFS, som organiserte og koordinerte hans vel hjem❤️ Afs har gjennom hele utvekslingsperioden vært helt fantastiske? – Sendemor

Hei! Vi har vært i kontakt med flere nå og får fin oppfølging. Jeg vil berømme AFS sin innsats som jobber under stort press. Også med å få norske studenter hjem. Vi er så takknemlig for 7 mnd, som dessverre ble for kort. Nettopp fordi det har vært så givende for alle.- Vertsmor

Takk til AFS som har gjort en kjempeinnsats for å få utvekslingsstudentene trygt hjem?? – Vertsmor

Det er nå to uker siden jeg kom hjem igjen fra Costa Rica. De siste dagene var veldig trist da alt gikk veldig fort og jeg ikk fikk sagt hade til noen i klassen Reisen hjem var lang med flere mellomlandinger, men kom meg hjem hel og frisk 🙂 Gleder meg allerede til å dra tilbake og besøke venner og familie så fort som mulig. Det ble 7 fantastiske måneder og jeg angrer ikke et sekund på at jeg dro. Jeg møtte så mange fantastiske folk jeg kommer til å huske og ha kontakt med resten av livet. Jeg har lært masse (!!) fikk besøkt masse nye steder, spist god mat, og hatt det kjempegøy! Det suger at jeg gikk glipp av de siste 4 månedene, men sånn er det. Hvis det er noen som leser dette som vurderer å dra på utveksling: GJØR DET!!!! – Sendeelev

Pandemien påvirker AFS på flere måter

De kortsiktige konsekvensene av koronakrisen er økonomiske. I forbindelse med evakueringen, ser vi på merkostnader på omtrent 1 million kroner. Ingen av regjeringens krisepakker treffer oss spesielt godt, så vi har opprettet en innsamlingsaksjon for å få inn så mye som mulig for å dekke dette. Les mer om den her.

Høstens programmer er planlagt å gå som normalt, men det er en uforutsigbar situasjon og enn så lenge er det vanskelig å si noe om hvordan pandemien påvirker programmene både på sendeside og vertsside.