Hvor mange mennesker tror du at du trenger å spørre før du finner noen som kjenner til AFS? Noen mener at du ikke trenger å gå bort til mer enn en håndfull. Det høres kanskje ut som et noe lovende prosjekt, men sannheten er i hvert fall ikke langt unna. Det fikk vi erfare da vi besøkte Lofoten sist uke.

Engasjement

Under vårt tredagers opphold i Svolvær og Leknes ble vi møtt av mange engasjerte AFSere! I løpet av de to dagene AFS sto på stand og hold kortere seminarer på utdanningsmesser i de to byene, fikk vi virkelig kjenne på denne effekten vi snakker så mye om i organisasjonen, #AFSeffect. Effekten av engasjementet for AFS og organisasjonens verdier.

En AFSer?

En AFSer? – spør du. Det er en person som på en eller annet måte har en tilknytning til AFS. I Lofoten møtte vi på interesserte vertsfamilier, engasjerte rådgivere og lærere, motiverte søkere, inspirerende tidligere utvekslingselever og motiverende lokalkontakter. For ikke å snakke om ivrige vertselever som i år har havnet i Lofoten på utveksling – i tillegg til andre frivillige som også tok turen innom. Og tidligere vertselever som senere har flyttet tilbake igjen!

Effekten

Og noe av det som er unikt med AFSere, er nettopp den effekten de sprer rundt seg. Slik som denne gangen i Lofoten, hvor vi ble møtt av vertselever fra Thailand, Italia og Spania. Når de snakket med interesserte ungdom på utdanningsmessen om det å dra til et nytt land, spredte de en nysgjerrighet og et engasjement som få klarer å la vær å bli sugd inn i selv. Og det på norsk, etter kun seks måneder i landet. Man kan føle den samme effekten når man snakker med andre AFSere, andre utvekslingselever, andre vertsfamilier, lokalkontakter og frivillige. AFSerne utgjør et enorm nettverk av engasjerte globale medborgere som sprer #AFSeffect så snart de får kommet seg ut og fram i lyset!

Frivillighet

AFS Norge har lokallag rundt om i nesten hele landet som sprer denne effekten. Lokallag er mindre grupper av engasjerte frivillige som utgjøre byggesteinene for hele organisasjonen. Det er veldig inspirerende å se utviklingen med egne øyne og møte de frivillige som står bak i egen person. Vi heier på dere!