Hei alle sammen! Jeg er Charlotte og er på utveksling på Tenerife i Spania. Dette er bilder fra byen jeg bor i, Candelaria. Den er ganske liten, men nydelig og den er rett ved havet, så stranden er ca. 5 min fra huset mitt. I den første uka fikk jeg oppleve «calima», et vær-fenomen som dere kan se på det tredje bildet som fører til ekstrem varme og en litt tåkete himmel. Det er egentlig vind som kommer fra Sahara og  hit over.

Det første måltidet jeg hadde med vertsfamilien min var veldig typisk kanarisk mat på en fiskerestaurant: Papas arrugadas (salte poteter) og mojo rojo og mojo verde (rød og grønn saus/dip), og en hel, fersk, grillet fisk. De kom ut til oss med fisken for å vise den til oss før tilberedelsen.

Disse bildene er fra en liten by litt lengre oppe i fjellet. De andre AFS-elevene bor der så jeg drar dit ofte, sånn som forrige helg når vi dro på «fiesta de San Cristo de La Laguna».
Fyrverkeriet varte i omtrent en halv time, selv om det startet en time for sent. Det er faktisk helt vanlig! Alle sier til meg at den største forskjellen på kanariske folk og spanjoler fra fastlandet er at på øya tar alle de mye roligere. Det er svært lite som skjer eller starter til avtalt tidspunkt.
Men det gjør at folk er veldig lite stressa. «¡Tranquila!» (=rolig / don’t worry) er et ord man hører veldig ofte her.