Argentina

Født: Juli 2001

Språk: Spansk

Interesser: Piano, pop- og rockemusikk, vektløfting, kino, venner.

 Kort om: Mauricio beskriver seg selv som en glad, men litt sjenert gutt. Han elsker å snakke med folk og smiler nesten hele tiden, men kan til tider være lett distrahert og glemsom. Mauricio er en veldig flink elev og beskrives av læreren blant annet som ansvarsfull og interessert, selv om han kan være litt stille til tider. I fremtiden ser han for seg å studere medisin da han ønsker å kunne hjelpe andre, men hvis det blir for vanskelig vil han i hvert fall studere noe han liker. Mauricio er glad i både familie og venner, og liker å tilbringe helger med vennene på kjøpesenteret eller på kino. Han er også veldig glad i å spille piano, og tar timer flere ganger i uken. Han er også glad i dyr. Mauricio ønsker å dra på utveksling for blant annet å bli mer moden, selvsikker og selvstendig, og er åpen for å gjøre det meste, kanskje til og med lære et nytt instrument.

Brasil

 

Født: November 2001

Språk: Portugisisk, engelsk

Interesser: Håndball, svømming, film, videospill, lese

Kort om: Igor er en rolig og nysgjerrig gutt som elsker å være med venner og drive på med idrett, spesielt håndball. Både på og utenfor håndballbanen er han opptatt av å stille opp for vennene sine, og han har ikke vanskeligheter med å danne nye vennskap. Før han begynte med håndball, konkurrerte Igor i svømming på skolens svømmelag. Hjemme liker Igor å ta det litt mer med ro. Da nyter han gjerne tiden med litt videospill på sin playstation, med en god bok eller en film/serie. På skolen er favorittfagene historie og matematikk, og han får gode skussmål fra sine lærere. I feriene pleier Igor å reise med familien sin, noe han er veldig glad i. Han har en yngre bror, og til tross for at de to er noe forskjellige i væremåte, har de et tett forhold og mange felles venner. Foreldrene til Igor stoler på han og beskriver han som en snill, litt sjenert og en omgjengelig gutt. Igor ser på utvekslingen som en fin mulighet til å innhente nye erfaringer, og han ser frem til å lære seg et nytt språk.

Chile

Født: Juni 2002

Språk: Spansk

Interesser: Fotball, speider, fly 

Kort om: Nicolas er en sosial, blid og høflig gutt som har vokst opp i en stor chilensk by, sammen med foreldrene sine og en eldre søster. Det er viktig for ham at de rundt ham har det fint, og han gjør alltid sitt beste for å sikre dette. Han er nært knyttet til familien sin, og finner gjerne på ting sammen med dem. Fotball er kanskje den største interessen hans, og han er keeper på laget sitt, samt spiller gjerne litt sammen med faren. Faren og Nicolas deler også en stor fascinasjon for Star Wars. På skolen gjør Nicolas det særlig bra i gym, teater og teknologi, og han ønsker å bli pilot i fremtiden. Luftfart interesserer ham i stor grad, og han bruker en del tid på å drive med flysimulatorer. Helt fra han var liten har han også vært aktiv speider, og han føler det har lært ham mye, samt gitt ham gode verdier. En viktig årsak til at han ønsker å reise på utveksling er at søsteren hans var AFSer i Finland for et par år siden. Han ser veldig frem til å bli kjent med den norske kulturen, samt å lære norsk.

Costa Rica

Født: Mars 2000

Språk: Spansk, engelsk, italiensk og fransk

Interesser: Ballsport med venner (fotball, volleyball og basketball), styrketrening, lese

Kort om: Damian er en seriøs, men morsom gutt fra Costa Rica. Han er høyt elsket av alle i familien. Han kan være stille og litt sjenert, men åpner fort opp. Han har en sterk interesse for kulturer og språk. På skolen er han dedikert og har sterke akademiske resultat. Han syns det er spennende å lære mange språk slik at han kan kommunisere med mennesker på deres morsmål. Etter videregående ønsker han å studere videre til å bli lege. Damian er glad i å være i aktivitet og trives med de fleste idretter. Han har tidligere spilt på skolelaget i fotball og spiller fortsatt litt fotball på fritiden med venner. Trening og sunt kosthold er noe han syns er veldig viktig. Damian er glad i å reise og gleder seg til å komme til Norge for å bli kjent med kulturen og språket. Familien til Damian har tidligere hatt en utvekslingsstudent fra Norge boende hos seg ett år så han har en del kjennskap til Norge fra tidligere.

Mexico

Født: Desember 2001

Språk: Spansk

Interesser: Musikk (spiller gitar), tennis, fotball, fisking, trening

Kort om: Eduardo er en morsom gutt med mange venner og mange interesser. Han er glad i flere forskjellige idretter, som for eksempel tennis og fotball, men kan også bruke en dag på å nyte naturen. En vanlig dag for Eduardo består av skole, en kort pause i etterkant, lekser og trening eller venner. Det vanskeligste med dagen pleier å være å legge seg om kvelden, da han ikke blir så trøtt og sliten i løpet av dagen. På skolen er Eduardo en flink elev som liker å jobbe i grupper. Eduardo er enebarn og har et veldig godt forhold til begge foreldrene sine. Eduardo har mange grunner for å komme til Norge. Han vil veldig gjerne lære seg norsk, og er interessert i kulturen og tradisjonene vi har her til lands. Han gleder seg også til å få mange nye venner og rett og slett oppleve hvordan man lever i et annet land.

Jeg ønsker å ta imot ...

Ønsker du å ta imot en spesifikk elev, som du tenker vil passe bra inn i familien? Du kan «reservere» en elev til du har fylt ut søknaden og hatt hjemmebesøk. Skriv hvilken elev du ønsker å ta imot i kommentarfeltet. Vi gir deg tilbakemelding på om forespørselen kan bekreftes så snart vi kan.

Send forespørsel om reservasjon