Costa Rica

Født: Mars 2000

Språk: Spansk, engelsk, italiensk og fransk

Interesser: Ballsport med venner (fotball, volleyball og basketball), styrketrening, lese

Kort om: Damian er en seriøs, men morsom gutt fra Costa Rica. Han er høyt elsket av alle i familien. Han kan være stille og litt sjenert, men åpner fort opp. Han har en sterk interesse for kulturer og språk. På skolen er han dedikert og har sterke akademiske resultat. Han syns det er spennende å lære mange språk slik at han kan kommunisere med mennesker på deres morsmål. Etter videregående ønsker han å studere videre til å bli lege. Damian er glad i å være i aktivitet og trives med de fleste idretter. Han har tidligere spilt på skolelaget i fotball og spiller fortsatt litt fotball på fritiden med venner. Trening og sunt kosthold er noe han syns er veldig viktig. Damian er glad i å reise og gleder seg til å komme til Norge for å bli kjent med kulturen og språket. Familien til Damian har tidligere hatt en utvekslingsstudent fra Norge boende hos seg ett år så han har en del kjennskap til Norge fra tidligere.

Den Dominikanske Republikk

Født: August 2000

Språk: Spansk

Interesser: Dans (ballet) 

Kort om: Venner og familie beskriver Vicky som livlig, åpensinnet, sporty og energisk. Hun ler mye og prøver og spre glede videre til andre. Venner kjenner henne som en som alltid har en aktivitet eller prosjekt på gang. Mye av fritiden går med til å danse ballett. I 14 år har hun danset klassisk ballet for Ballet Cancierto. Hun bruker også mye tid på venner og skolearbeid. Hun tar skolen seriøst og får veldig gode karakterer. Vicky har lenge hatt lyst til å dra på utveksling – det å lære et nytt språk og en ny kultur å kjenne har en sterk dragning på henne. Hun gleder seg masse og teller dager til avreise.

Mexico

Født: Februar 2002

Språk: Spansk

Interesser: Trening, lytte på musikk, reise, henge med venner

Kort om: Ana er en utadvendt og blid tenåringsjente. Hun bor sammen med mor, far og en lillesøster. Som tenåringer flest elsker Ana og tilbringe tid med vennene sine. De prater og har det gøy sammen. Hun er også glad i å trene og holde seg i form, og hun prøver gjerne nye typer idrett. Ana gleder seg til å oppleve nye ting under utvekslingsoppholdet. Hun har lett for å tilpass seg nye miljøer, men har forståelse for at det kan være litt utfordrende i begynnelsen. Hun ser frem til å bli kjent med vertsfamilien sin og Norge. Hun håper utvekslingsoppholdet vil gi henne noen nye perspektiver, at det gir henne muligheten til å vise foreldrene at hun er ansvarlig og lære å sette pris på ting hun kanskje tar for gitt i dag.

Chile

Født: Juni 2002

Språk: Spansk

Interesser: Fotball, speider, fly 

Kort om: Nicolas er en sosial, blid og høflig gutt som har vokst opp i en stor chilensk by, sammen med foreldrene sine og en eldre søster. Det er viktig for ham at de rundt ham har det fint, og han gjør alltid sitt beste for å sikre dette. Han er nært knyttet til familien sin, og finner gjerne på ting sammen med dem. Fotball er kanskje den største interessen hans, og han er keeper på laget sitt, samt spiller gjerne litt sammen med faren. Faren og Nicolas deler også en stor fascinasjon for Star Wars. På skolen gjør Nicolas det særlig bra i gym, teater og teknologi, og han ønsker å bli pilot i fremtiden. Luftfart interesserer ham i stor grad, og han bruker en del tid på å drive med flysimulatorer. Helt fra han var liten har han også vært aktiv speider, og han føler det har lært ham mye, samt gitt ham gode verdier. En viktig årsak til at han ønsker å reise på utveksling er at søsteren hans var AFSer i Finland for et par år siden. Han ser veldig frem til å bli kjent med den norske kulturen, samt å lære norsk.

Brasil

Født: April 2002

Språk: Portugisisk

Interesser: Håndball, lesing, seiling, gitar, piano og matlaging

Kort om: Daniel er en veldig aktiv person som elsker å lære og å være i bevegelse. Han er svært engasjert i sport da spesielt håndball. På håndballbanen er han opptatt av å ta vare på lagkameratene sine. Hjemme liker Daniel å lage mat med faren sin eller å spille gitar og piano. I feriene pleier Daniel å seile sammen med broren sin og et søskenbarn.  På skolen er Daniel engasjert, ansvarsfull og høflig mot sine lærere. Han følger godt med, gjør hva han får beskjed om og hjelper sine medelever. Daniel kommer fra en tett familie på fem. Han har en eldre og en yngre bror, og han er veldig glad i begge to. Foreldrene til Daniel stoler veldig på han og de prater mye sammen. Kommunikasjon er noe Daniel sin familie setter veldig høyt. Vennene til Daniel beskriver han som høflig, omgjengelig, ansvarsfull, utholdende og aktiv.

Argentina

Født: August 2001

Språk: Spansk

Interesser: Håndball, lese, foto, skate.

Kort om: Kayla beskrives av venner og familie som en utadvendt jente som setter pris på utfordringer, fordi de vet at hun tar de på strak arm. Hun er også ganske fornøyd med livet og hverdagen generelt. Å gjøre det bra på skolen er viktig for Kayla, noe som gjenspeiles i hennes gode karakterer. Kayla bor sammen med moren og to søstre. Hun har to brødre som har flyttet ut, og faren bor i en annen by etter at foreldrene skilte seg. De har alle et nært og godt forhold, og finner ofte på ting sammen. Kayla er veldig glad i å ta bilder, og gleder seg til å fotografere norsk natur og kultur. Hun elsker å lese, men sport er også viktig for henne. Håndball og skating står høyest på lista over aktiviteter hun liker å drive med, selv om hun synes det meste av sport er spennende. Kayla ser på et utvekslingsår som en sjanse du får bare en gang i livet, og følte at Norge var det rette valget. Hun håper å knytte bånd som varer livet ut, og å gjøre seg så mange nye erfaringer som hun kan.

Jeg ønsker å ta imot ...

Ønsker du å ta imot en spesifikk elev, som du tenker vil passe bra inn i familien? Du kan «reservere» en elev til du har fylt ut søknaden og hatt hjemmebesøk. Skriv hvilken elev du ønsker å ta imot i kommentarfeltet. Vi gir deg tilbakemelding på om forespørselen kan bekreftes så snart vi kan.

Send forespørsel om reservasjon