Costa Rica

Født: Mars 2000

Språk: Spansk, engelsk, italiensk og fransk

Interesser: Ballsport med venner (fotball, volleyball og basketball), styrketrening, lese

Kort om: Damian er en seriøs, men morsom gutt fra Costa Rica. Han er høyt elsket av alle i familien. Han kan være stille og litt sjenert, men åpner fort opp. Han har en sterk interesse for kulturer og språk. På skolen er han dedikert og har sterke akademiske resultat. Han syns det er spennende å lære mange språk slik at han kan kommunisere med mennesker på deres morsmål. Etter videregående ønsker han å studere videre til å bli lege. Damian er glad i å være i aktivitet og trives med de fleste idretter. Han har tidligere spilt på skolelaget i fotball og spiller fortsatt litt fotball på fritiden med venner. Trening og sunt kosthold er noe han syns er veldig viktig. Damian er glad i å reise og gleder seg til å komme til Norge for å bli kjent med kulturen og språket. Familien til Damian har tidligere hatt en utvekslingsstudent fra Norge boende hos seg ett år så han har en del kjennskap til Norge fra tidligere.

Mexico

Født: Februar 2002

Språk: Spansk

Interesser: Fotball, tennis, fisking og biler, samt dataspill som FIFA, og være med venner

Kort om: Jose Manuel er en omgjengelig og strukturert gutt som elsker fotball og tennis. Når han ikke driver med dette driver han gjerne med andre ting, ofte med faren og broren, Fisking eller en runde tv-spill som FIFA er noe de kan finne på sammen. På skolen er han en middels elev, og matematikk hans favorittfag da han har et hode for tall.  Hans naturlige ledertalent gjør at han ofte får oppgaven som teamleder og organisator i vennegjengen. I fremtiden ser Jose Manuel for seg en fremtid innen ingeniøryrket. Hans søsters opplevelser som utvekslingsstudent til Danmark har vært en inspirasjon for hans ønske om å reise ut. Året i Norge ser han på som en gylden mulighet til å få mange nye venner og til å bli kjent med en helt annerledes kultur, samtidig som han får muligheter til å lære seg et helt nytt språk.

Chile

Født: Juni 2002

Språk: Spansk

Interesser: Fotball, speider, fly 

Kort om: Nicolas er en sosial, blid og høflig gutt som har vokst opp i en stor chilensk by, sammen med foreldrene sine og en eldre søster. Det er viktig for ham at de rundt ham har det fint, og han gjør alltid sitt beste for å sikre dette. Han er nært knyttet til familien sin, og finner gjerne på ting sammen med dem. Fotball er kanskje den største interessen hans, og han er keeper på laget sitt, samt spiller gjerne litt sammen med faren. Faren og Nicolas deler også en stor fascinasjon for Star Wars. På skolen gjør Nicolas det særlig bra i gym, teater og teknologi, og han ønsker å bli pilot i fremtiden. Luftfart interesserer ham i stor grad, og han bruker en del tid på å drive med flysimulatorer. Helt fra han var liten har han også vært aktiv speider, og han føler det har lært ham mye, samt gitt ham gode verdier. En viktig årsak til at han ønsker å reise på utveksling er at søsteren hans var AFSer i Finland for et par år siden. Han ser veldig frem til å bli kjent med den norske kulturen, samt å lære norsk.

Brasil

Født: April 2002

Språk: Portugisisk

Interesser: Håndball, lesing, seiling, gitar, piano og matlaging

Kort om: Daniel er en veldig aktiv person som elsker å lære og å være i bevegelse. Han er svært engasjert i sport da spesielt håndball. På håndballbanen er han opptatt av å ta vare på lagkameratene sine. Hjemme liker Daniel å lage mat med faren sin eller å spille gitar og piano. I feriene pleier Daniel å seile sammen med broren sin og et søskenbarn.  På skolen er Daniel engasjert, ansvarsfull og høflig mot sine lærere. Han følger godt med, gjør hva han får beskjed om og hjelper sine medelever. Daniel kommer fra en tett familie på fem. Han har en eldre og en yngre bror, og han er veldig glad i begge to. Foreldrene til Daniel stoler veldig på han og de prater mye sammen. Kommunikasjon er noe Daniel sin familie setter veldig høyt. Vennene til Daniel beskriver han som høflig, omgjengelig, ansvarsfull, utholdende og aktiv.

Argentina

Født: Juli 2001

Språk: Spansk

Interesser: Piano, pop- og rockemusikk, vektløfting, kino, venner.

 Kort om: Mauricio beskriver seg selv som en glad, men litt sjenert gutt. Han elsker å snakke med folk og smiler nesten hele tiden, men kan til tider være lett distrahert og glemsom. Mauricio er en veldig flink elev og beskrives av læreren blant annet som ansvarsfull og interessert, selv om han kan være litt stille til tider. I fremtiden ser han for seg å studere medisin da han ønsker å kunne hjelpe andre, men hvis det blir for vanskelig vil han i hvert fall studere noe han liker. Mauricio er glad i både familie og venner, og liker å tilbringe helger med vennene på kjøpesenteret eller på kino. Han er også veldig glad i å spille piano, og tar timer flere ganger i uken. Han er også glad i dyr. Mauricio ønsker å dra på utveksling for blant annet å bli mer moden, selvsikker og selvstendig, og er åpen for å gjøre det meste, kanskje til og med lære et nytt instrument.

Jeg ønsker å ta imot ...

Ønsker du å ta imot en spesifikk elev, som du tenker vil passe bra inn i familien? Du kan «reservere» en elev til du har fylt ut søknaden og hatt hjemmebesøk. Skriv hvilken elev du ønsker å ta imot i kommentarfeltet. Vi gir deg tilbakemelding på om forespørselen kan bekreftes så snart vi kan.

Send forespørsel om reservasjon