Indonesia

Født: Juni 2001

Språk: Indonesisk

Interesser: Dans, tegning, basketball og annen sport, samt lesing og sang.

Kort om: Jihan er en ansvarsfull og pålitelig jente som liker å være i aktivitet og hun deltar gjerne på ulike sportsaktiviteter. Basketball er en aktivitet hun har vært aktiv i via skolen, i tillegg til dans. Sang er en annen aktivitet hun liker veldig god og hun benytter ofte anledningen til å ta en trall om hun ikke har nesen i en bok. Jihan er en selvgående jente og religion er viktig for henne. I hjemmet hjelper Jihan ofte til med å se etter sine tre yngre brødre eller med andre oppgaver. Jihan har et nært forhold til sin mor og de prater om alt sammen. Familien fører en demokratisk linje i hjemmet og alle får delta i å velge for eksempel hvor de skal dra på ferie. Når Jihan var på skoleutveksling i Malaysia fikk hun oppleve en annen kultur samtidig som hun fikk vist litt fra egen kultur og det bidro til at hun nå søker seg på utveksling for et år.

Thailand

Født: Mai 2002

Språk: Thai

Interesser: Lese, fotball, basketball og spille gitar

Kort om: Ferrary er en glad og litt sjenert gutt. Han bor sammen med sin mor og bestemor i en kystby sør i Thailand. Familien har et nært familiært bånd, og Ferrary forteller at moren er en av hovedårsakene til at han føler seg lykkelig. Familien driver en forretning sammen, hvor alle hjelper til etter evne. Når Ferrary ikke er i butikken liker han å henge med venner. De spiller ofte fotball sammen eller basketball. Ferrary gleder seg til å dra på utvekling. Det vil bli en helt ny opplevelse og noe han må gjøre på egenhånd. Han ser på det som en utfordring, men tror han har godt av å lære nye ting og få nye venner i en ny kultur. Ferrary fasineres av Norge som land ettersom vi har hatt en spennende historisk utvikling fra fattig jordbrukssamfunn til en velstående og sterk nasjon. «I wish to be like Norway, beginning slowly then running fast today».

Japan

Født: Februar 2001

Språk: Japansk

Interesser: Fotball, fisking, arkitektur.

 Kort om: Syunji er en nysgjerrig, vennlig og hjelpsom gutt som kommer fra Japan. Han bor sammen med broren sin på en skole for teknologi, hvor han studerer arkitektur. Dette har gjort han veldig selvstendig. På helgene drar de hjem for å tilbringe tid med foreldrene, da spiser de middag, snakker og deler opplevelser fra uken. Dette synes Syunji er veldig fint. På fritiden liker han å fiske, være med venner og se på og spille fotball. Han vil veldig gjerne fortsette med fisking i Norge, og han har hørt at det er flotte elver å fiske i i Norge002E Syunji er veldig interessert i design og arkitektur, og han gleder seg til å oppleve norsk arkitektur. På skolen er han en flink elev som engasjerer seg i det som skjer. Læreren beskriver han som en som alltid hjelper de som trenger det. Han bidrar til en positiv stemning uansett hvor han er.

China

Født: September 2000

Språk: Kantonesisk, mandarin, engelsk

Interesser: Piano, fiolin, håndball, svømming

Kort om: Ying, eller Ivan som han liker å kalle seg, er en oppegående gutt med mange interesser. Han kommer fra en sentral del av Hongkong, og eldstebror i en familie på fem. Ivan trives på ulike arenaer, enten det er bak pianoet, med fiolinen i hånden eller med en ball. Selv om familien til Ivan ikke har noen AFS-bakgrunn har Ivan vært klar på at han ønsker å reise på utveksling. Noen av grunnene er at han vil oppleve en annen del av verden og skaffe seg minner for livet. Ivan liker å se positivt på tilværelsen og mener han kan vokse veldig på et år i utlandet. Han beskrives som organisert, utadvendt og seriøs, noe som gjenspeiles i hans daglige rutiner. Ivan ivrer etter å gjøre det skarpt på skolen, samtidig som han elsker å både være i fysisk aktivitet gjennom idrett og å fordype seg i musikkens toner og rytmer.

Australia

Født: Juli 2001

Språk: Engelsk

Interesser: Basketball, løping, lytte til musikk, gitar, skateboarding og sykling.

Kort om: Ari, til vanlig kalt Gibby av venner, er en omgjengelig og utadvendt gutt som er lett å omgås. Han får fort venner og er veldig sosial av natur. Å løpe er en av hans favorittaktiviteter og han løper flere ganger i uken i tillegg til å delta i løp. Hans konkurranseinstinkt får han til å presse seg selv for bedre resultater. Han er også glad i basketball og er med på skolens basketballag. Ellers liker han å lytte til musikk og henge med venner. Han går på en privat skole i en middels stor by sør i Australia og trives godt på skolen. Han ligger over gjennomsnittet karaktermessig og han håper året som utvekslingsstudent vil hjelpe han å finne ut hva han vil utdanne seg til i fremtiden. Han bor sammen med sine foreldre og to brødre i forstaden. Brødrene har et godt søskenforhold og deler interessen for løping og basketball. Ari har valgt å dra på utveksling til Norge etter å ha hørt om morens opplevelser i Norge da hun var utvekslingsstudent her for 30 år siden.

Jeg ønsker å ta imot ...

Ønsker du å ta imot en spesifikk elev, som du tenker vil passe bra inn i familien? Du kan «reservere» en elev til du har fylt ut søknaden og hatt hjemmebesøk. Skriv hvilken elev du ønsker å ta imot i kommentarfeltet. Vi gir deg tilbakemelding på om forespørselen kan bekreftes så snart vi kan.

Send forespørsel om reservasjon