Kina

Født: April 2001

Språk: Mandarin, engelsk.

Interesser: Fotball, fotografering, lage film, løpe, se film, musikk, svømming, sykle, badminton.

Kort om: Mingqing, også kalt Oliver, forteller at han er en respektfull, takknemlig og snill gutt som kommer godt overens med de fleste han møter. Læreren forteller om en gutt med gode lederegenskaper som er hardtarbeidende og pliktoppfyllende. Han er en selvstendig ung mann som er veldig glad i sin familie og han er trygg på at de er veldig glade i han. Å se på film eller dra å svømme er noe familiens hans liker å gjøre sammen. Oliver spiller fotball, svømmer og løper, og trener med laget sitt i opptil to timer hver dag. Han liker også å lage små videosnutter og skriver litt musikk for seg selv. På skolen gjør Oliver det svært bra. Han er blant topp 10% i klassen sin faglig sett, og har A i alle fag. Oliver elsker å møte nye mennesker og kulturer, og ser på utvekslingen som en unik mulighet til å få oppleve Norge.

India

Født: Mars 2000

Språk: Engelsk, hindi

Interesser: Karate, taekwondo, friluftsliv, elevråd, dyr

Kort om: Jordan er en vennlig, pratsom og morsom gutt fra India. Han liker å holde på med karate, og har et svart belte å skryte av, i tillegg til flere medaljer. Utenfor kampsportarenaen er Jordan en godt likt person, som liker å by på seg selv. Han setter pris på friluftsliv, og sier ikke nei til en tur i skog og mark med en sekk på ryggen. Jordan er hardtarbeidende og ønsker hele tiden å jobbe for å bli et bedre menneske. Jordan er engasjert i ulike verv, blant annet i elevrådet, hvor han har sittet i sju år. Det er ikke rart at vennene setter pris på ha Jordan i sin gruppe. Han fant motivasjon til å dra på utveksling, etter at hans storesøster dro på utveksling til Japan. Nå er det Jordans tur, og han håper at et år i Norge vil hjelpe ham til å se nye sider av seg selv og lære en helt ny kultur å kjenne.

Indonesia

Født: Juni 2001

Språk: Indonesisk

Interesser: Dans, tegning, basketball og annen sport, samt lesing og sang.

Kort om: Jihan er en ansvarsfull og pålitelig jente som liker å være i aktivitet og hun deltar gjerne på ulike sportsaktiviteter. Basketball er en aktivitet hun har vært aktiv i via skolen, i tillegg til dans. Sang er en annen aktivitet hun liker veldig god og hun benytter ofte anledningen til å ta en trall om hun ikke har nesen i en bok. Jihan er en selvgående jente og religion er viktig for henne. I hjemmet hjelper Jihan ofte til med å se etter sine tre yngre brødre eller med andre oppgaver. Jihan har et nært forhold til sin mor og de prater om alt sammen. Familien fører en demokratisk linje i hjemmet og alle får delta i å velge for eksempel hvor de skal dra på ferie. Når Jihan var på skoleutveksling i Malaysia fikk hun oppleve en annen kultur samtidig som hun fikk vist litt fra egen kultur og det bidro til at hun nå søker seg på utveksling for et år.

Thailand

Født: Juli 2000

Språk: Thai, engelsk

Interesser: Fiolin, piano, psykologi, biologi, musikk, lesing og tv serier.

Kort om: Rawit fra Thailand går under kallenavnet Wit. Wit forteller at hans venner ofte beskriver han som en blid og optimistisk gutt som alle i venneflokken liker godt. Han kan være stille og virke seriøs til å begynne med men kvikner til etter hvert. Wit er veldig musikalsk anlagt og spiller både fiolin og piano. Familien hans går ofte ut sammen en ettermiddag hver helg enten for å spise eller for eksempel gå på kino eller teater. Akkurat som for mange familier i Norge er det å spise sammen en viktig ting for familien og hele familien samles. Men det å være hjemme å se på tv eller film er noe Wit også kan like. Wit er en pliktoppfyllende gutt og sier at han tar skolen seriøst og han bruker mye tid på å lese skolefag. Wit har valgt Norge som utviklingsland fordi han gjerne vil oppleve noe som han ellers ikke ville fått gjort. Han tror han kan bli mer selvstendig i løpet av året sitt i Norge, og han har lyst til å lære norsk, da han får lært et nytt språk som kan komme godt med i fremtiden. Sist men ikke minst var det fasinasjon over den norske kulturen som bidro til hans valg. TV-serien «Vikings» på Netflix og bøker om norsk kultur har også gjort sitt til at Wit landet på Norge som foretrukken destinasjon.

Jeg ønsker å ta imot ...

Ønsker du å ta imot en spesifikk elev, som du tenker vil passe bra inn i familien? Du kan «reservere» en elev til du har fylt ut søknaden og hatt hjemmebesøk. Skriv hvilken elev du ønsker å ta imot i kommentarfeltet. Vi gir deg tilbakemelding på om forespørselen kan bekreftes så snart vi kan.

Send forespørsel om reservasjon