China

Født: April 2001

Språk: Mandarin, engelsk.

Interesser: Fotball, fotografering, lage film, løpe, se film, musikk, svømming, sykle, badminton.

Kort om: Mingqing, også kalt Oliver, forteller at han er en respektfull, takknemlig og snill gutt som kommer godt overens med de fleste han møter. Læreren forteller om en gutt med gode lederegenskaper som er hardtarbeidende og pliktoppfyllende. Han er en selvstendig ung mann som er veldig glad i sin familie og han er trygg på at de er veldig glade i han. Å se på film eller dra å svømme er noe familiens hans liker å gjøre sammen. Oliver spiller fotball, svømmer og løper, og trener med laget sitt i opptil to timer hver dag. Han liker også å lage små videosnutter og skriver litt musikk for seg selv. På skolen gjør Oliver det svært bra. Han er blant topp 10% i klassen sin faglig sett, og har A i alle fag. Oliver elsker å møte nye mennesker og kulturer, og ser på utvekslingen som en unik mulighet til å få oppleve Norge.

Hong Kong

Født: September 2000

Språk: Kantonesisk, mandarin, engelsk

Interesser: Piano, fiolin, håndball, svømming

Kort om: Ying, eller Ivan som han liker å kalle seg, er en oppegående gutt med mange interesser. Han kommer fra en sentral del av Hongkong, og eldstebror i en familie på fem. Ivan trives på ulike arenaer, enten det er bak pianoet, med fiolinen i hånden eller med en ball. Selv om familien til Ivan ikke har noen AFS-bakgrunn har Ivan vært klar på at han ønsker å reise på utveksling. Noen av grunnene er at han vil oppleve en annen del av verden og skaffe seg minner for livet. Ivan liker å se positivt på tilværelsen og mener han kan vokse veldig på et år i utlandet. Han beskrives som organisert, utadvendt og seriøs, noe som gjenspeiles i hans daglige rutiner. Ivan ivrer etter å gjøre det skarpt på skolen, samtidig som han elsker å både være i fysisk aktivitet gjennom idrett og å fordype seg i musikkens toner og rytmer.

India

Født: Mars 2000

Språk: Engelsk, hindi

Interesser: Karate, taekwondo, friluftsliv, elevråd, dyr

Kort om: Jordan er en vennlig, pratsom og morsom gutt fra India. Han liker å holde på med karate, og har et svart belte å skryte av, i tillegg til flere medaljer. Utenfor kampsportarenaen er Jordan en godt likt person, som liker å by på seg selv. Han setter pris på friluftsliv, og sier ikke nei til en tur i skog og mark med en sekk på ryggen. Jordan er hardtarbeidende og ønsker hele tiden å jobbe for å bli et bedre menneske. Jordan er engasjert i ulike verv, blant annet i elevrådet, hvor han har sittet i sju år. Det er ikke rart at vennene setter pris på ha Jordan i sin gruppe. Han fant motivasjon til å dra på utveksling, etter at hans storesøster dro på utveksling til Japan. Nå er det Jordans tur, og han håper at et år i Norge vil hjelpe ham til å se nye sider av seg selv og lære en helt ny kultur å kjenne.

Indonesia

Født: Juni 2001

Språk: Indonesisk

Interesser: Dans, tegning, basketball og annen sport, samt lesing og sang.

Kort om: Jihan er en ansvarsfull og pålitelig jente som liker å være i aktivitet og hun deltar gjerne på ulike sportsaktiviteter. Basketball er en aktivitet hun har vært aktiv i via skolen, i tillegg til dans. Sang er en annen aktivitet hun liker veldig god og hun benytter ofte anledningen til å ta en trall om hun ikke har nesen i en bok. Jihan er en selvgående jente og religion er viktig for henne. I hjemmet hjelper Jihan ofte til med å se etter sine tre yngre brødre eller med andre oppgaver. Jihan har et nært forhold til sin mor og de prater om alt sammen. Familien fører en demokratisk linje i hjemmet og alle får delta i å velge for eksempel hvor de skal dra på ferie. Når Jihan var på skoleutveksling i Malaysia fikk hun oppleve en annen kultur samtidig som hun fikk vist litt fra egen kultur og det bidro til at hun nå søker seg på utveksling for et år.

Thailand

Født: Mai 2002

Språk: Thai

Interesser: Lese, fotball, basketball og spille gitar

Kort om: Ferrary er en glad og rolig gutt, som bor med sin mor og bestemor i en kystby sør i Thailand. Familien driver en butikk sammen og Ferrary hjelper til når han kan. Den lille familien trives godt sammen, og Ferrary har et nært forhold til moren sin. Ferrary er en sosial gutt som liker å tilbringe tid med venner. Sammen liker de å drive med ulike sporter og de spiller ofte fotball eller basketball sammen. Ferrary synes Norge er et spennende land, og at Norges historie er veldig interessant. Ferrary gleder seg til å dra på utveksling og han tror det vil bli en helt ny opplevelse og at han kan bli mer selvstendig. Han ser på det som en utfordring, men tror han har godt av å lære nye ting og få nye venner i en ny kultur.

Jeg ønsker å ta imot ...

Ønsker du å ta imot en spesifikk elev, som du tenker vil passe bra inn i familien? Du kan «reservere» en elev til du har fylt ut søknaden og hatt hjemmebesøk. Skriv hvilken elev du ønsker å ta imot i kommentarfeltet. Vi gir deg tilbakemelding på om forespørselen kan bekreftes så snart vi kan.

Send forespørsel om reservasjon