Peru, det eldgamle hjertet av det store inkariket, er et land med en fantastisk historie og spennende nåtid. Utforsk Perus vakre landskap, innrammet av Stillehavet, Andesfjellene som omringer Machu Picchu, eller den tropiske regnskogen i Amazonas. Bli kjent med Perus mangfoldige befolkning, som omfatter quechua-indianere (etterkommere av inkaene), mestiser (en blanding av indiansk og europeisk), og folk av spansk herkomst. Og ikke minst – lær mer om Peru og dets folk gjennom tradisjonelle festivaler og karneval.

Ulike aktiviteter i lokalsamfunnet og sport, spesielt fotball og volleyball, er viktige deler av  tenåringslivet i Peru, i tillegg til skole. For å slappe av er filmer, dans og å møtes på kjøpesentre, byens torg eller kafeer det de gjør mest.

AFS Peru

Perus Ambassade i Norge

Les mer om Peru

 

Vertsfamilie og samfunn

Du kan ende opp med å bo hvor som helst i Peru, men mest sannsynligvis i et mellomstort eller lite byområde. Peruanske familier er vant med å uttrykke sine følelser, og de liker å tilbringe tid sammen under måltider og ved familiesammenkomster. Foreldre er vanligvis svært beskyttende overfor barna sine, spesielt overfor jenter.

Skole

Du kan bli tatt opp på en privat eller offentlig skole i Peru. Skoledagen varer vanligvis fra rundt åtte om morgenen til tre på ettermiddagen, og alle elevene bærer uniform. Fritidsaktivitetene som tilbys ved skolene er gjerne sesongbaserte og fungerer som forberedelser til spesielle anledninger og helligdager, som danse- eller dramatimer. Din skoleveileder og AFS-kontakt vil trolig også hjelpe deg med å forberede en presentasjon om hjemlandet ditt.

Språk

Spansk er det offisielle språket i Peru, mens Quechua er offisielt anerkjent som andrespråk. Å ha en grunnleggende kjennskap til spansk vil være nyttig.

Mat

Peruanske mat anerkjent og beundret verden over for sin rike variasjon og impulser fra kulturer rundt om i verden. Peruanske mat består ofte av ris, poteter, kylling, fisk og grønnsaker, og maten er gjerne moderat krydret. Peru tilbyr mye unik frukt, noen som bare vokser i dette frodige landet.