Alf Marius er for tiden på utveksling i Argentina, og selv om han bare har vært der i en måned har han allerede mye å fortelle.  Les reisebrevet han sendte oss nedenfor! 

Jeg er Alf Marius og jeg skal bo i Argentina i 11 måneder. Nå har jeg allerede vært her litt over en måned! Tiden går ufattelig fort!

Jeg ankom byen lørdag 19. august klokka 01.30 etter en lang reise med fly og buss (bussturen var faktisk det jeg likte best) og ble møtt av mamma, pappa og to brødre. Jeg ble tatt i mot med store klemmer. Deretter tok de meg hjem til huset og spiste deilige empanadas fylt med kjøtt og kylling! Bra start! Etter dette spurte brødrene mine om jeg ville være med ut å treffe noen venner i en park og samtidig kombinere det med å vise meg litt rundt i byen. Klokka 05.00 dro vi tilbake til huset og la oss til å sove. Det var deilig etter over et døgn med reise.

Dagen etter våknet jeg opp til lukten av den berømte biffen som de kaller asado. Den var helt fantastisk, med deilige tomater og poteter som tilbehør. Kan ikke sammenlignes med norsk biff. Samtalen rundt bordet gikk selvfølgelig på spansk og jeg skjønte ingenting. Heldigvis kan både brødrene mine og søsteren min litt engelsk, så hvis jeg trenger hjelp til å uttrykke meg, kan de være til nytte. Etter måltidet tok brødrene mine meg ut for å treffe noen venner igjen (hele helgen gikk egentlig til å treffe venner). Jeg er kjempeglad for at de tar meg med ut for å bli kjent med nye mennesker!

Jeg begynte på skolen på tirsdagen. Jeg går ikke i samme klasse som brødrene mine, men klassen under. Jeg ble kjent med mange nye mennesker og jeg følte meg som en kjendis på skolen! Jeg lurer på når det skal ende, siden det holder på den dag i dag, en måned senere… Jeg er veldig fornøyd med klassen min! De er veldig interesserte i meg og jeg føler meg veldig inkludert. Jeg skjønner ingenting av hva som skjer i timene eller hva læreren sier, men det håper jeg kommer seg etter hvert. Jeg merker stor forskjell på skolen her og i Norge. Skolen i Norge er mye mer strukturert og streng. Her er det alltid noen som snakker i timene og det er heller ikke altfor mye å gjøre i timene.

Ellers har jeg fått gjort og sett mye. Jeg har dratt til innsjøen som ligger ganske nær meg et par ganger, fått sett byen, har til og med fått sett Buenos Aires. I Buenos Aires besøkte vi søsteren min og jeg fikk besøkt en gitarmaker og prøvd noen gitarer. Jeg vurderer å kjøpe en gitar som en suvenir fra Argentina Vi skal dra til Buenos Aires denne helgen også. Jeg har ingenting å utsette på familien min heller. De er helt topp. Vi har bra kjemi og jeg liker dem godt. De forstår at jeg ikke kan snakke eller forstå så mye spansk, og snakker veldig rolig og bruker kroppen for å forklare. De hjelper meg mye med å komme i gang med interessene mine (sjakk og gitar). Lokalkontakten min er tilfeldigvis gitarist, så han har tatt meg med på to konserter allerede, og introdusert meg for en gitarlærer jeg nå går hos. Perfekt!

For å oppsummere: Jeg har hatt en fantastisk tid så langt! Jeg har blitt kjent med mange argentinske rutiner, måltider, språket og folket. Jeg merker at spansken går lettere for hver dag som går. I byen jeg bor i får alle AFS-studentene gratis spanskkurs i tillegg som hjelper veldig mye. Jeg forstår mye mer spansk enn jeg kan snakke spansk, men det vet jeg er helt normalt. Byen jeg bor i liker jeg veldig godt, den er ikke altfor stor så jeg kan mer eller mindre gå til de fleste plassene.

Har du lyst til å reise på utveksling sånn som Alf Marius, les mer her.