Idrett

GER - Julius

Alder: 17 år

Interesser: Tennis, sang og skigåing

Kort om: Julius er en snill, hjelpsom og humoristisk gutt. Han liker å være aktiv og han har en temmelig full timeplan. Han spiller aktivt tennis to ganger i uken. I tillegg tar han sangklasser en gang i uken. Av aktiviteter som ikke er organisert liker han å spille fotball og dataspill med vennene sine, eller gå på ski. De siste årene har han ikke fått stått så mye på ski som han skulle ønske og han håper at utvekslingsåret i Norge kanskje vi snu på dette. Julius bor i en liten tysk by sammen med moren og stefaren sin. Helt siden bestemoren fortalt Julius at hans forfedre kom fra Norge har han drømt om å reise hit. Han ønsket å se den vakre naturen vår og i fjor sommer fikk han en liten smakebit på en to ukers ferietur langs norske fjorder.

Alder: 16 år

Interesser: Parkour, dans, spiller cello, står på slalåm/snowboard, ridning, turn og frivillig arbeid

Kort om: Zoe blir beskrevet som en sosial, utadvendt og energisk jente som alltid er i aktivitet. Hun har et godt forhold til familien sin og snakker med både far og mor om alt mulig. Hun har også en eldre søster som hun ser opp til og lærer mye om livet fra. Zoe snakker med alle og er godt likt blant både likealdrene og voksne. Hun trives på skolen og vil i fremtiden jobbe som enten lærer eller politi.  Zoe er aktiv og har mange interesser. Hun driver blant annet på med parkour, ridning, slalåm, turn og hun er spesielt glad i å spille på cello. Hun spiller på et høyt nivå og opptrer mange ganger i året. Hun jobber også som frivillig sammen med vennene i den lokale kirken. Der har hun ansvar for barna og sørger for at de er tatt vare på når foreldrene er i gudstjenester og lignende. Hun gleder seg til å oppleve den norske kulturen, naturen og lære seg det norske språket.

Kunst, håndarbeid og lesing

ITA - Gaia
Alder: 16 år

Interesser: Høre på musikk, være med venner, lese og se film.

Kort om: Gaia er en sprudlende, utadvendt og positiv jente fra en by i Sør-Italia. Hvor hun bor med foreldrene og sine tre eldre søstre. Foreldrene beskriver Gaia som en selvstendig, positiv jente som ikke er redd for nye utfordringer. Når Gaia ikke jobber med skolearbeidet, tilbringer hun gjerne tid med vennene sine, eller familien. Med vennene pleier hun gjerne å gå på shopping, henge hos venner, lytte til musikk eller å gå på kino. Hun er veldig glad i å lytte til musikk, og hører hovedsakelig på rock og alternativ musikk for tiden. I tillegg til interessen for musikk er Gaia veldig glad i å lage mat, og hun håper hun får muligheten til å tilberede noen italienske retter for vertsfamilien sin i Norge. Gaia ønsker å reise på utveksling fordi hun er nysgjerrig på verden, på å bli kjent med en ny kultur, og på å bli kjent med nye mennesker. Hun ser fram til å utfordre seg selv og å gå utenfor komfortsonen sin for å vokse og å se seg selv og verden på nye måter.

Musikk, dans og drama

ITA Clelia

Alder: 17 år

Interesser: Teater, sandvolleyball, lese, tegne, fotball, ski og dans

Kort om: Clelia er en kreativ og engasjert jente fra en liten by i Italia. Av sine nærmeste blir hun karakterisert som en ærlig og livlig person. Hun trives når det skjer mye rundt henne, noe som gjenspeiler seg i hennes hverdag. Den består av mye skolearbeid, i tillegg til teater, idrett, familie og venner. Hun elsker å danse, synge og lytte til god musikk. På skolen har hun attpåtil hatt dramafag. En annen interesse er sport. Clelia spiller i blant sandvolleyball og fotball med venner, og om vinteren hender det hun spenner på seg skiene. Clelia er positiv av natur, og liker å utfordre seg selv når det gjelder å prøve nye ting. På utveksling i Norge gleder hun seg til å få oppleve en annen kultur, og samtidig reflektere mer over sin egen. Språket vil bli en utfordring, men det ser hun bare frem til siden hun vet det vil føre med seg nye vennskap og unike opplevelser i den andre enden.

Speiding og friluftsliv

BFL - June

Alder: 18 år

Interesser: Friluftsliv, naturvernorganisasjon, folkedans og språk

Kort om: June er en engasjert og humørfylt jente. Hun kommer fra en sammensveiset familie og hun har tre søsken. Familien bodde i Portugal i 13 år, men de flyttet til Belgia for noen år siden. June har dermed erfaring med å måtte tilpasse seg nye miljøer og en ny kultur. June har en stor kjærlighet for naturen.  Når hun går på turer slapper hun av og roer seg ned. Hun er aktiv i en naturvernorganisasjon og kjemper for at folk skal verne om naturmangfoldet. June er også musikalsk og hun liker å synge og danse. I Belgia er hun med i en folkedansgruppe. Nå ønsker hun å dra til Norge for å lære språket og komme seg ut av komfortsonen sin. Som person er hun veldig selvstendig og hun er vant med ansvar hjemmefra.