Danmark

Født: Februar 2002

Språk: Dansk, engelsk, tysk

Interesser: Dans, dataspill og matlaging

Allergi: Lette symptomer ved omgang med katt, hund og hest.

Kort om: Rasmus er en smilende og sprudlende gutt som er pliktoppfyllende, ansvarsfull og ærlig i det han gjør. Han beskriver seg selv som litt nerdete men veldig sosial og leken. Med venner har han en avslappet og hverdagslig væremåte hvor latteren sitter løst.  På skolen beskrives han som skoleflink. Hans favorittfag er språkfagene og gym. Familien er viktig for han og spesielt hans lillesøster betyr mye for ham. Rasmus liker å være i aktivitet og man finner han gjerne i gang med en dans. Han har danset i mange år. Tidligere var det mye hip hop men nå er det mer freestyle dans. Når han trenger råd om noe er moren den han gjerne søker til i hverdagen. Rasmus liker hverken alkohol eller tobakk og han er ikke typen som du finner på ungdomsfester. Å dra på utveksling er et ønske som ble vekket da han og familien var på en seks måneders tur til Australia. Siden da har ønsket om å dra ut vært levende for ham og nå gleder han seg veldig til å komme til Norge for å oppleve norsk kultur og skolesystem.

Frankrike

Født: April 2002

Språk: Fransk og en del spansk

Interesser: Fisking, lese, anime.

 Kort om: Nathan er en vennlig og morsom gutt, og foreldrene beskriver han som litt diskret og rolig, men samtidig modig og bestemt. Han liker å oppdage nye ting og han har stort pågangsmot, som man kan se på resultatene hans på skolen. Han gjør det veldig bra på skolen, spesielt hans språklige ferdigheter trekkes frem. På fritiden er han veldig glad i å fiske og å være med venner, men leser også veldig gjerne fantasy og ser på TV-serier og anime. Han har også en musikalsk side da han tidligere har drevet med teater og spilt trommer. Nathan er en eventyrlysten gutt og som fjortenåring var han på en seks måneders utveksling til Spania, og ser nå frem til å bli kjent med enda en ny kultur og et nytt språk.Han gleder seg til å få nye venner, og håper på å kunne skape vennskap som varer i mange år.

Italia

Født: Oktober 2001

Språk: Italiensk

Interesser: Fotball og dataspill

Kort om: Younes er en målrettet og vennlig gutt som trives i selskap med andre. Han kommer fra en familie på seks og er vant til mye aktivitet rundt seg. Foreldrene støtter han i det han gjør og han føler seg trygg på at han kan snakke med de om alt. Han har også et veldig godt forhold til søsknene og lærer mye av de. Han er opptatt av kultur og har veldig lyst til Norge for å lære mer om en kultur han ikke vet så mye om. Younes drømmer om å bli ingeniør, og jobber derfor hardt på skolen får å kunne nå dette målet. Han blir beskrevet som målrettet av vennene og ingen ble overrasket når han sa at han ville på utveksling. På fritiden spiller Younes fotball, tilbringer tid med venner og spiller dataspill. Han gleder seg til å få en ny familie i Norge og tror det blir et spennende år, med mange nye opplevelser.

Spania

Født: Mars 2000

Språk: Spansk.

Interesser: Bassgitar, ukulele, trommer, tegning, longboard, skateboard, data, videospill.

Kort om: Aitor er en morsom og utadvendt gutt fra Madrid i Spania. Han beskrives som lojal, respektfull og rettferdig, og finner alltid løsninger når det oppstår konflikter.  Familien er veldig viktig for Aitor, og han forteller at han kan gå til dem hvis han trenger støtte eller hjelp med hva som helst. Aitor er enebarn, men han har mange søskenbarn som han er veldig nær og som han tilbringer mye tid med. Han har mange gode barndomsvenner han tilbringer tid med på fritiden, samtidig er han veldig glad i å bli kjent med nye mennesker. Aitor er svært glad i musikk. Han spiller både bassgitar, ukulele og litt trommer. Han er også glad i å stå på longboard, tegne tegninger og spille videospill. Aitor er en eventyrlysten gutt, og gleder seg svært mye til å utforske Norge.  Han er ivrig etter å lære mer om hvordan det er å bo i et annet land med en annen kultur, og er derfor svært interessert i å lære mye mer om Norge.

Tyskland

Født: Mars 2002

Språk: Tysk, engelsk og fransk

Interesser: Badminton, sport, brettspill

Kort om: Froderad er fra en liten by et stykke sør for Leipzig i Tyskland. Her bor han sammen med begge foreldrene og to yngre søsken som han har et veldig godt og nært forhold til. Familien er viktig for Froderad og de trives godt i hverandres selskap. Vennene beskriver Froderad som en god lytter og som en man kan stole på. Han er glad i å være i aktivitet og for tiden spiller han badminton hver fredag. Han er glad i å være ute, men han trives også veldig godt med å spille brettspill og lese bøker. Froderad gjør det veldig bra på skolen og han er spesielt interessert i realfag, og liker å hjelpe vennene og søsknene med lekser. Når han blir ferdig med videregående har Froderad lyst til å studere til å bli elektroingeniør eller noe innen romfart. Han ønsker å reise på utveksling til Norge for å lære seg norsk, og han er veldig interessert i Skandinavia og den skandinaviske livsstilen.

Jeg ønsker å ta imot ...

Ønsker du å ta imot en spesifikk elev, som du tenker vil passe bra inn i familien? Du kan «reservere» en elev til du har fylt ut søknaden og hatt hjemmebesøk. Skriv hvilken elev du ønsker å ta imot i kommentarfeltet. Vi gir deg tilbakemelding på om forespørselen kan bekreftes så snart vi kan.

Send forespørsel om reservasjon