Finland

Født: Oktober 2002

Språk: Finsk og svensk

Interesser: spille piano, synge, tegne, slalåm, løping, cheerleading, hest

Kort om: Aino er en åpensinnet og utadvendt jente. Hun har en nær og tett vennegjeng hvor hun har kjent mang fra de var små. Aino ser på nye ting med nysgjerrighet, og det er kanskje derfor hun har et bredt spekter av interesser. Hun driver med cheerleading, slalåm, løping, og ridning. Hun har også en kreativ og kunstnerisk side og hun spiller både piano, synger og tegner. Aino er opptatt av å gjøre det bra på skolen, hvilket reflekteres i de gode karakterene hun har.

Helt siden Aino bestemte seg for å søke på utveksling har Norge stått frem som det beste alternativet for henne. Hun har hørt at nordmenn er veldig glade i å tilbringe tid utendørs, og at vi har en sunn og aktiv livsstil og kosthold. Hun kan også snakke svensk, noe hun tror vil være et godt utgangspunkt for å kunne lære seg norsk.

Spania

Født: Mars 2000

Språk: Spansk

Interesser: Svømming, egenvekststrening (calisthenics), friluftsliv

Kort om: Alejo er en aktiv gutt som misliker å holde seg i ro. Han liker når det skjer noe rundt ham. Alejo liker godt å snakke med folk om alt mulig rart, men første gang man treffer han møter man nok en litt mer reservert utgave enn den han er blant de han kjenner. Alejo driver aktivt med svømming og svømmer på et lag på hjemstedet. Han er også en aktiv turgåer og tar gjerne turer i fjellet i helgene med familie eller venner. Han liker også å trene sammen med kammeratene sine og har falt for egenvektstrening og da særlig konseptet calisthenics. Alejo

Har også en fasinasjon for teknologi, så om han er hjemme driver han ofte med dataprogrammering og koding. Alejo trives på skolen, men gleder seg nå til et utvekslingsopphold i Norge og nye skoleerfaringer. Han ser frem til å oppleve norske tradisjoner som høytider og mat, men også å få innblikk i hverdagslivet

Sveits

Født: Juli 2000

Språk: Fransk

Interesser: Tverrfløyte, tennis, fotball, lese

Kort om: Vincenzo er en tolerant og vennligsinnet gutt. Han en ikke den mest høylytte typen som snakker høyt om personlige ting, men han er morsom og liker å snakke om ting som interesserer ham. Favoritthobbyen til Vincenzo er å spille tverrfløyte, noe han har gjort ukentlig i mange år. Han er også en aktiv tennisspiller. I tillegg spiller han litt fotball. Den siste tiden har Vincenzo også funnet gleden ved friluftsliv og drar gjerne på turer i skogen for å slippe unna byens tjas og mas. Vincenzo gleder seg til et opphold i Norge. Han nysgjerrig på hvordan vi lever livene våre, og hvordan vårt tankesett skiller seg fra det han kanskje er vant til fra Sveits. Fra turer utenlands har han gode erfaringer med å møte folk fra andre kulturer, så nå gleder han seg til et dypdykk i den norske folkesjela.

Tyskland

Født: Mai 2002

Språk: Tysk

Interesser: Riding, dansing, jogging, svømming, gå på tur, ski og musikk (spiller fiolin og synger i kor)

 Kort om: Lara er en aktiv og musikalsk jente fra en liten landsby i Tyskland. Der bor hun med sin familie på fem som hun er veldig glad i. Hun er interessert i musikk og spiller fiolin i et orkester i tillegg til å synge i et kor. Lara er svært motivert til å lære, oppleve nye ting og møte nye mennesker. Hun er interessert i å dra til Norge fordi hun elsker norsk natur og har veldig lyst til å oppleve hvordan det er å bo der. Det å dra på utveksling til Norge har hun tenkt på i over et år og har allerede begynt å lære seg norsk. Mye av fritiden hennes går til aktiviteter som riding, dansing, løping og svømming. Hun er spesielt glad i uteaktiviteter fordi hun trives med å være ute i naturen. Hun liker også å se på sport på TV, spesielt vintersport, ridekonkurranser og OL. Familien og vennene til Lara beskriver henne som en vennlig, snill og hjelpsom jente.

Italia

Født: Oktober 2001

Språk: Italiensk

Interesser: Fotball og dataspill

Kort om: Younes er en målrettet og vennlig gutt som trives i selskap med andre. Han kommer fra en familie på seks og er vant til mye aktivitet rundt seg. Foreldrene støtter han i det han gjør og han føler seg trygg på at han kan snakke med de om alt. Han har også et veldig godt forhold til søsknene og lærer mye av de. Han er opptatt av kultur og har veldig lyst til Norge for å lære mer om en kultur han ikke vet så mye om. Younes drømmer om å bli ingeniør, og jobber derfor hardt på skolen får å kunne nå dette målet. Han blir beskrevet som målrettet av vennene og ingen ble overrasket når han sa at han ville på utveksling. På fritiden spiller Younes fotball, tilbringer tid med venner og spiller dataspill. Han gleder seg til å få en ny familie i Norge og tror det blir et spennende år, med mange nye opplevelser.

Ungarn

Født: November 2001

Språk: Ungarsk, engelsk

Interesser: Ski, turgåing, kor, dansing

Kort om: Zsolt er en sosial gutt med varierte interesser, som nesten alltid er i godt humør. Han bor sammen med foreldrene sine og en to år eldre søster i en by midt i Ungarn, og han har et godt forhold til familien. Han ser veldig frem til å skulle møte sin norske familie, og er veldig motivert for året sitt i Norge. En av årsakene til at valget falt på Norge da han skulle velge land er at han liker å gå på ski- og fotturer, og han gleder seg veldig til å oppleve naturen her. Zsolt beskrives som en svært ansvarsfull og omgjengelig gutt, og han gjør det veldig bra på skolen. Favorittfagene hans er fysikk, matematikk og historie, og i fremtiden ønsker han å studere fysikk videre. På fritiden synger Zsolt i kor og driver med dansing. Han har også engasjert seg som AFS-frivillig i lokallaget sitt i forbindelse med at familien hans i år er vertsfamilie for en jente fra Italia. Utover organiserte aktiviteter liker Zsolt godt å være med venner, slappe av hjemme foran TVen eller med en god bok eller å ta en tur på kino eller teater.

Belgia

Født: Desember 2000

Språk: flamsk, engelsk, fransk

Interesser: ridning, synging, speider, sykling, fiolin

 Kort om: Liesbeth er en sprudlende og snill jente, som har vokst opp i en by i det nordlige Belgia, sammen med foreldrene sine og to søsken. Familien hennes har både hunder og hester, og Liesbeth er en sann dyrevenn. På fritiden liker hun godt å tilbringe tid utendørs, og hun trives på hesteryggen. I tillegg synger hun i kor, og spiller fiolin på kulturskolen. Ellers er hun også aktiv en ungdomsorganisasjon som heter Chiro, og som kan sammenlignes med speideren. Her arrangerer hun aktiviteter for barn. Liesbeth gjør det bra på skolen, hvor hun nå spesialiserer seg innenfor helsefag. I fremtiden ønsker hun å bli ergoterapeut, og å spesialisere seg på å jobbe med funksjonshemmede.  Helt siden hun først hørte om muligheten for å dra på utveksling som 13-åring, har hun drømt om dette. Forrige skoleår var familien hennes vertsfamilie for en gutt fra Paraguay, og Liesbeth ser nå frem til at det er hennes tur! Hun gleder seg til å skulle lære et nytt språk, til å bli en del av en ny familie, og til å bli kjent med nye venner.

Jeg ønsker å ta imot ...

Ønsker du å ta imot en spesifikk elev, som du tenker vil passe bra inn i familien? Du kan «reservere» en elev til du har fylt ut søknaden og hatt hjemmebesøk. Skriv hvilken elev du ønsker å ta imot i kommentarfeltet. Vi gir deg tilbakemelding på om forespørselen kan bekreftes så snart vi kan.

Send forespørsel om reservasjon