Belgia

Født: Mars 2000

Språk: Belgisk, fransk og engelsk

Interesser: Forskning,fekting og trekkspill

Kort om: Casper blir av andre beskrevet som glad, vennlig og ærlig. Han er en litt stille og beskjeden gutt som trenger litt tid for å åpne seg for nye mennesker, men når han først åpner seg er han en gutt som blir i livet ditt for alltid. Han har en fin vennegjeng som han trives med, men han liker også å tilbringe tid hjemme. Han har to yngre søstre og synes det er viktig å være en god rollemodell for dem. Han gir derfor ofte råd og hjelper de når de trenger det. På fritiden driver han med fekting og trekkspill. Han vil gjerne prøve nye ting i Norge, men liker best aktiviteter som ikke lagspill da han ikke føler han er god på det. Casper snakker belgisk, fransk og engelsk, og gleder seg til å lære seg norsk.

Danmark

Født: Februar 2002

Språk: Dansk, engelsk, tysk

Interesser: Dans, dataspill og matlaging

Allergi: Lette symptomer ved omgang med katt, hund og hest.

Kort om: Rasmus er en smilende og sprudlende gutt som er pliktoppfyllende, ansvarsfull og ærlig i det han gjør. Han beskriver seg selv som litt nerdete men veldig sosial og leken. Med venner har han en avslappet og hverdagslig væremåte hvor latteren sitter løst.  På skolen beskrives han som skoleflink. Hans favorittfag er språkfagene og gym. Familien er viktig for han og spesielt hans lillesøster betyr mye for ham. Rasmus liker å være i aktivitet og man finner han gjerne i gang med en dans. Han har danset i mange år. Tidligere var det mye hip hop men nå er det mer freestyle dans. Når han trenger råd om noe er moren den han gjerne søker til i hverdagen. Rasmus liker hverken alkohol eller tobakk og han er ikke typen som du finner på ungdomsfester. Å dra på utveksling er et ønske som ble vekket da han og familien var på en seks måneders tur til Australia. Siden da har ønsket om å dra ut vært levende for ham og nå gleder han seg veldig til å komme til Norge for å oppleve norsk kultur og skolesystem.

Frankrike

Født: August 2002

Språk: Fransk

Interesser: Matlaging, teater, film, rulleskøyter, sykling, svømming, surfing, skateboard.

 Kort om: Hadrien beskrives av både foreldre og lærer som en positiv og aktiv gutt. Han beskrives også som spontan og sier om seg selv at han liker å utforske og hjelpe til der det trengs. På skolen klarer han seg fint og engelsklæreren hans forteller om en veldig motivert og sosial elev. Hadrien bor på internat på skolen og tilbringer mye tid med venner som også bor der, men er hjemme hos familien i helgene. Når han er hjemme hos familien liker han å lage mat til dem og han liker å teste ut nye oppskrifter, selv om det ikke alltid går like bra. Hadrien har også en rekke andre interesser utenom matlaging, for eksempel skateboarding og rulleskøyter. Om sommeren er han også veldig glad i aktiviteter som har med vann å gjøre, blant annet svømming, snorkling og surfing. Hadrien ønsker å dra på utveksling for å bli kjent med et nytt land, men også for å bli mer selvstendig og åpen for nye erfaringer.

Italia

Født: Oktober 2001

Språk: Italiensk

Interesser: Fotball og dataspill

Kort om: Younes er en målrettet og vennlig gutt som trives i selskap med andre. Han kommer fra en familie på seks og er vant til mye aktivitet rundt seg. Foreldrene støtter han i det han gjør og han føler seg trygg på at han kan snakke med de om alt. Han har også et veldig godt forhold til søsknene og lærer mye av de. Han er opptatt av kultur og har veldig lyst til Norge for å lære mer om en kultur han ikke vet så mye om. Younes drømmer om å bli ingeniør, og jobber derfor hardt på skolen får å kunne nå dette målet. Han blir beskrevet som målrettet av vennene og ingen ble overrasket når han sa at han ville på utveksling. På fritiden spiller Younes fotball, tilbringer tid med venner og spiller dataspill. Han gleder seg til å få en ny familie i Norge og tror det blir et spennende år, med mange nye opplevelser.

Spania

Født: Mars 2000

Språk: Spansk

Interesser: Svømming, egenvekststrening (calisthenics), friluftsliv

Kort om: Alejo er en aktiv gutt som misliker å holde seg i ro. Han liker når det skjer noe rundt ham. Alejo liker godt å snakke med folk om alt mulig rart, men første gang man treffer han møter man nok en litt mer reservert utgave enn den han er blant de han kjenner. Alejo driver aktivt med svømming og svømmer på et lag på hjemstedet. Han er også en aktiv turgåer og tar gjerne turer i fjellet i helgene med familie eller venner. Han liker også å trene sammen med kammeratene sine og har falt for egenvektstrening og da særlig konseptet calisthenics. Alejo

Har også en fasinasjon for teknologi, så om han er hjemme driver han ofte med dataprogrammering og koding. Alejo trives på skolen, men gleder seg nå til et utvekslingsopphold i Norge og nye skoleerfaringer. Han ser frem til å oppleve norske tradisjoner som høytider og mat, men også å få innblikk i hverdagslivet

Sveits

Født: Juli 2000

Språk: Fransk

Interesser: Tverrfløyte, tennis, fotball, lese

Kort om: Vincenzo er en aktiv og musikalsk gutt fra en storby i Sveits. Favorittaktiviteten er tennis, og han har spilt en gang i uka siden han var 11 år, og han liker også godt å spille fotball. Når han ikke driver med idrett spiller han tverrfløyte og han forteller at han vil fortsette å spille så lenge han synes det er gøy. Den siste tiden har han blitt glad i å gå på turer, da han synes det er utrolig gøy å oppdage nye steder og plasser, og han synes det er avslappende å komme seg litt ut av byen og være i skogen. Sammen med bestevennen sin liker Vincenzo å se på film, spille bowling eller gjør noe annet de synes er artig. På kveldene kan Vincenzo gjerne sette seg ned med en god bok. Nå gleder Vincenzo seg til et opphold i Norge! Han nysgjerrig på hvordan vi lever livene våre, og hvordan vårt tankesett skiller seg fra det han kanskje er vant til fra Sveits. Fra turer utenlands har han gode erfaringer med å møte folk fra andre kulturer, så nå gleder han seg til et dypdykk i den norske folkesjela.

Portugal

Født: Desember 2000

Språk: Portugisisk, engelsk

Interesser: Yoga, dykking, klima og miljø, lese, se på tv

Kort om: Maria er ei selvstendig og voksen jente, med mange meninger om verden rundt seg. Hun er veldig engasjert i klimadebatten, og hun synes miljø og bærekraftighet er viktige og spennende temaer. Maria er ei jente med sterke meninger, men likevel flink til å lytte og godtar at andre har andre synspunkter enn hun selv har. Foreldrene beskriver Maria som ansvarsfull både på skolen, hjemme og i hennes frivillige aktiviteter. Hun beskrives også som svært selvgående og som ei som sjelden krever hjelp. Favorittaktiviteten til Maria er å lese. Hun liker også å se filmer og på tv, men benytter også ofte anledningen til å gå ut hvis hun har muligheten. Om sommeren liker hun å være på stranda, og på vinteren liker hun å gå turer i byen med søstrene.Nå gleder hun seg til å dra på utveksling og til blant annet å oppleve hvordan det er å takle livets utfordringer ut ifra et nytt perspektiv og på en ny måte.

Tyrkia

Født: November 2001

Språk: Tyrkisk

Interesser: Musikk, dans, idrett

 Kort om: Defne er ei positiv og munter jente. Hun er svært kreativ og veldig aktiv på fritiden og driver med mye forskjellig. Siden hun var fem år gammel har hun spilt piano og danset ballet, og senere har hun også lært seg å danse andre typer dans som samba og tango. Ved siden av å spille piano har Defne også lært å spille fiolin og cello, og hun sier at hun kan uttrykke seg gjennom musikken. Idrett er også en stor del av livet hennes, da hun de siste fem årene har hun spilt volleyball i et lokalt idrettslag. På fritiden ser Defne mye på film og er spesielt glad i Marvel filmene. Defne trives godt på skolen og hennes rolige og modne personlighet er høyt verdsatt der. Hun går på engelsktalende skole, hvor hun også har hatt tysktimer i 10 år, og er veldig interessert i å lære nye ting og i å bli kjent med forskjellige kulturer, noe som også er en stor del av motivasjonen til å dra på utveksling.

Tyskland

Født: Mars 2002

Språk: Tysk, engelsk og fransk

Interesser: Badminton, sport, brettspill

Kort om: Froderad er fra en liten by et stykke sør for Leipzig i Tyskland. Her bor han sammen med begge foreldrene og to yngre søsken som han har et veldig godt og nært forhold til. Familien er viktig for Froderad og de trives godt i hverandres selskap. Vennene beskriver Froderad som en god lytter og som en man kan stole på. Han er glad i å være i aktivitet og for tiden spiller han badminton hver fredag. Han er glad i å være ute, men han trives også veldig godt med å spille brettspill og lese bøker. Froderad gjør det veldig bra på skolen og han er spesielt interessert i realfag, og liker å hjelpe vennene og søsknene med lekser. Når han blir ferdig med videregående har Froderad lyst til å studere til å bli elektroingeniør eller noe innen romfart. Han ønsker å reise på utveksling til Norge for å lære seg norsk, og han er veldig interessert i Skandinavia og den skandinaviske livsstilen.

Ungarn

Født: August 2001

Språk: Ungarsk, engelsk

Interesser: Volleyball, kor

Kort om: Liliana er en utadvendt, morsom, målrettet og ærlig jente som har vokst opp i en middels stor ungarsk by. Hun spiller på skolelaget i volleyball, og forrige skoleår kom de helt til en nasjonal finale med laget. I tillegg synger hun i skolekoret, og hun er glad i å være sammen med vennene sine. Liliana bor med foreldrene sine, og har en eldre bror som hun har et veldig nært forhold til. Hun er en familiekjær person som gjerne ønsker å ha jevnaldrende vertssøsken i Norge. Det er også viktig for henne å ha det rent og ryddig rundt seg. Liliana liker seg godt på skolen, og har veldig gode karakterer. I klassen hennes er det et miljø for å skulle prestere godt. Fagene hun liker aller best er språkfag, historie og litteratur, og hun ser frem til å lære seg norsk. Liliana gleder seg veldig til å reise på utveksling, og håper hun får opplevelser for livet mens hun er i Norge.

Jeg ønsker å ta imot ...

Ønsker du å ta imot en spesifikk elev, som du tenker vil passe bra inn i familien? Du kan «reservere» en elev til du har fylt ut søknaden og hatt hjemmebesøk. Skriv hvilken elev du ønsker å ta imot i kommentarfeltet. Vi gir deg tilbakemelding på om forespørselen kan bekreftes så snart vi kan.

Send forespørsel om reservasjon