Finland

Født: Oktober 2002

Språk: Finsk og svensk

Interesser: spille piano, synge, tegne, slalåm, løping, cheerleading, hest

Kort om: Aino er en åpensinnet og utadvendt jente. Hun har en nær og tett vennegjeng hvor hun har kjent mang fra de var små. Aino ser på nye ting med nysgjerrighet, og det er kanskje derfor hun har et bredt spekter av interesser. Hun driver med cheerleading, slalåm, løping, og ridning. Hun har også en kreativ og kunstnerisk side og hun spiller både piano, synger og tegner. Aino er opptatt av å gjøre det bra på skolen, hvilket reflekteres i de gode karakterene hun har.

Helt siden Aino bestemte seg for å søke på utveksling har Norge stått frem som det beste alternativet for henne. Hun har hørt at nordmenn er veldig glade i å tilbringe tid utendørs, og at vi har en sunn og aktiv livsstil og kosthold. Hun kan også snakke svensk, noe hun tror vil være et godt utgangspunkt for å kunne lære seg norsk.

Spania

Født: Mars 2000

Språk: Spansk

Interesser: Svømming, egenvekststrening (calisthenics), friluftsliv

Kort om: Alejo er en aktiv gutt som misliker å holde seg i ro. Han liker når det skjer noe rundt ham. Alejo liker godt å snakke med folk om alt mulig rart, men første gang man treffer han møter man nok en litt mer reservert utgave enn den han er blant de han kjenner. Alejo driver aktivt med svømming og svømmer på et lag på hjemstedet. Han er også en aktiv turgåer og tar gjerne turer i fjellet i helgene med familie eller venner. Han liker også å trene sammen med kammeratene sine og har falt for egenvektstrening og da særlig konseptet calisthenics. Alejo

Har også en fasinasjon for teknologi, så om han er hjemme driver han ofte med dataprogrammering og koding. Alejo trives på skolen, men gleder seg nå til et utvekslingsopphold i Norge og nye skoleerfaringer. Han ser frem til å oppleve norske tradisjoner som høytider og mat, men også å få innblikk i hverdagslivet

Sveits

Født: Juli 2000

Språk: Fransk

Interesser: Tverrfløyte, tennis, fotball, lese

Kort om: Vincenzo er en tolerant og vennligsinnet gutt. Han en ikke den mest høylytte typen som snakker høyt om personlige ting, men han er morsom og liker å snakke om ting som interesserer ham. Favoritthobbyen til Vincenzo er å spille tverrfløyte, noe han har gjort ukentlig i mange år. Han er også en aktiv tennisspiller. I tillegg spiller han litt fotball. Den siste tiden har Vincenzo også funnet gleden ved friluftsliv og drar gjerne på turer i skogen for å slippe unna byens tjas og mas. Vincenzo gleder seg til et opphold i Norge. Han nysgjerrig på hvordan vi lever livene våre, og hvordan vårt tankesett skiller seg fra det han kanskje er vant til fra Sveits. Fra turer utenlands har han gode erfaringer med å møte folk fra andre kulturer, så nå gleder han seg til et dypdykk i den norske folkesjela.

Tyskland

Født: Mars 2002

Språk: Tysk

Interesser: Badminton, sport, brettspill

Kort om: Froderad er fra en liten by et stykke sør for Leipzig i Tyskland. Her bor han sammen med begge foreldrene og to yngre søsken som han har et veldig godt og nært forhold til. Familie er viktig for Froderad og de trives godt i hverandres selskap. Vennene beskriver Froderad som en god lytter og som en man kan stole på. Froderad er glad i å være i aktivitet. For tiden spiller han badminton hver fredag, han er glad i å være ute, men han trives også veldig godt med å spille brettspill og lese bøker. Froderad gjør det veldig bra på skolen. Han er spesielt interessert i realfag, og liker å hjelpe vennene og søsknene med lekser. Da han blir ferdig med videregående har Froderad lyst til å studere til å bli elektroingeniør eller noe innen romfart. Han ønsker å reise på utveksling til Norge for å lære seg norsk, og han er veldig interessert i Skandinavia og den skandinaviske livsstilen.

Italia

Født: Oktober 2001

Språk: Italiensk

Interesser: Fotball og dataspill

Kort om: Younes er en målrettet og vennlig gutt som trives i selskap med andre. Han kommer fra en familie på seks og er vant til mye aktivitet rundt seg. Foreldrene støtter han i det han gjør og han føler seg trygg på at han kan snakke med de om alt. Han har også et veldig godt forhold til søsknene og lærer mye av de. Han er opptatt av kultur og har veldig lyst til Norge for å lære mer om en kultur han ikke vet så mye om. Younes drømmer om å bli ingeniør, og jobber derfor hardt på skolen får å kunne nå dette målet. Han blir beskrevet som målrettet av vennene og ingen ble overrasket når han sa at han ville på utveksling. På fritiden spiller Younes fotball, tilbringer tid med venner og spiller dataspill. Han gleder seg til å få en ny familie i Norge og tror det blir et spennende år, med mange nye opplevelser.

Ungarn

Født: November 2001

Språk: Ungarsk, engelsk

Interesser: Ski, turgåing, kor, dansing

Kort om: Zsolt er en sosial gutt med varierte interesser, som nesten alltid er i godt humør. Han bor sammen med foreldrene sine og en to år eldre søster i en by midt i Ungarn, og han har et godt forhold til familien. Han ser veldig frem til å skulle møte sin norske familie, og er veldig motivert for året sitt i Norge. En av årsakene til at valget falt på Norge da han skulle velge land er at han liker å gå på ski- og fotturer, og han gleder seg veldig til å oppleve naturen her. Zsolt beskrives som en svært ansvarsfull og omgjengelig gutt, og han gjør det veldig bra på skolen. Favorittfagene hans er fysikk, matematikk og historie, og i fremtiden ønsker han å studere fysikk videre. På fritiden synger Zsolt i kor og driver med dansing. Han har også engasjert seg som AFS-frivillig i lokallaget sitt i forbindelse med at familien hans i år er vertsfamilie for en jente fra Italia. Utover organiserte aktiviteter liker Zsolt godt å være med venner, slappe av hjemme foran TVen eller med en god bok eller å ta en tur på kino eller teater.

Belgia

Født: Mars 2000

Språk: Belgisk, fransk og engelsk

Interesser: Forskning, fekting og trekkspill

Kort om: Casper blir av andre beskrevet som glad, vennlig og ærlig. Han er en litt stille og beskjeden gutt som trenger litt tid for å åpne seg for nye mennesker, men når han først åpner seg er han en gutt som blir i livet ditt for alltid. Han har en fin vennegjeng som han trives med, men han liker også å tilbringe tid hjemme. Han har to yngre søstre og synes det er viktig å være en god rollemodell for dem. Han gir derfor ofte råd og hjelper de når de trenger det. På fritiden driver han med fekting og trekkspill. Han vil gjerne prøve nye ting i Norge, men liker best aktiviteter som ikke lagspill da han ikke føler han er god på det. Casper snakker belgisk, fransk og engelsk, og gleder seg til å lære seg norsk.

Frankrike

Født: August 2002

Språk: Fransk

Interesser: Matlaging, teater, film, rulleskøyter, sykling, svømming, surfing, skateboard.

 Kort om: Hadrien beskrives av både foreldre og lærer som en positiv og aktiv gutt. Han beskrives også som spontan og sier om seg selv at han liker å utforske og hjelpe til der det trengs. På skolen klarer han seg fint og engelsklæreren hans forteller om en veldig motivert og sosial elev. Hadrien bor på internat på skolen og tilbringer mye tid med venner som også bor der, men er hjemme hos familien i helgene. Når han er hjemme hos familien liker han å lage mat til dem og han liker å teste ut nye oppskrifter, selv om det ikke alltid går like bra. Hadrien har også en rekke andre interesser utenom matlaging, for eksempel skateboarding og rulleskøyter. Om sommeren er han også veldig glad i aktiviteter som har med vann å gjøre, blant annet svømming, snorkling og surfing. Hadrien ønsker å dra på utveksling for å bli kjent med et nytt land, men også for å bli mer selvstendig og åpen for nye erfaringer.

Tyrkia

Født: November 2001

Språk: Tyrkisk

Interesser: Musikk, dans, idrett

 Kort om: Defne er en veldig aktiv jente. Hun beskriver seg selv om en positiv og munter person. Defne trives godt på skolen og hennes rolige og modne personlighet er høyt verdsatt der. Hun går på engelsktalende skole og er veldig interessert i å lære nye ting og i å bli kjent med forskjellige kulturer. Defne liker å gjøre ting hun aldri har gjort før. Siden hun var fem år gammel har hun spilt piano og danset ballet. Senere har hun også lært å danse andre typer danser som samba og tango. Ved siden av å spille piano har Defne også lært å spille fiolin og cello. Hun sier at hun kan uttrykke seg gjennom musikken. Idrett er også en stor del av livet hennes. De siste fem årene har hun spilt volleyball i et lokalt idrettslag. På fritiden ser Defne også på film og er spesielt glad i Marvel filmer.

Nederland

Født: Januar 2002

Språk: Nederlandsk, engelsk.

Interesser: Kunst, skuespill, musikk, sang, tegne, fotografi.

Kort om: Madeliefs beskrives av familien som en veldig sosial og selvstendig jente, og vennene beskriver henne som morsom og kreativ. Hun har lett for å tilpasse seg nye situasjoner og er flink til å organisere seg selv. Madelief er en person som liker å analysere en situasjon før hun hopper i det, slik at hun oppdager feil før hun rekker å gjøre dem. Hun har et godt forhold til familien sin og spør dem gjerne om råd når hun trenger det. På fritiden liker Madelief å synge, tegne og spille teater, og hun tar sangtimer og kunstklasser ukentlig. Da Madelief var tolv år var hennes tante og onkel vertsfamilie for en argentinsk gutt. Dette inspirerte Madelief til å selv ville reise på utveksling, og helt siden da har hun ønsket å reise ut.  Et av hennes mål med utvekslingsåret er det å lære seg et nytt språk som hun ikke kan studere ved skolen hun går på, og hun gleder seg også masse til å få nye venner.

Danmark

Født: Februar 2002

Språk: Dansk, engelsk, tysk

Interesser: dans, dataspill og matlaging

Allergi: lette symptomer ved omgang med katt, hund og hest.

Kort om: Rasmus er en smilende og humørfylt gutt som er pliktoppfyllende, ansvarsfull og ærlig i det han gjør. Han beskriver seg selv som litt nerdete men veldig sosial og leken. Med venner har han en avslappet og hverdagslig væremåte hvor latteren sitter løst.  På skolen beskrives han som skoleflink. Hans favorittfag er språkfagene og gym. Familien er viktig for han og spesielt hans lillesøster betyr mye for ham. Rasmus liker å være i aktivitet og man finner han gjerne i gang med en dans. Han har danset i mange år. Tidligere var det mye hip hop men nå er det mer freestyle dans. Når han trenger råd om noe er moren den han gjerne søker til i hverdagen. Rasmus liker hverken alkohol eller tobakk og han er ikke typen som du finner på ungdomsfester. Å dra på utveksling er et ønske som ble vekket da han og familien var på en seks måneders tur til Australia. Siden da har ønsket om å dra ut vært levende for ham og nå gleder han seg veldig til å komme til Norge for å oppleve norsk kultur og skolesystem.

Portugal

Født: August 2001

Språk: Portugisisk, engelsk, fransk, spansk.

Interesser: lese, lytte til musikk, være med venner, svømme, lage mat.

Kort om: Francisca er en åpen, nysgjerrig og selvgående jente som ikke er redd for en utfordring. Hun liker å møte nye mennesker og oppleve nye kulturer og steder. Foreldrene beskriver en selvstendig og trygg jente som er motivert og skoleflink. Siden begge foreldrene reiser mye på jobben innen luftfart, er hun og søsteren mye alene hjemme og er vant til å klare seg selv. På skolen er hun en oppmerksom og ivrig student som ikke har noe imot å jobbe med nye utfordrende oppgaver. På fritiden liker hun å gå turer på stranden, være med venner eller lytte til musikk. I blant kan hun finne på å koke noe sammen på kjøkkenet. Men mest av alt liker hun og være på familiens hytte hvor hun alltid har noe å gjøre. Hun elsker nye opplevelser og det å bevege seg ut av egen komfortsone, noe som er mye av grunnen til at hun har søkt seg ut med AFS for et skoleår.

Polen

Født: September 2000

Språk: Polsk.

Interesser: Kunst, teater, kultur, geografi, speideren, kino.

Kort om: Urszula går under kallenavnet Ula og er en sprudlende og utadvendt jente fra Polen. Hun er veldig sosial og ansvarlig, og elsker å tilbringe tid med både familie og venner. I sin familie på fem er hun eldste datter.  Familien består av mor, far, lillesøster på femten år og lillebror på fire år. På fritiden er Ula en svært engasjert speider, hvor hun er med å arrangerer aktiviteter for barn mellom ti og tretten år. Hun er også svært interessert i kunst og teater, og liker å opptre på scenen. Dette vil hun gjerne fortsette med også i Norge. På skolefronten er Ula svært glad i matematikk, geografi og samfunnsfag.  Hun er ambisiøs, og liker å lære og ta utfordringer.  Ula har alltid vært interessert i andre kulturer og ønsket å bo i et annet land, og hun ser på det å bo i utlandet som en fantastisk mulighet til å utvide sine horisonter og sin kunnskap. Nå gleder seg veldig til å oppleve Norge, få mange nye venner, en ekstra familie og til å bli bedre kjent med seg selv.

Jeg ønsker å ta imot ...

Ønsker du å ta imot en spesifikk elev, som du tenker vil passe bra inn i familien? Du kan «reservere» en elev til du har fylt ut søknaden og hatt hjemmebesøk. Skriv hvilken elev du ønsker å ta imot i kommentarfeltet. Vi gir deg tilbakemelding på om forespørselen kan bekreftes så snart vi kan.

Send forespørsel om reservasjon