Viktig informasjon

Praktisk info

Praktisk informasjon

Kultur og tilpasning

Kultur og tilpasning

Visumkostnader

Visumkostnader

Forsikringsvilkår

Forsikringsvilkår

AFS-camper

AFS arrangerer camper både før, under og etter utvekslingen, alle inkludert i deltakeravgiften. Finn oversikt over camper arrangert av AFS Norge for ditt kull under «Les mer». 

Les mer
Study abroad – IND

Vaksiner

AFS som organisasjon krever ikke at våre deltakere tar spesielle vaksiner. Derimot krever noen lands myndigheter at man har tatt enkelte vaksiner for å få visum og/eller skoleplass. En oversikt over hvilke land som krever vaksiner, og hvilke vaksiner som da kreves, finner dere under «Informasjon fra land». 

Spesielt i USA er skoledistriktene veldig strenge på at alle de obligatoriske vaksinene er tatt for at de skal gi skoleplass til en utvekslingselev. Det ligger derfor et eget dokument med nødvendige vaksiner under «USA».

I tillegg anbefaler vi at alle tar hepatitt A og B-vaksine. Dette er vaksiner som må tas i flere doser over tid, så her må man starte med én gang. Kontakt ditt lokale vaksinasjonskontor for råd om øvrige vaksiner til ditt vertsland.

Se folkehelseinstituttets anbefalinger

Informasjon om stipender

Vi har samlet informasjon om stipend fra Lånekassen og AFS’ eget stipendfond på en egen side. 

Les mer

Nyttige dokumenter

Utlegg i forbindelse med camper/orienteringer eller skoleuniform? Last ned og send oss et refusjonsskjema, sammen med kvitteringer.