years-experience access-alumni-network airfare airport-pick-up assistance-with-application-process community-service-placement continuous-support cultural-trips domestic-transport emergency-support field-trips global-competence-certificate grade-transcripts host-family-placement housing individual-contact-person internship-placement language-instruction meals medical-insurance orientations-during-your-time-abroad other pre-departure-orientation product-materials re-entry-orientation school-dipolma school-materials school-placement school-transport school-uniform stipend teaching-materials vaccinations visa-and-passport-fees visa-application-assistance world-wide-presence

Utforsk et lite stykke av verdens største land!

Har du noen gang lurt på hvordan hverdagen er i det store mangfoldige nabolandet vårt i øst? Her er din unike mulighet til å oppleve hvordan det er å bo hos en familie i Russland, samtidig som du får lære deg språket og bli bedre kjent med den lokale kulturen!

I 4 uker vil du få språkundervisning på hverdagene av lærere på skolen i Klimovsk og mulighet til å delta på aktiviteter og turer i nærområdet. Programmet er særlig populært blant italienere og mange av deltakerne kommer derfra.

Dette vil være sommerferien du fyller med språk, nye opplevelser og spennende utforsking av et lite stykke Russland.

Russia

Utforsk Klimovsk og Moskva

Russland har et kulturelt mangfold ulikt noe annet land med kontraster i det vide og det brede. Du kan være forberedt på å se omtrent alt.

Du vil bo hos en vertsfamilie i byen Klimovsk, like sør for Moskva. Ta deg tid til å utforske byens skatter og historiske severdigheter, mens du knasker på pelmeni og ulike typer pateer du har kjøpt direkte på gata.

Du vil også få mulighet til å besøke Moskva, Europas største by! Her finner du alt fra gater som leder mot den Røde Plass til moderne skyskrapere og gallerier. En historiereise på alle nivåer.

Les mer om Russland 

Boks-til-nettside-Russland

Språkundervisning

Du vil få russiskundervisning mandag til fredag fra en lokal kvalifisert lærer ved skolen. Det vil bli gitt 3 timer med undervisning hver av dagene til hele gruppen på inntil 10 deltakere totalt. Du trenger ikke å kunne noe russisk i forkant.

I tillegg til undervisningen på skolen, vil du få brukt og utviklet språket ditt i vertsfamilien og med de andre på kurset. Jo mer du tør å bruke det, jo mer lærer du! Det er her læringsutbyttet virkelig ligger.

Mot slutten av språkreisen får du et diplom med informasjon om at du har fullført 60 timer med undervisning på det nivået du ligger på.

Russia-mat

Overnatting og mat

Du vil bo hos og være en del av en russisk vertsfamilie i byen Klimovsk under hele oppholdet. Det vil bli satt opp felles transport inn til språkskolen fra vertsfamiliene de aktuelle dagene.

Å bo hos en vertsfamilie gir en unik mulighet til å utforske den lokale kulturen på nært hold og spise den lokale hverdagsmaten blant annet «Borsjts», den kjente rødbetsuppen. Dette i tillegg til å få brukt det nye språket i større grad og lære det enda bedre.

Russia-aktivitetetr

AFS-aktiviteter

AFS Russland arrangerer samlinger på begynnelsen og slutten av programmet med fokus på interkulturell læring, tverrkulturell kommunikasjon og innføring i den russiske kulturen. Her vil du også møte språklærerne og de frivillige.

I løpet av språkreisen vil du få mulighet til å delta på dagsturer og aktiviteter arrangert av AFS Russland. Det vil også være tid til sportsaktiviteter og til å tilbringe tid med de andre som deltar på språkkurset sammen med deg.

Du vil også få tilbud om å delta på en helgetur til St. Petersburg. Denne turen er ikke inkludert i deltakeravgiften.

Hva er inkludert?

Italiaaa

Hva er du ansvarlig for?

Hva-er-du-ansvarlig-for-Italia

Greit å vite

Du må være mellom 14 år og 6 måneder og 18 år og 0 måneder når programmet starter.

Du må ha generelt god helse. Har du sykdommer/allergier/kostholdsrestriksjoner som krever spesiell oppfølging, er det lurt å ta kontakt med oss før du søker.

Du trenger visum og et pass som er gyldig i 6 måneder etter hjemkomst for å kunne delta på programmet.

                   *AFS Norge tar forbehold om endringer.