years-experience access-alumni-network airfare airport-pick-up assistance-with-application-process community-service-placement continuous-support cultural-trips domestic-transport emergency-support field-trips global-competence-certificate grade-transcripts host-family-placement housing individual-contact-person internship-placement language-instruction meals medical-insurance orientations-during-your-time-abroad other pre-departure-orientation product-materials re-entry-orientation school-dipolma school-materials school-placement school-transport school-uniform stipend teaching-materials vaccinations visa-and-passport-fees visa-application-assistance world-wide-presence

4 uker i Kina!

Få en innføring i mandarin gjennom å oppleve kinesisk dagligliv. Denne fire-ukers miniutvekslingen gir deg muligheten til å ta et innledende språkkurs på dagtid, og deretter praktisere språket med vertsfamilien og venner. Med denne kombinasjonen av språkkurs og kultur, får du praktisere mandarin som en del av fellesskapet. Du vil også lære om ulike aspekter av kinesisk kultur gjennom aktiviteter som kalligrafi, kampsport, og matlagingskurs.

AFS-USA-China-amazing-sight_28262062910_o

Opplev et lite stykke Kina

Kina ligger i Øst-Asia, og er veldig stort i utstrekning. Kina består av høye fjellpartier som Himalaya, tørre høgsletter som Gobiørkenen og mye fruktbart jordbruksland. Kina har også en lang kystlinje, og den to store elva Yangzi renner vakkert gjennom landet.

Akkurat hvor i Kina du vil bo er ukjent, men du vil mest sannsynligvis bli plassert i middels stor by, som Chengdu, Tianjin, Jiujiang City, eller Anshan. AFS Kina deler språkreisedeltakerne inn i grupper på ca 15 stk, og disse vil bli plassert i vertsfamilier bosatt i samme område. Sammen vil dere oppdage et flott område av Kina, og gå gjennom undervisning og kulturelle opplevelser sammen.

Les mer om Kina 

Boks-til-nettside-Kina1

Språkundervisning

På dette programmet får du muligheten til å lære «basic» mandarin, med fokus på viktige, praktiske setninger du trenger for en hverdag i Kina. Undervisningen er tilpasset dem som ikke kan grunnleggende kinesisk fra før. Har du allerede en del kinesiskkunnskap er det fint om du gir beskjed i forkant slik at undervisningen kan tilpasses ditt nivå. Undervisningen foregår på ukedagene med en kvalifisert lærer som har erfaring i å undervise kinesisk som fremmedspråk. Det vil også være frivillige tilstede som vil hjelpe deg med å praktisere språket. Du  vil stort sett har tre timer undervisning hver dag. Klassene er som regel små, med maks 15 elever.

Etter språkkurset får du et diplom med informasjon om at du har fullført 45-60 timer med undervisning på det nivået du ligger på.

AFS-USA-China-colorful-sights_28545873055_o

Overnatting og mat

Du kan bo hvor som helst i Kina, men du vil sannsynligvis bli plassert i en middels stor by, som Chengdu, Tianjin, Jiujiang City, eller Anshan. Du vil bo i en kinesisk vertsfamilie som ønsker å gi deg en innføring i kinesisk kultur og språk. De fleste familier i Kina er små, ofte bor besteforeldre under samme tak. Ved å tilbringe tid med familien på kveldstid og i helgene, vil du ha muligheten til å praktisere mandarin, og oppleve kinesisk kultur. Språklæring vil ikke være begrenset til bøker og skolen, men bli en del av livet ditt i Kina.

Kina har en rik matkultur, og deres kjøkken er populært i hele verden. Maten består vanligvis av ris eller nudler, friske grønnsaker og kjøtt. Enkelte populære retter inkluderer jiaozi (melboller med svinekjøtt, gressløk og løk), Peking Duck (stekt andebryst dekket med søt hvetesaus, innpakket i en tynn pannekake), og mongolsk hotpot, som er som en kinesisk versjon av fondue. Kina er selvfølgelig et flott sted å perfeksjonere bruk av spisepinner, og mange vil ha lyst til å lære deg de beste teknikkene! Du kan også lære om kunst og tradisjon rundt å lage, servere, og drikke te.

cof

AFS-aktiviteter

I løpet av oppholdet vil du få mulighet til å delta på dagsturer og aktiviteter arrangert av AFS Kina. Det vil blant annet bli mulighet til å besøke Peking operaen og lære seg tai chi. Dersom været tillater det i løpet av ankomstsamlingen arrangeres en tur til den kinesiske mur, alternativt vil turen legges til Himmelens tempel. Du kan også delta på aktiviteter som kampsport, maling og kalligrafi, for å få venner og lære mer om kinesisk kultur.

Hva er inkludert?

Italiaaa

Hva er du ansvarlig for?

Hva-er-du-ansvarlig-for-Italia

Greit å vite

Du må være mellom 15 år 0 måneder og 17 år 11 måneder når programmet starter.

Det er dessverre ikke mulig å legge til rette for spesielle dietter, om du er vegetarianer, har allergier, eller lignende.

Du må ha generelt god helse. Har du sykdommer/allergier som krever spesiell oppfølging, er det lurt å ta kontakt med oss før du søker.

                   *AFS Norge tar forbehold om endringer.