years-experience access-alumni-network airfare airport-pick-up assistance-with-application-process community-service-placement continuous-support cultural-trips domestic-transport emergency-support field-trips global-competence-certificate grade-transcripts host-family-placement housing individual-contact-person internship-placement language-instruction meals medical-insurance orientations-during-your-time-abroad other pre-departure-orientation product-materials re-entry-orientation school-dipolma school-materials school-placement school-transport school-uniform stipend teaching-materials vaccinations visa-and-passport-fees visa-application-assistance world-wide-presence

Få en innføring i mandarin gjennom å oppleve kinesisk dagligliv. Denne fire-ukers miniutvekslingen gir deg muligheten til å ta et innledende språkkurs på dagtid, og deretter praktisere språket med vertsfamilien og venner. Med denne kombinasjonen av språkkurs og kultur, får du praktisere mandarin som en del av fellesskapet. Du vil også lære om ulike aspekter av kinesisk kultur gjennom aktiviteter som kalligrafi, kampsport, og matlagingskurs.

Greit å vite

Konfucianismen er en viktig del av kinesisk kultur – den gir folk en dyp respekt for hierarki, og familien har en svært viktig rolle. Det betyr også at kineserne har en tendens til å unngå konflikt for å kunne opprettholde harmoni. Tradisjon spiller en stor rolle i hverdagen, og du vil ofte se gamle templer trone over moderne bygater. Mat i Kina er vanligvis kokt med kjøtt, så det er vanskelig å følge en vegetarisk diett. Du vil sannsynligvis oppleve mye deilig, hjemmelaget mat servert med dampende kopper te – grønn eller oolong.

Reise

Du vil dra fra Gardermoen til byen hvor du har fått vertsfamilie. Frivillige i AFS vil se deg vel avgårde fra Gardermoen. I Kina møtes du av frivillige i AFS Kina. Du vil møte familien din samme dag som du kommer eller dagen etterpå, etter en kort orientering om kinesisk kultur.

Vertsfamilie

Du kan bo hvor som helst i Kina, men du vil sannsynligvis være i en middels stor by, som Chengdu, Tianjin, Jiujiang City, og Anshan. De fleste familier i Kina er små, ofte bor besteforeldre under samme tak.

Ved å tilbringe tid med familien på kveldstid og i helgene, vil du ha muligheten til å praktisere mandarin, og oppleve kinesisk kultur. Språklæring vil ikke være begrenset til bøker og skolen, men bli en del av alle deler av livet ditt i Kina.

Språkskoler

På dette programmet får du muligheten til å lære «basic» mandarin, med fokus på viktige, praktiske setninger du trenger for en hverdag i Kina. Du vil bli undervist av sertifiserte språklærere i totalt 45 timer i løpet av fire uker. Det betyr at du stort sett har 3 timer undervisning hver dag. Resten av tiden kan brukes sammen med vertsfamilien og venner, og ulike aktiviteter. Klassene er som regel små, med maks 15 elever.

Utforsk nærområdet

Kinesisk kultur er levende og variert, med mange ulike feiringer og festivaler. Tenåringer er ofte glad i vestlig mote, musikk og fast food. Foreldre er som regel veldig involvert i barnas liv, så du bør alltid sjekke med vertsfamilien før du går ut. I løpet av de fire ukene i Kina, kan få mulighet til å dra på ulike utflukter med ansatte og frivillige i AFS. Du kan også delta i aktiviteter som maleri, kalligrafi og kampsport, for å få venner og lære mer om kinesisk kultur.

Mat du vil møte på

Kina er et flott sted å jobbe med å perfeksjonere bruk av spisepinner, og mange vil ha lyst til å lære deg de beste teknikkene! Maten består vanligvis av ris eller nudler, friske grønnsaker og kjøtt. Enkelte populære retter inkluderer jiaozi (melboller med svinekjøtt, gressløk og løk), Peking Duck (stekt andebryst dekket med søt hvetesaus, innpakket i en tynn pannekake), og mongolsk hotpot, som er som en kinesisk versjon av fondue. Du kan også lære om kunst og tradisjon rundt å lage, servere, og drikke te.

Les mer om Kina 

Hva er inkludert i prisen?

 • Individuell oppfølging av søknaden din. AFS Norge er tilgjengelige til å hjelpe deg underveis i søknadsprosessen, og svarer gjerne på eventuelle spørmål du måtte ha.
 • Intervju. Alle søkere skal ha et intervju som del av søknadsprosessen. Intervjuet foregår på norsk.
 • Informasjonsmateriell. Du får tilsendt informasjonsmateriell både fra AFS Norge og AFS i landet du skal reise til.
 • Forsikring. AFS har en egen helseforsikring for sine deltakere. Forsikringen gjelder fra avreise Gardermoen.
 • Oppfølging i Norge og i vertslandet. Administrasjon og eventuell individuell oppfølging både i Norge og i vertslandet er selvfølgelig inkludert. AFS-kontoret både her og i vertslandet er tilgjengelig 24 timer i døgnet i tilfelle krise.
 • Kost og losji, samt transport ved programaktiviteter.
 • Visumadministrasjon. AFS hjelper deg med å få visumpapirene i orden, og koordinerer visumsøknaden mellom deg og ambassade/konsulat. OBS! Du må selv sørge for å skaffe deg pass som er gyldig i minst seks måneder etter programslutt. Kostnaden for selve visumet er ikke inkludert.

Hva kommer i tillegg?

 • Søkergebyr (500 kr)
 • Medlemskontigent i AFS (75 kr)
 • Legesjekk og eventuelle vaksiner. I forbindelse med søknaden og deltakelse på programmet, må du innom legen, og  kanskje ta vaksiner.
 • Lommepenger
 • Reise
 • Visum. Selve kostnaden for visumet og eventuell legalisering/oversettelse av dokumenter, samt mulig reise/overnatting ved intervju på aktuell ambassade (visumintervju gjelder kun noen få land).
 • Avbestillingsavgift. AFS tilbyr en frivillig avbestillingsavgift. Avbestillingsavgiften er på 1500 kr., og må betales samtidig som innbetaling av garantibeløpet. Betalt avbestillingsavgift gir rett til refusjon av innbetalt deltakeravgift, med fradrag av garantibeløpet, dersom man blir forhindret fra å dra på grunn av alvorlig sykdom/dødsfall i nærmeste familie. Legeattest må fremvises.

Greit å vite

  • Du må være mellom 14 år 0 måneder og 18 år 0 måneder når programmet starter.
  • Du trenger ikke kunne mandarin før du drar, siden kurset er tilpasset nybegynnere.
  • Utvekslingselever kan bli plassert i alle regionene i landet. De fleste bor hos familier som tilhører middelklassen.
  • Det er utfordrende å finne vertsfamilier til søkere som har gluten- eller nøtteallergier.

AFS Norge tar forbehold om endringer.