years-experience access-alumni-network airfare airport-pick-up assistance-with-application-process community-service-placement continuous-support cultural-trips domestic-transport emergency-support field-trips global-competence-certificate grade-transcripts host-family-placement housing individual-contact-person internship-placement language-instruction meals medical-insurance orientations-during-your-time-abroad other pre-departure-orientation product-materials re-entry-orientation school-dipolma school-materials school-placement school-transport school-uniform stipend teaching-materials vaccinations visa-and-passport-fees visa-application-assistance world-wide-presence

Bli kjent med Italia på en 5 uker lang mini-utveksling!

AFS Italia inviterer til 5 uker med språk og kultur hos en vertsfamilie. Denne språkreisen er tilpasset deg som ikke ønsker å tilbringe mer tid på skolebenken i løpet av sommermånedene enn strengt nødvendig. Hovedfokuset i dette programmet er å lære italiensk språk gjennom aktiv praktisering i hverdagen. Eventyret begynner med en 5 dagers språk- og kulturcamp i Toscana, der du vil få et kort språkkurs og innføring i italienske tradisjoner. Etter oppholdet i Toscana reiser du videre til vertsfamilien du skal bo hos. Her vil du utvikle dine italienske ferdigheter i 3,5 uker, gjennom å delta i familiens hverdag og ulike aktiviteter. De siste tre dagene av programmet møtes alle deltagere igjen – denne gangen i Roma. Her vil du få mulighet til å evaluere opplevelsen du har hatt i Italia sammen med deltakere fra en rekke andre land, i tillegg til at du vil få bli litt kjent med byen og besøke noen av de historiske bygningene Roma har å tilby.

Aloysius-Efraim-Italy-2015-16-IMG_5992

Opplev Italia

Toscana er første post på programmet og her vil du tilbringe en liten uke. Toscana er kjent for vakkert landskap og er et populært reisemål. Du får blant annet mulighet til å besøke Pisa, Firenze, og andre flott områder ved kysten, sammen med frivillige i AFS.

Etter dagene i Toscana reiser du videre til vertsfamilien din. Hvor i landet dette blir avhenger av hvor familien er bosatt – du kan havne nordover mot Milano, helt sør på øya Sicilia eller et helt annet sted i landet.

Hele oppholdet avsluttes med 3 dager i Italias hovedstad, Roma. Roma går under kallenavnet Den evige stad, og det med god grunn. Byen preges fortsatt av gammel storhetstid, og mange av de historiske bygningene står fremdeles og kan besøkes den dag i dag. Selv om Roma har et historisk preg er det også en topp moderne by med et yrende cafè og gateliv. Her er det mye å se og oppleve!

Les mer om Italia

Boks-til-nettside-Italia

Språkundervisning

Dette er språkreisen for deg som lærer best ved å være omgitt av et språk på alle kanter. Du vil omgås mennesker som snakker italiensk fra morgen til kveld, og du vil måtte forsøke å praktisere det i dagligtalen. Det er satt av lite tid til å pugge gloser og få innføringer i grammatikk fra en lærer. Læringsutbyttet kommer fra å bruke språket aktivt. Du vil måtte prøve og feile en hel del, og bli korrigert av de rundt deg.

Programmet starter med et kort innføringskurs i det italienske språket, med fokus på ord og uttrykk man har brukt for i hverdagen. Resten av språklæringen vil stort sett foregå i samtale med vertsfamilien din, andre kursdeltakere og AFS-frivillige. Jo mer du tør å bruke språket, jo mer vil du lære i løpet av oppholdet!

Italia-18

Overnatting og mat

Under oppholdet i Italia vil du overnatte litt ulike steder. Når du ankommer flyplassen i Roma vil du bli møtt av AFS-frivillige og kjørt til hotellet hvor du vil tilbringe første natten. Du vil deretter reise videre til Toscana hvor du også vil overnatte på hotell mens du er på språk- og kulturcamp. De påfølgende 4 ukene vil du tilbringe i huset til vertsfamilien din. Mot slutten av oppholdet vil du igjen bo på hotell, men denne gangen sentralt i Roma.

Alle måltider er inkludert. Maten i Italia er et kapittel for seg. Mange av de klassiske favorittene vi elsker, som pizza, lasagne og spaghetti bolognese, kommer nettopp her ifra. Italiensk mat kjennetegnes ved sin enkelhet, med fokus på kvaliteten til råvarene fremfor omstendelig forberedelser. Det er bare å innstille seg på en kulinarisk opplevelse, for italienerne kan dette med mat. 

Italia-59

AFS-aktiviteter

AFS-aktiviteter vil bli gjennomført første og siste uken i oppholdet. I Toscana er det et fullt program med aktiviteter rettet mot italienske tradisjoner innen musikk, kultur, kunst og kultur. Det vil også bli organisert ulike utflukter til byer kjent for sin historie, kunst og naturskjønne omgivelser. Det er lagt opp til strandliv, så ikke glem å ta med badedrakt!

Mens du bor hos vertsfamilien vil du ta del i familiens aktiviteter.

Oppholdet avsluttes med 3 dager i Roma, hvor du møter igjen resten av deltakerne og de frivillige du møtte ved i starten av oppholdet. I Roma vil dere besøke «Fori Imperiali» (keiserforaene), Colosseum, Vatikanet, St.Peterskirken, og mange andre historiske steder. Dere får også snakket om oppholdet med de frivillige, som følger dere tett hele tiden.

Hva er inkludert?

Italiaaa

Hva er du ansvarlig for?

Hva-er-du-ansvarlig-for-Italia

Greit å vite

Du må være mellom 15 år 3 måneder og 18 år 0 måneder når programmet starter.

Det er vanlig å røyke i Italia, så deltakere på programmet må forvente å være i kontakt med røyk, også innendørs.

Det kan være vanskelig å finne vertsfamilier til vegetarianere.

                   *AFS Norge tar forbehold om endringer.