years-experience access-alumni-network airfare airport-pick-up assistance-with-application-process community-service-placement continuous-support cultural-trips domestic-transport emergency-support field-trips global-competence-certificate grade-transcripts host-family-placement housing individual-contact-person internship-placement language-instruction meals medical-insurance orientations-during-your-time-abroad other pre-departure-orientation product-materials re-entry-orientation school-dipolma school-materials school-placement school-transport school-uniform stipend teaching-materials vaccinations visa-and-passport-fees visa-application-assistance world-wide-presence

På utveksling med AFS bor du hos en vertsfamilie og går på en lokal skole. Slik får du mulighet til å bli kjent med kulturen fra innsiden, og lærer hvordan mennesker i Australia tenker, handler og lever. Les mer nederst på siden.

Greit å vite

  • Du må være mellom 15 år 0 måneder og 17 år 11 måneder når programmet starter.
  • AFS Australia krever basiskunnskaper i engelsk for å kunne dra på utveksling hit.
  • Utvekslingselever kan bli plassert i alle regionene i landet. De fleste bor hos familier som tilhører middelklassen.
  • Det er veldig vanlig med husdyr i Australia. Det er derfor utfordrende å finne vertsfamilie til allergikere eller søkere som av andre grunner ikke kan bo med husdyr.
  • Det er utfordrende å finne vertsfamilier til elever som er vegetarianere, spesielt i mindre byer og tettsteder. Rødt kjøtt er vanlig kost.
  • Røykere vil ikke bli godkjent.
  • Generelle krav til godkjenning av søkere finner du her.
  • AFS Norge tar forbehold om endringer.

Les mer om Australia

Folk og samfunn

Du kan ende opp med å bo hvor som helst i Australia: i en stor by, på en landlig gård, eller et sted i mellom. Familier samles gjerne for å spise middag sammen, og det er ganske vanlig å bestille take-out for et raskt måltid. Alle familiemedlemmer tar vanligvis del av husarbeidet. Australiere pleier å være uformelle og avslappet. Høflighetsfraser som «please» og «thank you» er hyppig brukt.

Skole

Du vil gå på en privat eller offentlig skole. Utdanning blir tatt på alvor i Australia og landets skoler er rangert høyt på internasjonale rankinger. Skoledagen varer fra 08:45 til 15:00, mandag til fredag. Du vil sannsynligvis kunne velge fag, men noen klasser er obligatoriske, for eksempel engelsk og gym. Skoleuniform er påkrevd.

Språk

Engelsk, i sin australske variant, er det offisielle språket. Kinesisk, italiensk og gresk er de mest utbredte andrespråkene. Å ha grunnleggende kjennskap til engelsk vil være nyttig. Du vil kunne delta på språkkurs som tilbys av AFS, og lokale frivillige vil kunne bidra med å arrangere språkstudier for deg i løpet av de første månedene.

Mat

Australiere spiser generelt tre måltider om dagen og spiser ikke mellommåltider mellom hovedmåltidene. Australsk mat bærer mange likheter med mat fra Storbritannia, som for eksempel paier og fisk & chips. Mye av maten har også en tung asiatisk innflytelse, og i det siste har det vært en fornyet interesse for matvarer tradisjonelt spist av aboriginer samfunnet. Andre populære retter inkluderer biff, lammekoteletter, pølser, sjømat og pasta.