years-experience access-alumni-network airfare airport-pick-up assistance-with-application-process community-service-placement continuous-support cultural-trips domestic-transport emergency-support field-trips global-competence-certificate grade-transcripts host-family-placement housing individual-contact-person internship-placement language-instruction meals medical-insurance orientations-during-your-time-abroad other pre-departure-orientation product-materials re-entry-orientation school-dipolma school-materials school-placement school-transport school-uniform stipend teaching-materials vaccinations visa-and-passport-fees visa-application-assistance world-wide-presence

Endringer i pris og betingelser kan forekomme, mer informasjon kommer i løpet av høsten 2021.

På utveksling med AFS bor du hos en vertsfamilie og går på en lokal skole. Slik får du mulighet til å bli kjent med kulturen fra innsiden, og lærer hvordan mennesker i Russland tenker, handler og lever. Les mer nederst på siden.

Greit å vite

  • Du må være mellom 15 år 0 måneder og 17 år 6 måneder når programmet starter.
  • Utvekslingselever kan bli plassert i alle regionene i landet. De fleste bor hos familier som tilhører middelklassen.
  • Du trenger ikke kunne russisk, men god kunnskap i engelsk er et krav.
  • Deltakere vil få tilsendt et obligatorisk russiskkurs før avreise.
  • I Russland bor de fleste familier i leilighet kompleks.
  • Det kan være utfordrende å finne vertsfamilier til allergikere og vegetarianere.
  • Generelle krav til godkjenning av søkere finner du her.
  • AFS Norge tar forbehold om endringer.

Vertsfamilie og samfunn

De fleste utvekslingsstudenter er plassert i småbyer i den vestlige delen av Russland opp til Uralfjellene eller i sør, nær Svartehavet. Du kan også bo i nord i Surgut eller i Vladivostok i det fjerne øst. Familier i byer har en tendens til å bo i leilighet, mens hus er mer vanlige i landlige områder. En babushka anddedushka (bestemor og bestefar) spiller en spesiell rolle i familien. Helger og helligdager kan bli brukt på familiens hytte, kalt dacha.

Skole

De fleste russiske skoler er offentlige. Skoleåret går fra september til mai, med tre korte ferier i mellom. Mange russiske skoler spesialiserer seg på matte og vitenskap, og noen skoler tilbyr fokusklasser i dans, musikk eller sport. Som utvekslingsstudent får du en personlig tidsplan fra skolen din.

Språk

Det offisielle språket er russisk, med 27 andre regionale språk og over 100 minoritetsspråk. Hvis du er heldig, kan du også lære et av disse språkene mens du er der. Vertsfamilien din kan sannsynligvis ikke snakke fremmedspråk, noe som vil hjelpe deg med å forbedre dine språkkunnskaper veldig raskt. Du trenger ikke kunne russisk for å søke om å være med på programmet. AFS Russland vil tilby deg et intensivt kurs når du ankommer, og et språkkurs gjennom hele oppholdet. Ved slutten av programmet består mange AFS-studenter eksamen på russisk ved universitetet og får et statsertifikat (B1-nivå). Russere liker også å bruke idiomer (populære lokale fraser eller ordtak), og hvis du lærer noen av dem, vil de bli veldig imponert!

Mat

Varme måltider tre ganger om dagen definerer en typisk russisk diett. Suppe til lunsj er et krav. De fleste måltider inkluderer svinekjøtt, kylling, poteter, dumplings eller nudler. Bakverk og søtsaker blir ofte spist til dessert. Te og kaffe er begge vanlige, men te har en spesiell plass i russisk kultur. Ikke glem å smake på russisk pizza og russisk sushi!

Become Russia.

Et innlegg delt av AFS Russia (@afsrussia)