years-experience access-alumni-network airfare airport-pick-up assistance-with-application-process community-service-placement continuous-support cultural-trips domestic-transport emergency-support field-trips global-competence-certificate grade-transcripts host-family-placement housing individual-contact-person internship-placement language-instruction meals medical-insurance orientations-during-your-time-abroad other pre-departure-orientation product-materials re-entry-orientation school-dipolma school-materials school-placement school-transport school-uniform stipend teaching-materials vaccinations visa-and-passport-fees visa-application-assistance world-wide-presence

Lær deg spansk og bli kjent med et mangfoldig land, med mange økologiske soner;  80 av verdens 120 økologiske habitater finnes her, fra ørkener til tropiske regnskoger og tundra, fra bratte fjell til den dypeste daler til «karibiske» strender. På utveksling med AFS bor du hos en vertsfamilie og går på en lokal skole. Slik får du mulighet til å bli kjent med kulturen fra innsiden, og lærer hvordan mennesker i Peru tenker, handler og lever. Les mer nederst på siden.

 

Greit å vite

  • Du må være mellom 15 år 0 måneder og 17 år 3 måneder når programmet starter.
  • Du trenger ikke kunne spansk for å søke deg til Peru, men vi oppfordrer deg til å lære deg litt før du reiser.
  • Utvekslingselever kan bli plassert i alle regionene i landet. De fleste bor hos familier som tilhører middelklassen.
  • Kan ikke godkjenne søkere som røyker eller som trenger/krever spesiell diett.
  • Generelle krav til godkjenning av søkere finner du her.
  • Eksakt dato for avreise/ankomst er ikke satt, og endringer vil forekomme.
  • AFS Norge tar forbehold om endringer.

Les mer om Peru

Vertsfamilie og samfunn

Du kan ende opp med å bo hvor som helst i Peru, men mest sannsynligvis i et mellomstort eller lite byområde. Peruanske familier er vant med å uttrykke sine følelser, og de liker å tilbringe tid sammen under måltider og ved familiesammenkomster. Foreldre er vanligvis svært beskyttende overfor barna sine, spesielt overfor jenter.

Skole

Du kan bli tatt opp på en privat eller offentlig skole i Peru. Skoledagen varer vanligvis fra rundt åtte om morgenen til tre på ettermiddagen, og alle elevene bærer uniform. Fritidsaktivitetene som tilbys ved skolene er gjerne sesongbaserte og fungerer som forberedelser til spesielle anledninger og helligdager, som danse- eller dramatimer. Din skoleveileder og AFS-kontakt vil trolig også hjelpe deg med å forberede en presentasjon om hjemlandet ditt.

Språk

Spansk er det offisielle språket i Peru, mens Quechua er offisielt anerkjent som andrespråk. Å ha en grunnleggende kjennskap til spansk vil være nyttig.

Mat

Peruanske mat anerkjent og beundret verden over for sin rike variasjon og impulser fra kulturer rundt om i verden. Peruanske mat består ofte av ris, poteter, kylling, fisk og grønnsaker, og maten er gjerne moderat krydret. Peru tilbyr mye unik frukt, noen som bare vokser i dette frodige landet.

Et innlegg delt av Louise (@louiseglbd)