years-experience access-alumni-network airfare airport-pick-up assistance-with-application-process community-service-placement continuous-support cultural-trips domestic-transport emergency-support field-trips global-competence-certificate grade-transcripts host-family-placement housing individual-contact-person internship-placement language-instruction meals medical-insurance orientations-during-your-time-abroad other pre-departure-orientation product-materials re-entry-orientation school-dipolma school-materials school-placement school-transport school-uniform stipend teaching-materials vaccinations visa-and-passport-fees visa-application-assistance world-wide-presence

På utveksling med AFS bor du hos en vertsfamilie og går på en lokal skole. Slik får du mulighet til å bli kjent med kulturen fra innsiden, og lærer hvordan mennesker i New Zealand tenker, handler og lever. Les mer nederst på siden.

Greit å vite

 

  • Du må være mellom 16 år 0 måneder og 17 år 6 måneder når programmet starter.
  • AFS New Zealand krever basiskunnskaper i engelsk for å kunne søke til New Zealand.
  • Utvekslingselever kan bli plassert i alle regionene i landet. De fleste bor hos familier som tilhører middelklassen.
  • Det er vanlig med husdyr i New Zealand, og det er en lang pollensesong. AFS i New Zealand kan derfor ikke garantere plass til allergikere eller søkere som av andre grunner ikke kan bo med husdyr.
  • Søkere med strenge diettrestriksjoner vil ikke bli godkjent. Vegetarianere må regne med å lage sin egen mat da rødt kjøtt er vanlig kost.
  • Røykere vil ikke bli godkjent.
  • Generelle krav til godkjenning av søkere finner du her.
  • AFS Norge tar forbehold om endringer.

Les mer om New Zealand

Vertsfamilie og samfunn

Du vil trolig bli bosatt semi-ruralt eller i et jordbruksområde, for eksempel på en gård hvor du vil kunne mate storfe og melkekyr. Newzealendere elsker utendørslivet, og du kan forvente at mye av din tid sammen med familien vil bli brukt i hagen, på stranden eller på fottur. Det er vanlig at alle familiens medlemmer hjelper til med husarbeidet, så forvent å få noen små plikter.

Et innlegg delt av Esther Poh (@estherpohh)

Skole

Du kommer sannsynligvis til å gå på en offentlig videregående skole og ta fag som matematikk, engelsk, kunst og fysikk. Du vil også få mulighet til å studere fag som landbruk, film, digital kunst og friluftsliv. Det er mange idrettslag, kor og dramaklubber du kan delta i.

Språk

New Zealand har tre offisielle språk, Maori, engelsk og tegnspråk. Engelsk er det dominerende språket i New Zealand, og snakkes av 98% av befolkningen, språket er svært likt australsk engelsk. Mange Maori ord brukes i dagligtalen Newzealendere er også kjent for å snakke veldig fort. Å ha en grunnleggende kjennskap til engelsk vil være nyttig.

Mat

Mange mennesker med ulik kulturell bakgrunn flyttet til New Zealand i løpet av 1800-tallet, og maten i dag er en refleksjon av migrasjonsstrømmene fra Europa, Asia og Midtøsten. Den lokale maten er kjent som Pacific Rim og består av ferskt kjøtt og meieriprodukter, smeltet sammen med smaker fra hele verden. Kjøttforbruket i New Zealand er høyt, hvilket kan gjøre det spesielt utfordrende for vegetarianere. Newzealendere flest elsker fish & chips og desserter som Pavlova (en marengs basert kake). Det er mange kaféer i landet og det er relativt vanlig å spise ute. Du kan oppleve å få være med på en tradisjonell Maori fest, kalt Hangi.