years-experience access-alumni-network airfare airport-pick-up assistance-with-application-process community-service-placement continuous-support cultural-trips domestic-transport emergency-support field-trips global-competence-certificate grade-transcripts host-family-placement housing individual-contact-person internship-placement language-instruction meals medical-insurance orientations-during-your-time-abroad other pre-departure-orientation product-materials re-entry-orientation school-dipolma school-materials school-placement school-transport school-uniform stipend teaching-materials vaccinations visa-and-passport-fees visa-application-assistance world-wide-presence

Bli en del av et internasjonalt samfunn gjennom å gå et år på privat internatskole i Montreal, Canada.  AFS Canada har inngått et samarbeid med internatskolen Private Collège St-Jean-Vianney, hvor all undervisning foregår på engelsk. Programmet er er en pilot program og ble tilbudt for første gang høsten 2019.

På grunn av kanadisk regelverk må man betale skolepenger i tillegg til deltakeravgiften.  Skolepengene ligger på 14 000 CAD (ca 97 000 NOK).  Man kan få 85% dekket av stipend gjennom Lånekassen.

Greit å vite

  • Du må være mellom 15 år 0 måneder og 17 år 8 måneder når programmet starter.
  • Det er alltid en ansvarlig voksen på campus. På kveldene og i helger er det voksne tilstede for å gi råd og veiledning.
  • Som AFS-elev vil du også få tildelt en egen kontaktperson som vil følge deg opp i løpet av året.
  • Skulle det oppstå noe som ikke kan vente til neste arbeidsdag, har alle AFS-land en vakttelefon hvor vi er tilgjengelige døgnet rundt.
  • Du må ta med en IPad til bruk i undervisningen (Air 2 eller nyere, minimum 64GB)
  • Generelle krav til godkjenning av søkere finner du her.
  • AFS Norge tar forbehold om endringer.
canada-internat-2

Tilbud ved skolen

Skolen tilbyr blant annet fag som matte, vitenskapelig fag, historie, engelsk, fransk, sport, teknologi, i tillegg til mange andre. Som elev vil du også velge to valgfag. Klassetrinnet avgjøres av alderen din, og man kan plasseres på enten 9. trinn, 10. trinn eller 11. trinn.

Skolen har et bredt sports- og aktivitetstilbud. Det er høyt fokus på aktiviteter både i undervisningen og etter skoletid. Skolen har blant annet to utendørs fotballbaner med belysning, to treningssentre, isbane, innendørshall, flere volleyballbaner, to dansestudio og lydinnspillingsstudio.

Skolen er Apple-sertifisert, og klasserom er utstyrt med multimedia verktøy og teknologisk utstyr. Du må derfor ta med en egen IPad til bruk i undervisningen. AFS dekker ikke denne ekstrakostnaden.

Som elev ved skolen vil du bo på campus sammen med andre internasjonale elever. Elevene bor to og to sammen i nyrenoverte hybelrom. Måltider er inkludert og blir servert på skolen. Det går også mange canadiske elever på St-Jean-Vianney, men majoriteten av disse forlater campus etter endt skoledag.

Skolen ligger i en tospråklig provins. All undervisning er på engelsk, men om man ønsker kan man tilbringe tid med fransktalende elever i lunsjpausene, gjennom fritidsaktiviteter og på ekskursjoner.

internat3

Området

Skolen ligger 30 minutters kjøretur fra Montreal sentrum. Montreal har 4 millioner innbyggere med mer enn 120 ulike nasjonaliteter. Innbyggerne er kjent for å være hyggelige og gjestfrie, hvilket har gjort byen til et senter for mange festivaler og ulike kulturtilbud. Det er også mange severdigheter i Montreal, deriblant Notre-Dame Basilica, Saint Joseph’s Oratory og gamlebyen. Skolen ligger i gåavstand til et større parkanlegg/botanisk hage. Byens grønne lunge, Mont Royal, er også et populært tur- og rekreasjonsområde.

int

Deltakeravgift og skolepenger

Deltakeravgiften er på 199.500 NOK. Dersom du får godkjent skoleåret i Canada som et tellende skoleår tilsvarende Vg2 i Norge, så kan du søke om stipend (og lån) fra Lånekassen. Stipendet består av ulike deler (bostøtte og reisestøtte og utgjør tilsammen rundt 50.000 kroner). I tillegg til deltakeravgiften må du betale skolepenger på 13.000 CAD (ca 87 000 NOK med valutakurs fra 18.01.21). Skolepengene dekker registreringsavgifter og undervisning. Utgifter til skolemateriell og aktiviteter etter skoletid må du dekke selv. Det er mulig å søke Lånekassen om stipend for delvis dekning av skolepenger. Støtten blir gitt med 85 % av de faktiske skolepengene, men er avgrenset til 96 619 kroner per undervisningsår.