Argentina

Alder: 18 år

Interesser: Basketball, kunst, vitenskap, lesing og fotball

Kort om: Jeremias er en aktiv, selvstendig og vennlig gutt som kommer fra Argentina. Han har en stor familie og har til sammen fem søsken. De har alle et godt forhold og liker å tilbringe tid sammen med hverandre. Når Jeremias var 12 begynte han på en skole som ligger 40 mil unna hjemmet sitt, så han bor mesteparten av tiden der. Han er dermed vant til å være borte fra foreldrene og tror ikke det blir noe problem i Norge. Han er en god student og har mange forskjellige verv på skolen. Han spiller basketball og er med i en klubb for kunst og en klubb for vitenskap. På fritiden er han sammen med venner og da spiller de ofte fotball. Jeremias gleder seg til å oppleve en ny kultur og lære mer om Norge.

Brasil

Alder: 16,5 år

Interesser: Fotball, lesing og videospill

Kort om: Diego kommer egentlig fra Honduras, men bor nå i Brasil med familien. Han kan være litt beskjeden, men så fort han er komfortabel åpner han seg enkelt opp. Han har et godt forhold til familien, og spesielt han og broren er veldig nære hverandre. De deler en stor interesse for fotball og tilbringer mye tid på det. Diego er flink på skolen og er glad i å lære nye ting. Han er spesielt interessert i vitenskap og hvordan ting henger sammen i naturen. Favorittfagene er fysikk, kjemi og biologi. På fritiden holder han seg opptatt med fotball, videospill og lesing. Han er mye sammen med venner og prøver å være med dem så mye som mulig. Han har alltid vært nysgjerrig på verden og gleder seg til å oppleve en annen kultur. Han gleder seg også til å få en norsk familie som forhåpentligvis vil hjelpe han å bli komfortabel i sitt nye liv i Norge.

Colombia

Alder: Nesten 18 år

Interesser: Volleyball, matlaging, foto, være med venner og familie

Kort om: Martin er en veldig positiv og aktiv gutt fra Colombia. Han elsker å være sammen med venner og familie, og har et godt forhold til foreldrene sine og sine to søstre som begge har vært på utveksling i Norge. I tillegg er han en åpen og hjelpsom person. På fritiden sin liker Martin å spille volleyball og å lage mat. Det viktigste for han er å nyte tiden med menneskene rundt seg og å være lykkelig. Martin er en flink elev og er opptatt av å utvikle seg faglig og personlig. Foreldrene og lærerne hans beskriver han som en flott person med evne til å hjelpe andre, og med naturlige lederegenskaper. Martin synes det er flott å engasjere seg i sosiale prosjekter. I fremtiden vil Martin gjerne bli psykolog. Han er selvstendig, moden og har en sans for humor. Martin er flink til å kommunisere og han spør gjerne foreldrene hvis han trenger råd. Han gleder seg til å bli kjent med en ny kultur og et nytt språk og til å dele sin egen kultur med vertsfamilien.

Costa Rica

Alder: 16 år

Interesser: Gitar, golf, lese, historie, svømming, spill

Kort om: Ignacio er en energisk og hardtarbeidende gutt fra Costa Rica. Han kommer fra en godt sammenknytt familie som tilbringer mye tid sammen. De spiser alltid middag sammen og finner på forskjellige aktiviteter for å skape nye minner. Ignacio er voksen for alderen og viser stor respekt og forståelse for andre, noe som gjør det enkelt å være rundt han. På skolen er han godt likt og er alltid er klar for å lære noe nytt. Er det noe han ikke kan, så vil han gjerne prøve å lære det med en gang. Han snakker spansk til daglig, men har studert engelsk i 11 år og behersker det strålende. På fritiden liker han å spille golf, svømme, spille fotball med venner eller å spille spill på PC. Ignacio er veldig sosial og gleder seg til å få nye venner i Norge. Han vil på utveksling for å forstå mer om verden og for å lære mer om en kultur han ikke vet så mye om. Han skal jobbe hardt under året, og håper å ta med seg mye lærdom hjem igjen.

Mexico

Alder: 16,5 år

Interesser: Kunst, Musikk, Film, pc-spill og tegning

Kort om: Juan er en hyggelig, moden og kunstnerisk gutt som bor sammen med mor og en yngre bror i en liten by i Mexico. Han har et godt forhold til familien og lillebroren omtaler han som sin store helt. Han tar vare på alle de yngre søskenbarna sine og tenker alltid på at alle skal ha det bra. Han er ikke den som snakker høyest i en gruppe, men alle liker å være rundt han fordi han bringer mye glede gjennom sin måte å være på. Han er en flink elev og vil jobbe med film i fremtiden. På fritiden hører han på musikk, ser på film, spiller spill eller leser tegneserier. Han driver ikke med sport, men vil gjerne prøve nye forskjellige aktiviteter i Norge. Han gleder seg til å komme til et land som er veldig annerledes enn Mexico.

Paraguay

Alder: 17 år

Interesser: Teater og PC-spill. Drev tidligere med fotball og taekwondo

Kort om: Franco er en sosial og omgjengelig gutt som opprinnelig er fra Argentina, men som nå bor i Paraguay sammen med foreldrene og lillesøsteren. Familien flyttet fra Buenos Aires til en liten by i Paraguay for et drøyt år siden, og Franco har allerede funnet seg godt til rette og fått mange gode venner. Vennene hans beskriver ham som en veldig morsom gutt, som er til å stole på, og som man alltid har det bra sammen med. Franco tar skolen på alvor, og jobber godt med skolearbeidet. Han har utmerkede karakterer, og liker særlig godt kjemi, engelsk og historie. Språk interesserer ham veldig, og han har allerede begynt å lære seg norsk! I fremtiden tenker han på kanskje å bli oversetter. Franco har mange interesser, og har blant annet drevet aktivt med taekwondo og fotball. Han er imidlertid også gjerne hjemme en ettermiddag, og liker godt å lese og spille dataspill. Franco har aldri sett snø, og han forteller at det å få oppleve en norsk vinter er en av hovedgrunnene til at han søkte seg til Norge. Blir det sammen med dere han opplever det første snødrysset?

Venezuela

Alder: 16 år

Interesser: Fotball, spiller fløyte og fiolin, taekwondo, svømming og PC

Kort om: Jesus kommer fra en liten by i Venezuela hvor han bor sammen med sin mor og lillesøster. Han har ett nært forhold til familien sin og tilbringer mye tid med både onkler og søskenbarn. Jesus blir beskrevet som en følsom, lojal og en god venn. Han bryr seg om at andre har det bra, og bruker mye tid på å hjelpe de rundt seg. På skolen er han godt likt og hardtarbeidende. Han mangler noe trening i engelsk, men prøver så godt han kan å bli bedre. På fritiden spiller han fotball, driver å med taekwondo og sitter på PCen. Han er sosial og liker å ha mennesker rundt seg. Han gleder seg til å komme til Norge og å lære seg norsk. Selv om han kommer til å savne familien sin, tror han at han kommer til å finne mye støtte i den nye familien og i de norske vennene han kommer til å få.