Bosnia-Hercegovina

Alder: 17 år

Interesser: Spiller gitar og piano, volleyball, natur og frivillig arbeid

Kort om: Dani blir beskrevet som en glad, åpen, og støttende venn som alltid blir kjent med nye mennesker og godtar alle som de er.  Han er voksen for alderen og synes det er på tide med ett skikkelig eventyr.  Han liker seg på skolen og synes det er gøy å studere musikk. Han har lært seg å spille piano og gitar, og håper at han i fremtiden skal lære seg å spille enda flere instrument. Han er veldig glad i foreldrene sine og synes de er rollemodeller når det kommer til hvordan man skal oppføre seg mot andre. Han tilbringer mye tid med musikk, men spiller også volleyball, går ute i naturen eller er med venner. Han er også aktiv innen frivillig arbeid noe han vil være resten av livet. Dani er en nysgjerrig og eventyrsøkende gutt som har lyst til å oppleve en helt ny hverdag i et annet land. Han gleder seg til å prøve norsk mat, bli kjent med norsk kultur og få norske venner.

Finland

FIN - Roosa

Alder: Snart 17

Interesser: Teater, ski, friluftsliv, kunstløp, friidrett (høydehopp og løping), lese

Kort om: Roosa er en godhjertet og moden tenåringsjente. Hun kommer fra en stor familie, og er eldst i en søskenflokk på fire. En av grunnene til at hun reiser på utveksling fra Finland til Norge er at hun elsker vinter og snø. Hun er veldig glad i å gå på ski, og håper å få gjort masse av dette i Norge også. Hun har tidligere drevet litt med kunstløp.  Hun trener ikke lenger organisert, men har ikke lagt skøytene helt på hylla av den grunn. Hun prøver å holde ferdighetene ved like og står gjerne på skøyter sammen med venner. Hovedaktiviteten til Roosa for øyeblikket teater, og hun er med i en amatørgruppe som sammen setter opp skuespill. Roosa har tidligere vært aktiv innen friidrett. Høydehopp og løping er grenene hun har praktisert hyppigst. Etter mange år med trening har hun nå besluttet å ta en pause grunnet mangel på motivasjon. Roosa håper utvekslingsopplevelsen vil hjelpe henne å vokse som person. Hun håper hun får venner for livet, og at hun får stått masse på ski, kanskje til og med få sett et skirenn.

Flamsk Belgia

BFL - June

Alder: 18 år

Interesser: Friluftsliv, naturvernorganisasjon, folkedans og språk

Kort om: June er en engasjert og humørfylt jente. Hun kommer fra en sammensveiset familie og hun har tre søsken. Familien bodde i Portugal i 13 år, men de flyttet til Belgia for noen år siden. June har dermed erfaring med å måtte tilpasse seg nye miljøer og en ny kultur. June har en stor kjærlighet for naturen.  Når hun går på turer slapper hun av og roer seg ned. Hun er aktiv i en naturvernorganisasjon og kjemper for at folk skal verne om naturmangfoldet. June er også musikalsk og hun liker å synge og danse. I Belgia er hun med i en folkedansgruppe. Nå ønsker hun å dra til Norge for å lære språket og komme seg ut av komfortsonen sin. Som person er hun veldig selvstendig og hun er vant med ansvar hjemmefra.

Frankrike

Alder: Snart 17 år

Interesser: Spiller piano, lesing, tv-serier, være med venner.

Kort om: Benedicte blir beskrevet som åpen, kjærlig og optimistisk. Hun kan være litt beskjeden i starten, men så fort hun føler seg til rette, har du en venn for livet. Hun har totalt seks halvsøsken, men bor bare sammen med to av de hos moren og stefaren. De andre bor hos faren i Paris. De har alle et godt forhold og hun er veldig glad i hele familien sin. Hun er en god storesøster og er stolt over den jobben. Benedicte har mange venner og liker seg godt på skolen. I fremtiden vil hun bli barne- og ungdomspsykolog. Hun er lidenskapelig opptatt av å lese og har spilt piano i et år. Hun håper å kunne fortsette det i Norge. Hun gleder seg til å lære mer om norsk kultur og håper å lære seg godt norsk.

Fransk Belgia

Alder: 18 år

Interesser: Speider, litteratur, hockey, badminton, dyr

Kort om: Nele kommer fra Fransktalende Belgia. Vennene hennes beskriver henne som snill, morsom og utadvendt. Hun er speider og liker å være ute i naturen. Speiderne har også gitt henne muligheten til å reise mye rundt i verden, noe som har fått Nele til å innse hvor mye hun liker språk og kultur. Skolen Nele går på er en av de beste i byen, noe som gjør at mye av tiden går til hjemmelekser og selvstudie. Hun jobber hardt og gir seg ikke før hun får til det hun prøver på. Foreldrene til Nele er skilt, men støtter opp og hjelper til med det som trengs. Familien er viktig for Nele og hun gleder seg til å møte nye søsken i en norsk familie.  Hun tror også at dette året blir veldig lærerikt og viktig for fremtiden som oversetter eller tolk.

Italia

Alder: Snart 17 år

Interesser: Svømming, friluftsliv, løping, speiderne

Kort om: Alberto kan være litt beskjeden i begynnelsen, men blir fort en av de som snakker mest når du blir kjent med han. Han bor sammen med mor, far og en yngre bror i en liten by i Italia. Han går godt overens med familien og snakker med foreldrene om alt. Han tilbringer mye tid med broren og han passer alltid på at broren har det bra. Alberto trives godt på skolen og er en veldig god elev. Favorittfagene hans er historie, filosofi og gresk. Han synes det er spennende å lære om ting som har skjedd før og hvorfor vi lever som vi gjør i dag. Han tror at et opphold i Norge kan lære han mye om seg selv samtidig som han får innblikk i en kultur han ikke kjenner så godt til. Alberto svømmer tre ganger i uken og er med i en speidertropp. Han er veldig glad i naturen, og på vinteren står han gjerne på ski.

Nederland

NED - Maeike
Alder: 17 år

Interesser: Volleyball, språk og litteratur

Kort om: Maeike er en skoleflink og aktiv jente fra Nederland. Hun går siste året på videregående skole og en del tid går derfor med til skolearbeid. Hun får imidlertid tid til å delta på volleyballtreninger og kamper tre ganger i uken, noe hun trives med. Hun liker spesielt at volleyball er en lagsport. Når hun var yngre pleide hun å ha noen få nære venner, men i det siste har hun kommet i kontakt med mange nye mennesker. Det å være del av volleyballmiljøet har blant annet vært med på å introdusere henne for mange nye mennesker, som hun nå anser som venner. Eller liker hun å dra på kino med vennene sine og å snakke om musikk. Hun kan snakke med vennene sine i timevis, men andre ganger liker hun å ha litt alenetid. Maeike har reist en del med familien og har blant annet vært i Norge et par ganger om vinteren for å gå på ski. Hun er fascinert av norsk kultur og særlig det norske språket. Hun har derfor bruk litt tid på å lære seg norsk og har blant annet fått med seg tv-serien Skam.

Polen

Alder: 18 år

Interesser: Klatring, svømming, trening, squash, biljard og slackline

Kort om: Filip er en utadvendt og positiv gutt fra det sørlige Polen. Han bor sammen med foreldrene, og har to eldre søstre som har flyttet hjemmefra. Filip er veldig glad i å tilbringe tid med vennene sine. Han beskriver seg selv som smart og morsom, og han liker å le. Filip liker å holde seg i aktivitet, og han elsker å reise. Han har reist mye med familien, og har også bodd i Sveits i et halvt år. På fritiden er Filip med venner, og han veksler mellom ulike hobbyer, som klatring innendørs, svømming, trening på treningssenter og squash. Med vennene sine spiller han gjerne frisbee i parken, øver på slackline, eller gå på kino. Filip ser fram til et utvekslingsår i Norge, å lære seg norsk og til å bli del av en norsk familie. Han ønsker å reise på utveksling for å utfordre seg selv og å bli kjent med nye mennesker og en ny kultur.

Portugal

Alder: 18 år

Interesser: Roing, lesing, turgåing og tidligere basketball

Kort om: Vennene til Diogo beskriver han som omgjengelig og morsom person. Han er en rolig gutt, som er like glad i å være sosial som å være alene med en god bok. Han kommer fra en liten familie med mor, far og en yngre søster. Han er veldig glad i søsteren sin og gjør en god jobb når det kommer til å være storebror. Han har alltid tid til å gi råd og passe på om ikke foreldrene er tilgjengelig.  På skolen setter Diogo krav til seg selv om gode karakterer og han jobber hard for å nå de, noe som gir resultater. Favorittfaget er biologi, hvor han får lov til å stille spørsmål og forske på ting. På fritiden har han tidligere spilt basketball, mens han nå går fast på roing.  Ellers liker han også å lese bøker og gå på fjellturer i nærområdet. Han har veldig lyst til å lære mer om andre kulturer og tror han kan vokse mye som person gjennom et år i Norge.

Spania

Alder: 16 år

Interesser: Tennis, svømming, lesing og tv/videospill

Kort om: Aaron blir beskrevet av venner som morsom og smart. Han bor sammen med foreldrene og en yngre bror som han er veldig glad i. Han elsker rollen som storebror, og tror det er den viktigste jobben han noen gang kommer til å ha. Familien har også et hus i fjellet hvor de tilbringer helgene med to store hunder og mye natur. Aaron går på en italiensk skole i Madrid og har derfor studert italiensk og engelsk helt siden han var seks år. Han trives godt på skolen og er en av de i klassen med beste karakterer. På fritiden spiller han tennis, går på engelskkurs og har tidligere konkurrert i svømming. Han er også glad i å lese bøker og spille spill. Han gleder seg til å komme til Norge å få bli kjent med en ny kultur samtidig som han kan dele sin egen kultur med den nye familien sin.

Tyrkia

Alder: Nesten 18 år

Interesser: Synging, dykking, tennis, DIY og dyr

Kort om: Ayca kommer fra en mindre by i Tyrkia hvor hun bor sammen med mor, far og en yngre søster. Selv om søsteren er en del år yngre en Ayca har de et veldig godt forhold og tilbringer mye tid sammen. Ayca elsker å være eldstejenta i familien og gjør en god jobb når det kommer til å hjelpe foreldrene med søsteren. Alle i familien har et godt forhold til hverandre og Ayca går ofte til foreldrene om råd og hjelp om det er noe hun ikke finner ut av selv. På skolen er Ayca hardtarbeidende og positiv. Hun har gode karakterer og håper at hun i fremtiden kan jobbe som doktor. Hun er også oppmerksom på andre, og om hun ser at noen sliter prøve hun å hjelpe så de føler seg bedre. Ayca synger i kor, dykker, spiller tennis og lager ting utav forskjellige materialet. Hun er også veldig glad i dyr og har selv en fugl hjemme i huset. Ayca gleder seg til å komme til Norge, ikke bare for å lære mye selv, men også for å lære vertsfamilien litt om Tyrkia.

Tyskland

Alder: 16,5 år

Interesser: Landhockey, ballett, matlaging, frivillig arbeid og ski

Kort om: Emma er livlig, full av energi og positiv. Hun bringer glede til de hun er rundt, og sørger for at alle føler seg velkommen. Hun har to yngre søsken som hun er kjempeglad i og elsker å tilbringe tid med de. Det er alltid mye som skjer i hjemmet deres, så familien er ganske spontan når det kommer til å finne på ting sammen. På skolen er Emma en flink elev med gode karakterer. Hun studerer tre forskjellige språk i tillegg til tysk og gleder seg til å kunne lære seg norsk også.  Emma er mye med venner eller med familien, men driver også på med hockey og ballett.  Hockey er det hun liker aller best, og selv om hun gjerne vil fortsette med det i Norge har hun også lyst til å prøve nye aktiviteter. Ellers er hun glad i å lage mat, stå på ski og drive på med frivillig arbeid.  Hun prøver alltid å gi tilbake til samfunnet, og siden hun er så glad i barn passer det henne perfekt å hjelpe til med de små barna i den lokale kirken. Hun har lyst til å komme til Norge for å bli kjent med kulturen, få nye venner og selvfølgelig for å lære seg språket.

Ungarn

Alder: 17 år

Interesser: treningssenter, ski/snowboard, lese, tv-spill

Kort om: Tamas er en energisk og åpensinnet gutt. Blant vennene blir han kalt «Smiley» grunnet hans gode humør. Han får lett nye venner og liker å tilbringe tid sammen med andre. Tamas bor sammen med moren sin i en leilighet i storbyen. Han er kreativ, og har startet en airbnb-utleie for å tjene litt ekstra. Det har vært en del arbeid knyttet til dette, men han føler han har vokst på ansvaret. Tamas sier sjelden nei til aktivitet med venner. Han trener på treningssenter 3-5 ganger i uka. Tidligere har han drevet med mer organiserte aktiviteter som ridning, ishockey og friidrett. Han har også hatt mulighet til å prøve seg på ski og snowboard, og likte dette godt. Nå ønsker Tamas å dra på utveksling til Norge. Han synes det virker spennende å bli satt ovenfor en helt fremmed situasjon, og vise for seg selv at han kan takle dette. Han gleder seg til å lære et nytt språk og håper han knytter vennskapsbånd som varer livet ut.

Østerrike

Alder: 17 år

Interesser: Tegning, musikk, lesing, drama, gåturer og fotografi

Kort om: Venner beskriver Marei som åpen, kreativ og utadvendt. Hun har ett godt forhold til familien og synes det er veldig fint vær gang broren kommer hjem på besøk. Hun sprer glede til alle i familien og krever ikke tilsyn fra foreldrene når det kommer til husarbeid og hjemmelekser.  Hun liker skolen og jobber hardt for å ha så gode karakterer som mulig. Hun er spesielt glad i de kreative fagene. På fritiden liker hun å tegne, høre på musikk, gå på konserter, lese eller å gå på turer med ett kamera i hånda. Hun har alltid vært nysgjerrig på verden og hvordan andre kulturer lever og tenker. Hun gleder seg til å skape minner for livet sammen med en familie i Norge. Marei snakker også strålende engelsk, og tror det blir spennende å lære seg ett språk som ikke så mange kan.