I august kommer tre EVS-frivillige og to FSJ-praktikanter til Norge for å jobbe på AFS-kontoret. Det å være vertsfamilie for dem krever lite. De jobber 9-17 mandag til fredag, er selvstendige og får lommepenger gjennom programmet. Alle gleder seg veldig til å komme til Norge og oppleve norsk kultur. Kontakt oss gjerne for mer informasjon på [email protected]

Melanie fra Tyskland (25)

Melanie er en åpen og hjelpsom person og bor i en by i nærheten av Berlin. Verdier som åpenhet, toleranse og ærlighet har en stor betydning for henne. Hun jobber for en forsikringsorganisasjon, og har gjort det siden hun ble ferdig med utdannelsen som sosialforsikringsspesialist. Nå har hun lyst til å oppleve en annen jobbhverdag og utvikle seg selv gjennom året som praktikant. Hun vil gjerne lære mye nytt, både for seg selv og til profesjonelle formål. Melanie er kreativ og liker å jobbe organisatorisk. Hun er frivillig i menigheten, der jobber hun med ungdom. På fritiden liker hun å drive på med rockering, skuespill, baking og volleyball. Hun gleder seg veldig til å komme til Norge og å lære seg norsk.

Jan fra Tyskland (18)

Jan kommer fra en liten by i Tyskland hvor han bor sammen med foreldrene sine. Han har et godt forhold til familien, spesielt til den eldre broren sin som bor i Nederland. Sammen lager de to ofte mat når de er samlet. Jan liker å spille gitar og skrive sangtekster. Han er en kreativ og sporty gutt som liker fotball og å være sammen med venner. I løpet av utvekslingsåret sitt i Argentina fant han ut at han hadde lett for å lære språk, og at han ikke er redd for å snakke det selv om det ikke er perfekt i begynnelsen. Dette er også en av grunnene til at han gjerne vil jobbe som praktikant på AFS-kontoret. Han beskriver seg selv som en ansvarsfull og åpen person som liker å organisere og å møte nye utfordringer. Tiden mellom skole og studier vil han gjerne bruke til å få jobberfaring og til å bli kjent med Norge. Han er veldig interessert i norsk kultur og språk, og ønsker å få spennende og lærerike opplevelser i Norge som kan hjelpe ham senere i yrkeslivet.