I august kommer tre EVS-frivillige og to FSJ-praktikanter til Norge for å jobbe på AFS-kontoret. Det å være vertsfamilie for dem krever lite. De jobber 9-17 mandag til fredag, er selvstendige og får lommepenger gjennom programmet. Alle gleder seg veldig til å komme til Norge og oppleve norsk kultur. Kontakt oss gjerne for mer informasjon på info@afs.no.

Kaatje fra Belgia (25)

Kaatje kommer fra Belgia, men har de siste årene bodd over hele Europa. Hun reiser mye, og har siden hun var på utveksling i Tunisia og Island hatt en stor lidenskap for AFS. Kaatje har jobbet mye som frivillig i AFS Belgia, og har deltatt på mange ulike kurs og workshops. Kaatje er positiv, livlig og utadvendt og er vant til å være den nye personen som må bli kjent med folk. Dette er ingen problem og hun har nå venner over hele verden. Hun har en master i teatervitenskap, og har i tillegg studert
nordiske språk. Hun snakker til vanlig nederlandsk, men har også studert engelsk, svensk, tysk, norsk, fransk og islandsk. Kaatje har mange forskjellige interesser, men de største er teater, språk, frivilligarbeid, musikk og å være med venner.

Serhat fra Tyrkia (23)

Serhat blir beskrevet som en som er litt stille i begynnelsen, men som er umulig å tie når han har blitt kjent med deg. Han er en positiv og livsglad person som er åpen for nye mennesker, kulturer og opplevelser. Han har et godt forhold til familien og tilbringer spesielt mye tid med lillebroren på 16. Serhat utdanner seg til å bli dataingeniør, og er ferdig med bacheloren sin til sommeren. Han vil i fremtiden også ta en master, men tror det blir spennende med ett års pause for å være praktikant på AFS-kontoret. På fritiden er Serhat aktiv i frivillighetsarbeid. Han synes det er viktig å gi tilbake til samfunnet og inspirerer også andre til å gjøre det samme. Han spiller også fotball og badminton. Når han er hjemme hører han på musikk, ser på tv-serier og snakker med venner. Han gleder seg til å komme til Norge og bli en del av en norsk familie.

Stephanie fra Frankrike (21)

Stéphanie er en åpen og nysgjerrig jente som snart er halvveis i en master i kommunikasjon og markedsføring. Hun har lyst til å ta seg et friår før hun blir ferdig med mastergraden, og bruke tid på å oppleve noe nytt. Hun er veldig spent på å være praktikant i AFS, og gleder seg til å lære mye. Å
jobbe med ungdommer og i en organisasjon som bidrar til samfunnet og utdanningen av ungdom er noe hun er veldig opptatt av. I fremtiden har hun lyst til å jobbe som kommunikasjons- og prosjektleder innen feltet sosial økonomi. Hun har fått prøve seg på ulike oppgaver under flere praksis-perioder. Blant annet har hun jobbet med digitale medier, presse og markedsføring. Stéphanie sier om seg selv at hun enkelt tilpasser seg et nytt miljø. Hun er en aktiv jente som er glad i svømming, og er med i en svømmeklubb. Ved siden av det liker hun å gå på ulike kulturarrangementer eller på museer sammen med venner. Hun gleder seg veldig til året som praktikant i Norge, og til å lære seg det norske språket.

Jan fra Tyskland (18)

Jan kommer fra en liten by i Tyskland hvor han bor sammen med foreldrene sine. Han har et godt forhold til familien, spesielt til den eldre broren sin som bor i Nederland. De to lager ofte musikk sammen. Jan liker å spille gitar og å skrive sangtekster. Han er en kreativ og sporty gutt som liker å spille fotball og å være sammen med venner. I løpet av utvekslingsåret sitt i Argentina fant han ut at han hadde lett for å lære nye språk og at han ikke er redd for å snakke selv om det ikke er perfekt i begynnelsen. Det er også en av grunnene til at han gjerne vil jobbe som praktikant på AFS-kontoret. Han beskriver seg selv som en ansvarsfull og åpen person som liker å organisere og å møte nye utfordringer. Tiden mellom skole og studie vil han gjerne bruke til å få jobberfaring og til å bli kjent med Norge. Han er veldig interessert i den norske kulturen og det norske språket. Jan ønsker å få spennende og lærerike opplevelser som kan hjelpe ham senere i yrkeslivet.

Melanie fra Tyskland (25)

Melanie er en åpen og hjelpsom person og bor i en by i nærheten av Berlin. Verdier som åpenhet, toleranse og ærlighet har en stor betydning for henne. Hun jobber for en forsikringsorganisasjon, og har gjort det siden hun ble ferdig med utdannelsen som sosialforsikringsspesialist. Nå har hun lyst til å oppleve en annen jobbhverdag og utvikle seg selv gjennom året som praktikant. Hun vil gjerne lære mye nytt, både for seg selv og for yrkeslivet. Melanie er kreativ og liker å organisere. Hun er frivillig i menigheten, der jobber hun med ungdom. På fritiden liker hun å drive på med rockering, skuespill, baking og volleyball. Hun gleder seg veldig til å komme til Norge og å lære seg norsk.