I august kommer tre EVS-frivillige og to FSJ-praktikanter til Norge for å jobbe på AFS-kontoret. Det å være vertsfamilie for dem krever lite. De jobber 9-17 mandag til fredag, er selvstendige og får lommepenger gjennom programmet. Alle gleder seg veldig til å komme til Norge og oppleve norsk kultur. Kontakt oss gjerne for mer informasjon på info@afs.no.

Melanie fra Tyskland (25)

Melanie er en åpen og hjelpsom person og bor i en by i nærheten av Berlin. Verdier som åpenhet, toleranse og ærlighet har en stor betydning for henne. Hun jobber for en forsikringsorganisasjon, og har gjort det siden hun ble ferdig med utdannelsen som sosialforsikringsspesialist. Nå har hun lyst til å oppleve en annen jobbhverdag og utvikle seg selv gjennom året som praktikant. Hun vil gjerne lære mye nytt, både for seg selv og til profesjonelle formål. Melanie er kreativ og liker å jobbe organisatorisk. Hun er frivillig i menigheten, der jobber hun med ungdom. På fritiden liker hun å drive på med rokkering, skuespill, baking og volleyball. Hun gleder seg veldig til å komme til Norge og å lære seg norsk.

Jan fra Tyskland (18)

Jan kommer fra en liten by i Tyskland hvor han bor sammen med foreldrene sine. Han har et godt forhold til familien, spesielt til den eldre broren sin som bor i Nederland. Sammen lager de to ofte mat når de er samlet. Jan liker å spille gitar og skrive sangtekster. Han er en kreativ og sporty gutt som liker fotball og å være sammen med venner. I løpet av utvekslingsåret sitt i Argentina fant han ut at han hadde lett for å lære språk, og at han ikke er redd for å snakke det selv om det ikke er perfekt i begynnelsen. Dette er også en av grunnene til at han gjerne vil jobbe som praktikant på AFS-kontoret. Han beskriver seg selv som en ansvarsfull og åpen person som liker å organisere og å møte nye utfordringer. Tiden mellom skole og studier vil han gjerne bruke til å få jobberfaring og til å bli kjent med Norge. Han er veldig interessert i norsk kultur og språk, og ønsker å få spennende og lærerike opplevelser i Norge som kan hjelpe ham senere i yrkeslivet.

Kaatje fra Belgia (25)

Kaatje kommer fra Belgia, men har de siste årene bodd over hele Europa. Hun reiser mye, og har siden hun var på utveksling i Tunisia og Island vært svært involvert i AFS. Kaatje har jobbet mye som frivillig i AFS Belgia, og har deltatt på mange ulike kurs og workshops. Kaatje er positiv, livlig og utadvendt, og er vant til å være den nye personen i rommet. Dettehar ikke vært et problem for henne, og hun har nå venner over hele verden. Hun har en master i teatervitenskap, og har i tillegg studert nordisk språk. Hun snakker til vanlig nederlandsk, men har også studert engelsk, svensk, tysk, norsk, fransk og islandsk. Kaatje har mange forskjellige interesser, men er spesielt glad i språk, frivillig arbeid, musikk og å være med venner.

Serhat fra Tyrkia (23)

Serhat blir beskrevet som litt stille i starten, men som likevel svært pratsom når han er blitt kjent med deg. Han er en positiv og livsglad person som er åpen for nye mennesker, kulturer og opplevelser. Serhat har et godt forhold til familien, og tilbringer spesielt mye tid med lillebroren på 16. Han utdanner seg for øyeblikket til å bli dataingeniør, men er ferdig med bachelorgraden til sommeren. Han vil senere ta en mastergrad, men tror det blir spennende med et års pause for å være praktikant på AFS-kontoret. På fritiden driver Serhat aktivt med frivillighetsarbeid. Han synes det er viktig å gi noe tilbake til samfunnet, og å inspirere andre til å gjøre det samme. Han spiller også fotball og badminton. Når han er hjemme hører han på musikk, ser på tv-serier og snakker med venner. Han gleder seg til å komme til Norge og bli en del av en norsk familie.