years-experience access-alumni-network airfare airport-pick-up assistance-with-application-process community-service-placement continuous-support cultural-trips domestic-transport emergency-support field-trips global-competence-certificate grade-transcripts host-family-placement housing individual-contact-person internship-placement language-instruction meals medical-insurance orientations-during-your-time-abroad other pre-departure-orientation product-materials re-entry-orientation school-dipolma school-materials school-placement school-transport school-uniform stipend teaching-materials vaccinations visa-and-passport-fees visa-application-assistance world-wide-presence

Dra fire fantastiske uker til San Diego, California!

AFS USA ønsker deg velkommen til å tilbringe noen sommeruker sammen med andre ungdommer fra hele verden, i San Diego. Her får du mulighet til å praktisere språket, samtidig som du utforsker et nytt og spennende tema hver uke – alt fra miljø og bærekraft til immigrasjon. Dere får bli med på spennende ekskursjoner, inkludert rydding av strender, og en tur til grensa mellom USA og Mexico. California er heller ikke komplett uten en tur til Los Angeles. Du får oppleve Disneyland, Hollywood, Grummans kinesiske teater (og de berømte fortauene), Santa Monica Pier og stranden, og mye mer!

Undervisning og overnatting

Programmet arrangeres på University of California, San Diego, som ligger i La Jolla like nord for San Diego. Dette er et stort og veldig populært
universitetsområde, som ligger svært nær stranden! Alle deltakere bor sammen i en bygning med sovesaler, og dere vil være mellom 10 og 15 elever på hver sovesal. Det vil til enhver tid finnes en «beboer-assistent» på huset, også på nattestid, som hjelper til med hva det måtte være. Det finnes selvfølgelig også fellesområder hvor du og de andre deltakerene kan være sammen, når dere ikke er på farten.

Språkklasser

I løpet av de første dagene i USA, vil du ta en språktest, og bli plassert i en gruppetilpasset ditt engelsknivå. Undervisningen har ukentlige temaer som er direkte knyttet til ekskursjonene som arrangeres. Hvis du har et høyt nivå i engelsk (eller snakker flytende), vil du bli med i en gruppe som fokuserer mer på temaer enn direkte språkopplæring, og det er mer fokus på å praktisere språket. Alle lærere er sertifiserte, og antallet deltakere i hver gruppe er begrenset, slik at alle får delta aktivt.

Les mer om USA

Hva er inkludert i prisen?

 • Individuell oppfølging av søknaden din. AFS Norge er tilgjengelige til å hjelpe deg underveis i søknadsprosessen, og svarer gjerne på eventuelle spørmål du måtte ha.
 • Intervju. Alle søkere blir intervjuet av en frivillig fra AFS som del av søknadsprosessen. Intervjuet foregår på norsk.
 • Informasjonsmateriell. Du får tilsendt informasjonsmateriell både fra AFS Norge og AFS i landet du skal reise til.
 • Visum. Utgifter til visum der dette er nødvendig, blir dekket av AFS. Husk å sjekke at passet ditt er gyldig for hele den aktuelle perioden!
 • Forsikring. AFS har en egen helseforsikring for sine deltakere. Forsikringen gjelder fra avreise Gardermoen.
 • Oppfølging i Norge og i vertslandet. Administrasjon og eventuell individuell oppfølging både i Norge og i vertslandet er selvfølgelig inkludert. AFS-kontoret både her og i vertslandet er tilgjengelig 24 timer i døgnet i tilfelle krise.
 • Kost og losji, samt transport ved programaktiviteter.

Hva kommer i tillegg?

 • Søkergebyr (500 kr)
 • Medlemskontigent i AFS (75 kr)
 • Lommepenger
 • Reise

Forutsetninger for deltagelse

 • Du må være mellom 15 år 0 måneder og 18 år 0 måneder når programmet starter.
 • Du må ha generelt god helse. Har du sykdommer/allergier som krever spesiell oppfølging, er det lurt å ta kontakt med oss før du søker.
 • Du kan ikke delta på programmet om du er ferdig på VGS.

AFS Norge tar forbehold om endringer.