Før

AFS ønsker å forberede deg best mulig før du reiser. Vi følger deg derfor tett opp fra du søker, og helt til vi ser deg vel av gårde den dagen du reiser fra Gardermoen. 

Noen måneder før du reiser ut, deltar du på AFS-camp med fokus på orientering og forberedelse til utvekslingsåret. Campene arrangeres regionalt, av engasjerte frivillige som har vært AFSere selv. Her får du møtt andre ungdommer som skal på utveksling med AFS, og lære mye spennende gjennom artige aktiviteter.

Siden vi legger stor vekt på forberedelse, er deltakelse obligatorisk for alle som skal reise ut med AFS. Campen er inkludert i deltakeravgiften.

"Jeg har ikke angret et sekund!

Jeg fikk oppleve akkurat det jeg håpet på. Jeg fikk lære et vanskelig språk, fikk mange nye venner, og et nytt perspektiv på en kultur mange her hjemme ikke kjenner.»

Maren, AFSer i Kina 2014/15

Underveis

Ingen AFS-år er like, og hver enkelt utvekslingselev har sine egne, unike opplevelser gjennom året. Samtidig er det noen fellestrekk som gjelder alle.

Vertsfamilien er en viktig del av utvekslingsåret. Det er de du kommer til å være mest sammen med, lære av, fortelle ting til og dele både gode stunder og utfordringer med.  
AFS-vertsfamilier kommer i alle former og fasonger. De kan være med eller uten barn, gifte, samboende eller enslige. Det viktigste er at de har en god porsjon gjestfrihet og idealisme, og at de interesserer seg for andre kulturer.

Vertsfamilier i AFS er frivillige og får ikke betalt. For å bli godkjent som vertsfamilie må de gjennom en grundig prosess som består blant annet av søknad, intervju og hjemmebesøk. På bakgrunn av denne informasjonen forsøker AFS i vertslandet å «matche» elever og familier de tror kan trives sammen.

Husk - gi AFS beskjed om noe blir for vanskelig!

Det er ikke meningen at du skal gå rundt og være sterk et helt år om det skjer noe spesielt, er tunge stunder som ikke går over, eller det er ting som er vanskelig å ta opp med vertsfamilien eller lokalkontakten. Oppsøk AFS-kontoret i vertslandet ditt, slik at de kan hjelpe deg!

Etter

Utvekslingsopplevelsen tar ikke slutt selv om du har kommet hjem igjen. Erfaringene du har fått er noe du vil ha med deg resten av livet! Du kan også bli frivillig i AFS, for å holde kontakten med AFSere du har møtt, bli kjent med nye AFSere, og dele opplevelser med dem.

En stund etter hjemkomst deltar du på en siste AFS-camp. Her får du mulighet til å dele erfaringene dine med andre AFSere og frivillige, noe som kan gjøre det enklere for deg å finne deg til rette hjemme i Norge igjen. Derfor er denne campen også obligatorisk, og inkludert i deltakeravgiften. Du får utdelt deltagerbevis, og informasjon om spennende muligheter videre i AFS!